Spanska kontantkort för mobiltelefon

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Enterprise, 14 januari 2007.

 1. Enterprise

  Enterprise Medlem

  Hej alla!

  Mitt första inlägg på detta eminenta forum är en stilla undran om spanska kontantkort.

  Har ett behov av att både kunna ringa hem till Sverige och lokala samtal mellan mobiler, är det någon som har köpt spanska kontant kort och har erfarenhet av detta?

  Har hört att det blir mycket billigare med ett lokalt telefonbolag än med ett svenskt simkort där man får betala för att bli uppringd. Verkar vara bra priser på detta eller har jag fel?

  Plus vilken mobiloperatör skall man välja?

  MVH
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Jag började med ett Moviestar telefonkort som jag sätter in i min telefon när jag kommer ner till Kanarieöarna. Kostade 21 euro och då ingick samtalstid för 19€.

  Sen fick jag överta ett kort av en kusin till barnen och det är Vodafone så jag har ingen koll på vad det kostade.

  Så jag har två spanska mobilkort. Ska du köpa ett eller två?

  Hade jag köpt två hade jag självklart köpt samma operatör. Kika in på internet vad samtalstiden är men det kostar ungefär som hemma att ringa mellan kontantkort.

  Du laddar dessa kort i kassan på exempelvis Netto, Hiperdino där det står "Recarga tu movil?" (stavning?), uppger hur mkt du vill ladda ned, lämnar telefonnummer och sen får du ett SMS om ditt saldo.
  Supersmidigt...
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Kolla upp här hemma så din telefon inte är operatörslåst för då fungerar det inte därnere, men det visste du säkert redan.

  Det är inte så billigt att prata med Sverige. Pengarna på kortet tar slut fort! Anledningen till att jag köpte är dels för att jag är där så många gånger per år och även då längre perioder. Om alla skulle ringa på mitt svenska nummer blir det dyrt för mig men å andra sidan är folk hemma så "snåla" så telefonen tystnar lite när jag byter kort. Är lite stressad nu men fråga gärna ngt mer du undrar så kan jag svara ikväll!
   
 4. Enterprise

  Enterprise Medlem

  Hade tänkt mig tre eller fyra kort, gärna samma operatör. Inbillar mig att det blir billigare så.

  Inga bekymmer med operatörslåsning, men tack i varje fall.
   
 5. twaxer

  twaxer Medlem

  Jag använde mig av movilstar och mina kompisar hade det med, jag upplevde det som om det faktiskt var ganska dyrt att ringa samtalen med dom..

  Vodafone lär vara billigast..

  Jag betalade 35 euro för mitt startpaket, där ingick 25 euro att ringa för... dock var det redan öppnat och "prov använt" för att se om simkortet funkade av killen i butiken, men jag hade inga problem med att använda det eller fylla på mobilen senare.. :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis