Spanien..husaffärer

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Cina, 13 oktober 2008.

 1. Cina

  Cina Medlem

  Oh dear, Oh dear,

  https://www.svd.se/bostadsfynda-pa-spanska-solkusten#E24

  Man skall ju var totalt korkkad för att placera i en bostad i dessa områden just nu under den ekonomiska turbulens som pågår för tillfället i världen!
  (menar ej de som gör bostads byte)
  Med stor sannolikhet så kommer ännu fler av "DE gråa/svarta" ekonomiska placerarna att skippa området innom en snar framtid pga. Spaniens ekokrim samt den rådande ekonomiska situationen i världen. Snart finns det ännu fler bostäder till salu i detta område!
  (Placerare har redan hittat mer luktraktiva destinationer/områden där de ännu har en framtid förrän "****" hinner i kapp dem)!
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  Helt rätt bättre att vänta för bostadsmarknaden ska ner ytterligare cirka 30 procent från dagens nivåer och då du ...Cina
   
 3. chica

  chica Medlem

 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Om man har råd att köpa ett hus för 620 000 pund. Så är nog en gratis lägenhet en fis i rymden? :D
   
 5. Cina

  Cina Medlem

  Hört av boende på GC.(mäklar kompis)
  Om du köper en lägenhet på GC ..i ett ny buggt område , lockar mäklaren med att du får en garage plats gratis och i vissa erbjuder även en bil i paketet.
  Garage är lockande på ön eftersom det är ont om parkeringar...
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Det var ju intressant Cina!
  Inte dåligt att få både garageplats och bil på köpet av en lägenhet!
  Kommer ihåg att jag och X (OBS ej Xerx en annan X...hihi)var och såg på olika lägenheter och radhus när vi bodde där nere. Det var i början av -90 talet. Vi var nära att slå till på ett nybyggt radhus i San Fernando nära marknaden, men vi ångrade oss i sist stund. Vet inte om dessa har gått ner i pris nu men innan bankkriserna var dessa radhus uppe i 2,5-3 miljoner SEK. Då kostade de ca 800 000 SEK..gissa om man ångrat sig....
  Men nu kanske man skulle slå till, vem vet dessa radhus kanske har sjunkit i pris??? fast bara ett problem: falta dinerooooooo [xx(] Fast i och försig det beror ju på vad de kostar.!?

  Har du några bra tips på mäklarsidor man kan gå in på? Har Googlat lite och hittat några men kanske finns det bättre än de som jag har funnit??

  /Anna :)
   
 7. Cina

  Cina Medlem

  Efter ett samtal i helgen med en av mina svägerskor fick jag höra att hennes bror köpt en tre rummare i San Agustin för 650.000 skr.
  Det är ju ett toppen pris.;)
  Ja vad man kan ångra sig...men det är inget att tänka på idag eller hur.:(;)
  Hur många chanser har man inte haft.Min moder köpte inte en vånig i Las Palmas på 70 talet för 40.000 på Canterassom hon blev erbjuden ..det var synd, det hade varit bra i dag.
  Sent ska syndaren vakna :)
  ;)Men Anna än är det inte försent..[^]
   
 8. Cina

  Cina Medlem

 9. anamogán

  anamogán Medlem

  Cina, det var ju jätte bra pris för en 3-rummare i San Agustín! Om det var en studio eller 1-a men en 3-a! Vilket kap!

  Den här konversationen får mig att minnas de lägenheter vi besökte i vår jakt på den perfekta (och prisvärdiga) lägenheten. Kommer ihåg att det fanns ett nybyggt område i SA med lägenheter som vi var och kikade på. Var så länge sedan så jag vet inte riktigt var det var men jag kan se lägenheten framför mig. Var i etage och hade grå klinkers över hela golvet som glittrade som diamanter.....jiisses vilka minnen...sedan var det flera i San Fernando. Dessa kommer jag ihåg var de låg så när jag åker förbi där tänker jag.....ja här kunde jag ha bott......och här.....eller varför blev det inte här.........???

  ...och se vart jag hamnade och bor just nu...hmhmhm inte i San Fernando i alla fall.:(Men det hoppas jag få rätsida på så småningom. Som du skriver Cina, det är aldrig för sent!!!:):)

  O´boy det var lite minnen som kom fram, hoppas du/ni inte somnade.
  Tack för länken!

  /Anna :)
   
 10. Pellis

  Pellis Medlem

  För övrigt tror jag det är guldläge att köpa ett boende inom snar framtid i Europa, inkl Kanarieöarna. Det gäller bara att ha en rejäl kontantinsats så man slipper hög boränta. Priserna sjunker nu ett par år men sen ökar det igen och då tänker man; varför köpte jag inte 2008/09? En lågkonjunktur har ju aldrig varat för evigt...
   
 11. Cina

  Cina Medlem

  Lite festligt en av våra vänner har kollat upp lite kring att köpa båt där nere. De fick veta att det kostar ca 45.000 om året för båt platsen i hamnen.
  Cina
   
 12. Pellis

  Pellis Medlem

  Exakt vad jag också har hört! Båtplatser är svindyra på Gran Canaria!
   
 13. big

  big Medlem


  Jag var oxå intreserad av den båten, men fick i uppgift att kajplats med vatten och el, pluss att båtplatsen var låst med hamnvakt dygnet runt för ca.30.000 per år, beroende hur mycke H2O och EL du förbrukade.

  Ska ner jul och nyår och titta på lägenheter / båt :D
  Ska bli riktigt intressant :)  Mvh:Steffe
   
 14. Cina

  Cina Medlem

  30.000 var det jag kanske hörde fel... Cina
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis