Taxichafförer i Porto Rico.

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av brassa, 10 februari 2014.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Jan E: Ja man lär sig nått nytt varje resa. :D ...sedan har jag en annan Taxistory från 2005 om han som körde minst 70 i ett villa område på väg till hamnen i Putte...den finns på bloggen nånstans men jag hittade den inte. Möjligtvis under GC STORYS eller nått
   
 2. Emtehed

  Emtehed Medlem

  cattis2:
  Jo, det var som alltid, underbart [^]
  (men blir lite sur att jag ska bli bestulen på ytterligare en kamera av ännu ett par rika turister:(:(

  rogman:
  Ja, man kan inte beskylla taxichaffisar för att vara söliga[:eek:)]

  JanE som så sakta bli van med sin Mac[:I]
   
 3. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Jag kan hålla med Brassa att Taxi chaufförerna har de senaste åren blivit mindre serviceinriktade och vill gärna åka lite omvägar.

  Förr sprang de och öppnade dörren innan de knappt hade stannat bilen nu får man krypa igenom bilen om man vill komma ut.

  När vi tar taxi från Puerto Rico CC upp mot Europa CC så vill vi att taxin åker förbi hotellet Monte Bello och upp, den kortaste vägen. Ibland vill taxichauffören åka en längre sträcka via trafikljusen vid strandpromenaden och upp för den långa backen, den resan upp blir 1 dyrare.

  Vi som är här nere en längre tid kanske blir lite bekväma med att det är billigt med Taxi men för det vill vi bestämma själv vilken chaufför som ska få vår dricks. Vi vill ge dricksen till den chaufför som åker den kortaste vägen och är trevlig och serviceinriktad.
  INTE till den som inte vill förstå och tjurar när vi säger till vilken väg vi vill åka och ändå åker den längre vägen som blir lite dyrare samt att inte öppna dörren när vi har ett flertal kassar och vattendunkar med oss.

  Kanske blir det samma pris ändå eftersom den trevliga chauffören får dricksen. Därför kan de lika bra köra den korta sträckan det måste båda tjäna på. Vill också säga att vi åker taxi ett par gånger i veckan men tyvärr har det blivit så att vi går hellre om vi inte har något att tungt att bära.

  Kan förstå att det kan uppfattas olika det här med taxi om man är turist än om man bor här 3 månader eller längre.
  Vi har funderat hur många turister som har blivit lurade när de tar en längre sträcka än vad som behövs. Det är ju inte så lätt att veta vilken väg som är den kortast när man är nere en vecka eller två.

  Vet inte hur många gånger jag har hört One euro so what! Inte bara från Taxichaufförer.
  Undra vad vi skulle säga hemma i Sverige en tia hit eller dit Tror vi aldrig skulle acceptera det.
   
 4. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Antingen är taxichaffisarna i PR sämre eller också har jag under de 20 år
  jag besökt ön haft osannolikt tur med de jag åkt med.
  Har i o för sig mest åkt från/till Arguineguin/Patalavaca området men
  taxiresorna har naturligtvis varit både till o från andra områden.

  JanE som nöjd med chaffisarnas service o ärlighet[^]
  (tycker det är tråkigt för er som fått negativa upplevelser)
   
 5. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Nej, jag tror inte taxi chaufförerna är sämre i PR men många försöker kanske tjäna en slant extra på de rika turisterna men vi som bor här en längre tid har inte råd att leva som man gör på en vecka eller två veckors semester och då upptäcker man hur de försöker.

  Något jag också har noterat att det är olika framkörningsavgifter. Jag vet att det är lite dyrare på helgen och kvällar så är ju taxan. Inget konstigt med det.
  Jag själv och några bekanta har varit med om att det är dyrare med framkörningsavgift från Anfis taxistation än på andra taxistationer. Tror de jämt slår på helgtaxan därifrån.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis