Taxfree mm..

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av preat, 14 augusti 2005.

 1. preat

  preat Medlem

  Hej på er!

  Nu åker vi till Bahia Felíz om drygt en vecka. Jag har lite frågor som jag undrar om nån kan svara på..

  1) Tillhör Gran Canaria (GC) EU?
  2) Om ja på ovan = Euro som valuta då?
  3) Taxfree.. Finns det över huvudtaget? Jag menar vad gäller när jag åker hem avseende alkohol och tobak? Jag har hört och läst att ransonen från ex Mallorca är en helt annan mot den ranson man har när man åker hem från GC till Sverige (?!)
  4) Om man köper whiskey el vin (el liknande) på planet/flygplatsen, inga problem att ta det in på GC? Är det värt det? Kanske billigare på plats?
  5) Eluttag på GC.. Funkar svenska kontakter? (Har med laptop till kamera)

  //Preat
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Gran Canaria är ett frihandelsområde och valutan är euro. Köp alkohol och tobak på Gran Canaria, åk till köpcentret Atlantico och handla på Carrefour. Eluttagen fungerar som svenska! På vilket hotell/lgh i Bahia Feliz skall Ni bo?
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Gran Canaria tillhör visserligen Spanien som ju är ett EU-land men räknas som område utanför EU:s punktskatteområde när det gäller tullreglerna, därför är införselvolymerna för alkohol och tobak därifrån ganska begränsade. Läs mer på www.tullverket.se
   
 4. preat

  preat Medlem

  Vi skall bo på Tres Vidas...

  //Preat
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis