Sonnenland

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av jennygotland, 31 januari 2015.

 1. jennygotland

  jennygotland Medlem

  Vi tänkte åka till Sonnenland i Maspalomas här på vårkanten, men vi vet inte mycket om den orten. Vi har enbart åkt igenom det när vi skulle till El Tablero i höstas.

  * Nån som kan berätta lite?
  * Har ni tips på vart man kan bo?
  * Finns det restauranger/pubar/cafeér? Har förstått att det finns en Spar butik. Men Hiperdino finns ju i El Tablero centrum och även Mercadona i själva byn..
  * Hur är folkvimlmet? Är det helt "dött" där eller rör det sig folk om kvällarna?
  * När vi körde upp till Sonnenland så såg vi även att det stod Sonnenland Centrum typ som ett köpcentrum, är det öppet nåt där eller har allt stängt till?


  Hör av er med tips!

  Jenny
   
 2. naranja

  naranja Medlem

  I Sonnenland slipper du helt och hållet inkastare till restauranger, barer och ställen du inte vill hamna på om du bor här eller i närheten. I närheten av Holiday World nedanför kan du dock stöta på enstaka sådana.

  Majoriteten av de som bor i Sonnenland på Gran Canaria är året runt-boende. Så hade nog inte myndigheterna tänkt sig det hela så mycket har förbättrats med åren.
  Nu har det anlagts en trottoar utmed vägen som förbinder Sonnenland och El Tablero under motorvägen. I El Tablero finns ett shoppingcenter. Det har jag inte besökt, men för 4-5 år sedan tittade jag in i det du nämnde nedanför kullen. Då verkade det bara finnas några kontorslokaler där

  Restauranger finns på den långa gatan Einstein, oftast i anslutning till något hotell.
  Där, efter backens kraftigaste stigning, finns också den ena av två Spar-butiker i Sonnenland

  På höjden av kullen finns flera butiker, en tyskägd bar samt Cafe Mirador. Om wifi på ditt boende saknas eller är mindre bra kan du gå in där och beställa något att dricka. Då får du lösenordet till deras wifi. En del äter även enklare rätter där, med betoning på enklare.
  Där, på en tvärgatan, ligger den andra större Spar-butiken.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis