Sunwing Arguineguin

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Solgott, 8 augusti 2008.

 1. Solgott

  Solgott Medlem

  Hej, jag, min man samt vår 4-åring har bokat en resa till Sunwing Resort. Vi har aldrig testat just Sunwing konceptet utan enbart Blue Village.

  Nu kostar ju sunwing ganska mycket mer än exempelvis Blue village Duas Maspalomas. Ni som kan gran canaria - är det värt att lägga kanske 5 000 kr mer för att få en pool uppvärmd till 25 grader samt att det är rätt nära till vit strand "amfi beach"? Duns Maspalomas ligger 1,5 kilometer från stranden och det känns off samtidigt som hotellt ser trevligt ut.

  Eller finns det andra bra hotell med uppvärmda pooler? VI åker i slutet av november och jag är badkruka nr 1. Älskar Thailand med 30 grader i vattnet [:I]

  Vad tycker ni om Sunwing respektive Dunas Maspalomas?
  Please help me?:D
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  Sunsuites, Puerto Rico tycker jag är ett bra Hotell för småbarn..poolen är Uppvärmd där.ving har det hotellet ./ Cina
   
 3. chica

  chica Medlem

  Hoppas ni får en skön semester. Dock hoppas jag ni inte blir besvikna på badtemperaturen för den kan inte jämföras med den i Thailand.

  På frågan om det är värt 5 000 kronor mer för Sunwing jämfört med Blue Village törs jag inte svara då jag ej bott på någon av dem men som Cina säger så finns det även andra hotell med uppvärmd pool.

  Sunwing i Arguineguin har i och för sig ett underbart läge och sedan antar jag att man får betala en del för själva Sunwing konceptet så det beror väl på hur mycket man tänkter utnyttja/delta i det.

  Spontant är jag lite tveksam till om det är värt 5 000 kronor extra.
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Kan säga att valet Sunwing INTE är fel, om man har barn vill säga.

  Vi har tillbringat våra senaste 17 sommrar(tror det är det)där.

  Tyvärr har det undan för undan tagits bort vuxenaktiviteter och ökat aktiviteterna för barn.

  Bra kan man tycka, men framförallt karlar har en tendens att behöva aktiviteras dom med;). Våra två döttrar har tillbringat 3 veckor av sina sommarlov på just Sunwing Arguineguin i som sagt 17 år.

  Innan dess övriga Sunwing på ön i många år. Hela familjen har stortrivits, men nu satsar vi på eget boende när ändå förändringen blivit till det sämre tycker vi.

  Men med barn är det ett toppenval.

  solis
   
 5. Solgott

  Solgott Medlem

  Cina:
  tack för tipset men hotellet verkar ligga ganska långt bort/högt. Rätt jobbigt att gå upp för de backarna med en vagn eller ett bärande barn. Visst går det säkert bussar men ändå.
  Jag har bott så en gång fast på Kreta och efter de veckorna sa vi: nej tack, inga fler backar till hotellet med barn.


  Annars såg det fint ut tycker jag.
   
 6. Solgott

  Solgott Medlem

  Det låter ju bra förstås även om jag förstår att det vore bra med mer balans med aktiviteter för både barn och vuxna.
  Jag vet inte hur mkt aktiviteter vår son kommer vara med på men det kommer nog finnas en massa barn där samt en del att titta på och det är ju skönt för oss föräldrar som kanske kan slappa lite mer då.

  Bahia Feliz (fritidsresor) verkar ju också vara bra men ser ut att ligga på "fel sida" dvs ej solsidan (har jag hört). Och lite off dessutom.
   
 7. Solgott

  Solgott Medlem

  Jag tror att jag är nöjd med mitt val av hotell faktiskt. Jag har surfat runt och det är egentligen bara en familj som vart mindre nöjda med hotellet (eller ljudnivån rättare sagt) men annars är de flesta väldigt nöjda och glada.

  Det enda som får mig att tveka det är om vi skall dra till Thailand istället. Jag älskar Thailand men det är såååå lång resa dit. Pust.
   
 8. Solgott

  Solgott Medlem

  Japp, snart åker vi till Arguineguin.

  Har aldrig varit på Gran Canaria tidigare.

  Jag åker dit med min man och vår söta 4-åring samt en bebbe i magen. Skall bli kul.

  Nu till min fråga:
  har ni några bra tips på trevliga och något billiga (dvs inte alltör dyra) restaranger? Både i området men gärna utanför också.

  Brukar det finnas några lekplatser i samband med restauranger? Så som det ofta är på Cypern?


  :)
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Gå in på sökrutan på forumet och skriv resturangtips tex .det kommer då att dyka upp ett antal förslag // Cina
   
 10. Peter_W

  Peter_W Medlem

 11. Solgott

  Solgott Medlem

  Oh tusen tack för era svar. Jag skall kolla in den hemsidan imorgon när jag förhoppningsvis är lite piggare.
  Vad roligt med lite tips!!! Tusen tack!

  Och det känns extra skönt att höra att vi har valt rätt hotell för det har nte varit alltför lätt beslut. :)
   
 12. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Vår favorit i Arguineguin är Marino Chico i C.C. Ancora (det gröna köpcentret på andra sidan rondellen vid Dorado Beach)
   
 13. Solgott

  Solgott Medlem

  Tack för tipset!
   
 14. TMC

  TMC Medlem

  Hej,

  Vi var på Sunwing Resort för precis ett år sedan (familj med en son på då 3½ år!

  Det var suveränt, nu vet jag inte om ni redan har åkt, bokat om eller fortfarande har resan framför er - men så länge man stannar inne på området är det super, vi hade idéer om att äta ute en del mål om dagen med då är det lite mer tunnsått.

  Men anläggningen har allt, vi bodde som vi brukar på Sunwing med Royalrum - men anläggningen är ju suverän hur som helst.

  För oss skippade vi all-inclusive då vi tröttnat på att alla är och slabbar med slevarna i samma mat...men det är ju lite mer individuellt, särskilt grabben verkade ju inte direkt bry sig om hur pommes friten låg i kantinerna...men på det hela stora taget, mycket nöjda!

  En sak kan jag säga, Ving överdriver INTE när dom säger att dom har uppvärmda pooler till 25 grader, det var det mer RÅGE...dessutom saltvatten och det är ju bara sååå härligt!

  Nu sticker vi till Puerto de Mogàn nu på lördag efter att vi kollade upp det hotellet vi skall bo på när vi var nere förra året och hade hyrbil och det hoppas vi mycket på! (Mogan Cordial Playa heter hotellet!)

  Lycka till!

  TMC
   
 15. Björn

  Björn Medlem

  Tro mig, Cordial Mogán Playa kommer ni att bli väldigt nöjda med. Missa bara inte maten i restaurang Los Guayres, en otrolig upplevelse.
   
 16. Anton Bergman

  Anton Bergman Medlem

  Hej,

  Nu är det bokat och vi åker snart till Sunwing Resort med familjen. Tack för all information!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis