Sy ihop en egen resa

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anneghost, 12 april 2006.

 1. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har nu läst här ett tag och vad jag ser så är det många som inte åker med något charterbolag. Kan ni ge mig råd på hur man går tillväga? Blir det direktflyg som när man åker charter? Händer det inte att när man kommer ner så finns det ingen hotellbokning?
  Sedan en fråga till er som har egen stuga eller lägenhet där nere, är det dyrt att köpa?


  Annelie
   
 2. a-k

  a-k Medlem

  det här är första gången som vi åker reguljärt med spanair o vi byter i madrid,vi har bokat hottell genom sun hotels så jag hoppas att vi har hotell när vi kommer ner. vi bokade allt genom ticket.
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Från Arlanda finns följande alternativ. Iberia och Spanair med mellanlandning i Madrid. Dessa är reguljärflyg och man måste boka i god tid för att få ett så bra pris som möjligt. Just nu tycker jag Spanair har flippat ur lite och är inte alls lika billigt till vintern som förra året. Sterling har denna säsong, och jag hoppas på även detta år, flygit direkt och den här flighten är ett s.k lågprisflyg. När de släpper sina resor ska man boka så fort man kan för att knipa de billigaste biljetterna. Ja, sen har du ju det sedvanliga My Travel Airways och Britannia med det är ju charterflygstolar utan rabatter för barn såvida de inte är under 2 år. På sommaren finns bara alternativen Iberia, Spanair eller My Travel. Att köpa där nere är egentligen inte dyrare än att köpa och äga ett sommarställe i Sverige men då kanske jag ska betona att det är lite "Stockholmpriser". Finns från 800.000:- sek och uppåt, ja det finns säkert billigare också.
   
 4. Johanna

  Johanna Medlem

  Det är inte krångligt alls att sy ihop resan själv. Vi har som jag skrivit tidigare flugit med Sterling från Landvetter via Köpenhamn, inga långa väntetider i Köpenhamn utan det var bara en timma. Du flyger från Arlanda, eller? Där finns ju mycket fler lågprisbolag att välja på. Du talar väl dessutom spanska, har jag för mig att jag har läst, och då kanske Du kan ringa och boka direkt med något hotell och betala först på plats, vilket ju kan kännas bättre!! Jag tycker att Du skall boka själv för man sparar så mycket pengar och kan kanske åka oftare istället!
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Tack för era svar. Var in på sterling och kollade men kan man inte boka till exempel till i höst. Jag fick bara till svar att det inte gick att boka det datum jag ville ha och när jag testade på april månad så skulle jag få betala över 20 000 kronor för oss fem! Nåja jag ska sitta och kolla lite. Tack för länken :) Kanske man blir kanarie bo någon gång, då får ni komma och hälsa på "ler"
   
 6. Björn

  Björn Medlem

  Kollade också Iberia från Landvetter men det skulle kosta 10503.- för tre personer (vuxna) och nästan 10 timmars restid med två stopp på vägen så vi avstod.
   
 7. anamogán

  anamogán Medlem

  Annelie, jag har bokat hotellrum många gånger med SunHotels till bl.a. spanien och det har funkat jätte bra. Man betalar på en gång när man bokar på deras hemsida med tex visa kort. Sedan får man ett "bevis" på e-mail adressen att man har bokat plats på hotellet. Man drar ut det på skrivaren och tar med sig för att visa upp i receptionen. Har aldrig varit några problem och det har fungerat jätte bra och smidigt!

  /Anna
   
 8. rogman

  rogman Medlem

  Tjänar man verkligen på att fixa allt själv? Billigare än sista minuten kan det väl ändå inte bli, om man inte har nått emot att gambla lite.:D Oftast så kommer man ju till bra ställen, dvs om man väljer bort <s>Fritidsresor/TUI</s> förståss....;)
   
 9. anneghost

  anneghost Medlem

  Rogman, vad hamnade du när du åkte med fritidsresor tui på sista minuten?
  Vågar man ta sista minuten om man åker med barn?
   
 10. rogman

  rogman Medlem

  anneghost: du får gissa en gång!......ja du gissade rätt:Bahia Feliz så klart.
  Vet inte om du läst min lilla BF story på hemsidan? Men jag kan ju säga att en medelålders "gubbe" u barn inte ska åka dit.
  Visst är det fint å sådär, men det passar bäst för barnfamiljer. Jag kände mig instängd på nått sätt, kan inte förklara.:([|)]
  Om man åker med lite större barn så vågar du nog ta en sista minuten....dvs säga om de inte säger -Mamma, bär mig hela tiden,:D då det kan vara väldigt branta backar. Men det visste du väl redan.:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis