Tabbar man minns......

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av xerxses, 21 januari 2008.

 1. Ola Z

  Ola Z Medlem

  Dags för Z:as entré i göra bort sig gänget.Det jag skall berätta nu hände för några veckor sedan dock inte på GC utan i kalla Swedala,men
  det är så urbota dumt så jag bjuder på det i den här tråden.
  Alltså...........Jag åkte med min dotter til centralstationen i Gävle
  för att hjälpa henne med packningen på tåget till Stockholm där hon studerar.Tåget var mycket försenat så när det anlände snabbade vi oss på tåget med packningen så att jag kunde komma av snabbt igen.....
  trodde jag [:0]när jag skulle öppna dörren och kliva av tåget var den
  tvärlåst och gick på något[}:)]vis inte att öppna, jag fick panik och sprang till bistron och skrek att dörren inte gick att få upp.....:(...å precis då börjar tåghelvetet att åka,tågmästaren kom i det ögonblicket förbi så då började jag vråla åt honom att stoppa tågen men se det gick inte alls för det,det var bara att åka med till Uppsala det[xx(]med bilen parkerad utanför centralstationen.
  Tågmästaren såg dock till att jag inte behövde betala för min ofrivilliga resa Gävle-Uppsala ToR [:I][:I]:D


  Zäta ;)
   
 2. xerxses

  xerxses Medlem

  Kul storie Zäta..:D:D:D:D...
  i efterhand blir mycket kul och dråpligt...

  Måste dra min nog värsta blunder och då hade jag inte dojorna på ordentligt..:D

  Det var i nådens år 2004..Birka princess från Stockholm (lite Off topic)...släkten fästmön och jag åker en 24 timmars till Åland..
  efter en festlig kväll med dans och trevliga människor lade vi till framåt natten vid Åland....träffar på ett kul gäng som ska gå av och bor på Åland..din båt ligger kvar till halv 9 på morgonen sade de häng med på efterfest..
  Sagt och gjort efter att jag informerat min tjej och de andra som då ville stanna kvar hänger jag med en sväng..

  Där kom det grova artelleriet fram och mycket trevligt snack vart det bla om finska vinterkriget...[:0]
  Framåt morron så var man lite slirig under dojan ock kommer ned till hamnen...[:0]
  Hmmm...det ligger tre båtar inne vilken var det nu...
  det måste varit denna..[?]..färgen stämmer..
  hoppar ombord och ser att kaptensfrukost serveras..hungrig som en varg sätter jag mej ned med lite annat kul folk...och jag säger..

  -Härligt med frukost sen ska jag söka upp min hytt och det ska bli skönt att komma hem till Stockholm..:)

  Stockholm utropar dom..den här går till Kapellskär...suck och jag hade bilen i Katarinagaraget....[:0][:0]
   
 3. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag vill minnas att "gubben" inhandlade en just sådan på vår första resa -99[:0]...även fast de hade sagt i transferbussen att man inte skulle köpa sådana telefoner...men jag vet inte hur de lyckades lura på honom en...han brukar alltid vara så "försiktig"...så då är jag väl delaktig i denna "tabbe";)

  AnneliH som längtar till solen
   
 4. Anders 53

  Anders 53 Medlem

  Tycker den tråden var skitkul.Det är väl sådant vi ska dela med oss av,Vi tråkiga svenskar som alltid gör alting rätt.
  Jag lovar att återkomma med något dråpligt när jag kommer på.
  Anders
   
 5. xerxses

  xerxses Medlem

  Heders Anders..:)
   
 6. Cina

  Cina Medlem

  Har precis landat på Gando..är jätte kissnödig.
  Mitt emot bandet för bagaget är toan..dam toan var vägg i vägg med herr toan
  Släkten som väntar på mig ser mig..(berättat efter)
  Jag som var så nödig tänker mig inte för utan tar mig snabbt mot toan, halv springande..
  upptäcker när jag står i mitten av rummet att jag är på fel toa.Där står ett antal män uppradade och kissar, jag skriker till, alla där inne vänder sig om, jag springer ut som blixten in till dam toan..de som står och väntar på mig får ett gapskratt..pinsamt värre.
   
 7. Riggan

  Riggan Medlem

  Cina: Så pinsamt[:I]
  Min grannfru med sin gamla svärmor gjorde samma tabbe.
  Fast det var bara en liten toa och inge där när de kom in.
  Men strax efter kom en man in och tittar storögt på de två damerna. Då börjar min grannfru skälla ut karlstackaren för att HAN gick in på damernas.
  Gissa om de skämdes när de gick ut genom dörren och såg att det var de som varit inne på herrarnas.[xx(]

  Riggan
   
 8. rogman

  rogman Medlem

  Har en till typ Cinas...skulle med planet men var tvungen att gå på muggen. Efter förbrukat värv eller va det heter...så reste jag på mig o då rycktes dörren upp...hadde glömt att låsa.
  Snacka om att man blev lång i synen....det blev ju inte bättre av att den som öppnade var en pojkspoling som tydligen blev så chockad av det han så (inte så konstit kanske) att han rusade ut å börja vrålflabba...alltid kul å roa nån tänkte jag.
  Så kan de gå när inte haspen e på...bokstavligt talat.
   
 9. rufsrufs

  rufsrufs Medlem

  Hej!
  Denna storyn handlar inte om så lång resa, men jag glömmer den aldrig.

  Min ena son hade blivit bortbjuden till en hockeykompis landställe över helgen.
  En fantastiskt trevlig familj, men väldigt stökigt och smutsigt hemma.

  När sen Måndags morgon kommer, så skall jag och yngsta sonen åka och hämta honom.
  Yngsta sonen är väldigt pratglad.
  Så under bilresan dit talar jag om för honom att vi skall bara hämta brorsan och inte äta någon mat. Han skall inte bry sig om att det är lite rörigt och smutsigt där.

  När vi då kommer dit så sitter hela familjen + morfar och äter filmjölk och flingor.
  De frågar då min yngsta son om han vill ha lite filmjölk, och han tackar ja.

  När han ätit klart så säger han högt och tydligt "JA, JAG FICK I ALLA FALL DEN RENASTE TALLRIKEN.

  Alla tittade på mig och honom, och med lite rodnad på kinderna och ett TACK så skyndade vi oss till bilen
   
 10. tjollan

  tjollan Medlem

  He jag gillar denna uplivade tråden. Xerxes är som lite extra krydda i debatten. Sån är han det har man lärt sig vid detta laget.
  En tråd utan Xerxes är som en taco utan kryddor! Menlös och tråkig.
   
 11. xerxses

  xerxses Medlem

  Tack Tjollan för de orden..sätter in pengar på ditt konto som vi avtalade..:D

  Men det har varit mycket kul att läsa er andras tabbar...finns det något roligare än självironi och garva lite åt sig själv och andras tavlor...så tack alla för era dråpliga inlägg...kommer säkert på något mer men just nu är det tomnt på kontoret..:)

  Jag säger som Zlatan det är laget (ni)och vi som gör det tillsammans...:)[8D]
   
 12. Petronella

  Petronella Medlem

  Vet jag sa att jag aldrig skulle skriva här mer pga. vissa personer men känns iaf inbjudande att bjuda lite på mig själv i denna tråden. Rör sig dock om Österike. Jag och en kompis var där 20 år tillbaks å åkte skidor (på sommaren som iofs handlar om helt annat gjort bort oss) så va vi ju ute å festa å min kompis gick hem tidigt å jag följde med mina nyfunna svenska vänner till deras hotell. Så iaf vart väl de överdruckna å jag vaknade fruktansvärt röksugen....så jag sprang ner på morgonkvisten i lobbyn å letade tändstickor...jodå det fanns där i halvdunklet....sen upp för trapporna igen...VILKEN VÅNING?????????? Där stod jag i bara tröja å trosor å hoppade in på en toalett i korridoren varje gång nån reagerade på att jag kände på deras dörr. Efter nån timme vart jag dock saknad å hörde en liten viskning efter mig:S
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

  :D:Dvilken tur Petronella att du hade kläder på dig iaf:D önskar att jag kunde "gräva fram" något...men näe...kommer inte på något just...jo, men det handlar inte om mig[:I] men min kära mor som letade länge och väl innan hon hittade tillbaka till hytten när vi var på kryssning... att man ska behöva ha ordning på sina föräldrar på äldre da´r[:0]...men iof förståeligt när alla våningar ser lika dana ut på kryssningsbåten.;)

  AnneliH som längtar till solen
   
 14. Johanna

  Johanna Medlem

  Även jag får väl bjuda på lite roliga minnen!

  Detta är många år sedan och jag var på julbord med mina arbetskamrater. Även min blivande make var på samma dansmetropol och senare under kvällen tog vi oss en sväng om på dansgolvet. Min gubbe har ett rykte om sig att vara en riktig John Travolta och han gjorde vad han kunde för att imponera på mig.........[:X] Dansen slutade i en hög på golvet och jag tyckte att jag fick lite ont i min höger fot. Jag försökte söka lite tröst och empati hos min blivande make men han tyckte att jag var ynklig och bjöd mig på en till öl istället. Kvällen gick och min fot blev större och större och tillslut kunde jag inte ha skon på mig längre, då fick min "drama-queen" kompis syn på min fot och skrek vi måste ringa ambulans du har ju brutit foten! Jag fick lugnat ner henne och vi tillkallade istället en taxi, jag och blivande maken drog iväg till närmsta sjukhus 3 mil bort. Väl framme hade ju gubben som var i rätt bra "form" somnat i baksätet och när vi kom fram till akuten gick taxichaffisen in och skulle hämta en rullstol, med ut följer en sjuksköterska och hon rullar fram rullstolen till gubben i baksätet[:0]!! Själv fick jag stappla mig in och sitta i min ensamhet och vänta på att gipset torkade medans gubben snarkade högt i väntrummet:(.
  Dagen efter när vi vakar upp hemma undrar han vad det är jag har på benet..............................[?]

  (Å ändå gifte jag mig med honom sedan;)!)
   
 15. Petronella

  Petronella Medlem

  Eller som när vi var på Rhodos. Svängde givetvis åt fel håll å gick å gick när vi skulle till stranden...fast vi fick ju se en hel del när vi genade tillbaks tvärs över ön...
  Sedan en dag skulle vi på fotboll. Tog taxi för att säkert hitta rätt och komma i god tid. Stadion sa vi åhoppade in i taxin å han körde å körde. Tillslut släppte han av oss mitt ute på landet å vi tittade lite tveksamt. Jo gå uppför backen bara så ser ni stadion. Sagt å gjort. Vi kom liksom uppifrån och där nere låg ju nåt, men borde det inte vara mer folk här???? Nu kommer spelarna utbrast min kompis när ett lass bussturister gjorde entré. Hahaha nog var vi på stadion alltid men denna tillhörde antiken. Jaha blev bara att börja gå igen då eftersom taxin redan åkt å telefonkiosker inte var påtänkta så långt ut på landet......säkert 2 mil. Lite ironiskt gick vi förbi fotbollstadion också, men då var fotbollen slut sedan länge.
   
 16. Petronella

  Petronella Medlem

  Å så var jag och min man på fuertaventura (titta nu e jag iaf på kanarieöarna) Vi kom ner på eftermiddagen å efter att blivit inkvarterade sist av alla av dem i transferbussen (vi reste sista minuten och fanns ju inga dåliga hotell...Ja förutom det lilla enkla spanska de hittade åt oss) så skyndade vi oss till stranden. SUPERFINT väder och stranden helt underbar, men efter ca 2 timmar...en på var sida typ så tyckte vi att det var bäst vi gick upp så vi inte brände oss. Nästa morgon hängde tunga regnmoln å skurarna kom tätt och så fortsatte det. Vi såg aldrig solen mer än den där första dagen och vår solariebränna hade bleknat tills vi kom hem. Fast vi hade kul ändå...satt troget i en grotta på stranden ihop med ett annat par å väntade ifall solen skulle titta fram nån minut. Där satt vi dagligen inlindade i våra handdukar å roade oss med att dricka vin istället för att sola.
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Vår "tabbe" var inte kul kan jag säga.För ett antal år sedan hyrde vi bil på ön och begav oss in till Las Palmas.Eftersom min svåger bott där och vi visste om att här gäller djungelns lag vid parkering så parkerade vi bara bilen("tappade")vid första bästa lucka.Vi gick ner och åt på Skrattande grisen och tog en promenad på Las Canteras.
  Återvände sedan till bilen,trodde vi.Blev smått förvirrade och naturligtvis osams vart vi ställt bilen.Efter någon timmes letande konstaterade vi att bilen blivit stulen och begav oss mot ett Avis kontor med taxi.Fick där veta att bilen blivit bortforslad till en uppsamlingsplats för felparkerade bilar en bra bit utanför Las Palmas.
  Anledningen var såklart att myndigheterna tagit tag i problemet.
  Nuförtiden så står vi ALLTID i parkeringshus kan jag säga.

  solis
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis