Thomas Cook till GC

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Murvill, 10 oktober 2011.

 1. Murvill

  Murvill Medlem

  Hola! Jag är ju ibland en besvärlig flygresenär när det gäller flygplan åtminståne men...
  De senaste gångerna vi flugit med TC i deras Airbus 333 så inser man att de är 11-13 år gamla nu.
  Rysligt slitna, så man får lättare ångest.Nu såg jag att vi ska flyga hem i November med Boeing 757 som TC inte ens har i sin flotta.De har slutat tillverka dom också.
  Förmodligen har de lånat dem av nått Asiatiskt budgetbolag.
  Är det nån som åkt med TC nyligen till GC i Airbus 333 och/eller Boeing 757.
  Börjar se en tendens att Ving/Thomas Cook inte tar resenärerna på allvar och skjutsar runt oss i gamla härkar som ibland är omålade eller med Garuda Indonesia.
  Jaja! jag börjar bli nojig nu...
   
 2. cilla2

  cilla2 Medlem

  Hej Murvill!

  Thomas Cook Scandinavia är Skandinaviens största charterbolag med en modern flotta. Om du flyger A330-300 på vägen ner har dessutom alla passagerare tillgång till eget underhållningssystem ombord. Där kan du se på film, lyssna på musik, spela spel mm. Angående Boeing 757 är den maskinen inhyrd från England under vintersäsongen och kommer vara stationerad på Kanarieöarna. Personalen i cockpit är från England och i kabinen är det engelsk/svandinavisk personal.

  Har du ytterligare frågor om Thomas Cook Scandinavia är du mycket välkommen att fråga på, jag besvarar gärna dina frågor.

  Mvh
   
 3. Marie Plosjö

  Marie Plosjö Medlem

  Thomas cook är det enda bolag vi flyger med efter ha skickat ner 30 bloggare med Thomas cook och inga klagomål från våra bloggare. Billigt och mycket hög service för det du betalar för.

  Marie Plosjö
   
 4. Murvill

  Murvill Medlem

  Hej igen!
  Cilla 2 !
  Nog tar du väl i när du säger att TC har en modern flotta?
  Alla 330 är ju från senare delen av 90-talet och mycket slitna åtminstone det som syns. 321:eek:rna är väl okej.
  Brukar åka med Iberworld också och de har 320:eek:r som är fräschare än TC:s 330:eek:r men då är ju servicen inte den bästa istället.
  Nu kanske TC har renoverat sina 330 sen i mars men jag blir lite orolig för TC:s rykte då jag helst flugit med dom tidigare.
  MVH
  Murvill
   
 5. farkost

  farkost Medlem

  Varifrån flyger du då cilla2 ? Vi åker ner 5-6 ggr om året, vilket innebär olika plan 10-12 ggr. Vi har endast 1 gång haft eget underhållningssystem. Vi åker från Arlanda å mest med TC. Personalen har alltid varit skandinavisk. Tycker dom é bra servicemässigt, men har vid flera tillfällen varit usla på att hålla tid, som värst 2 x 10 timmar (allså vid 2 tillfällen)
  Men att det skulle vara gamla "ärvda" plan har jag svårt att tro. Burr,nu blev jag orolig.
  Åker TC nu i november och även december, ska kolla hur det ligger till då ;)

  solis
   
 6. cilla2

  cilla2 Medlem

  Hej igen alla!

  Murvill: Thomas Cook Scandinavia har Scandinaviens yngsta flygplansflotta. 11 år är ingen ålder på ett flygplan och dessutom är det inte åldern som avgör hur säkert planet är utan det är hur man underhåller flygplanet. Det tekniska underhållet sköts i Manchester av flygplanstekniker som är specialutbildade på just den flygplanstypen de jobbar med. Dessutom samarbetar Thomas Cook Scandinavia med flera kända externa verkstäder som SAS Technical Services och Lufthansa mm.
  Jag kan lova att du kan känna dig helt trygg i luften ;)

  farkost: Nu får jag erkänna att jag skrev fel. Deras Airbus A330-300 har än så länge inte hunnit få eget enterteinmentsystem utan det är deras Airbus A330-200 (OY-VKF)som har det.
  Ha en trevlig flygresa!

  Mvh
   
 7. Murvill

  Murvill Medlem

  Tack för svar Cilla2!
  Skönt att höra att dom flyger säkert.
  Men det är nog intrycket man får av en sliten kabin,säten och ibland det fula yttre som jag sett.Efter uthyrning till Garuda Indonesia under pilgrimsresor till Mekka så tas de i bruk utan att de helt målas om. Det kan ibland gå flera månader innan de är sig lik igen.
  Sett flera kommentarer om det på en planespotter sight.
  Har väl fördomar också vad gäller Indonesien jag erkänner det.

  Nåja jag är glad och nöjd.
  Men det är bra att veta för TC att det finns såna som jag.
  Jag vill att TC ska ha ett bra renome´ då jag alltid haft bra service.
  Hasta la vista
  Henrik
   
 8. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Själv flyger jag med Norwegian och kommer alltid ner.
  I och för sig gör väl alla bolags flygplan det
  (på ett eller annat sätt).
  Såg i deras tidning att senast under 2012 skall alla
  flygplan vara utrustade med internet:)

  JanE somm gillar det, då kan man ju skriva på Forumet:D
   
 9. cilla2

  cilla2 Medlem

  Ingen fara, bara roligt att hjälpa till. Har du fler frågor är det bara att fråga på!

  Jag kan verkligen hålla med om att flygplanet de köpte tillbaka från Garuda Indonesia inte ser vackert ut utifrån. Det är endast "stjärten" de har målat om till Thomas Cooks färger. Flygplanskroppen är halvt målad i My Travel färger (Thomas Cooks före detta namn) och i främre delen står det Garuda dit planet varit utlånat tidigare.

  Här ser ni en bild på planet: www.airliners.net/photo/Untitled-(Thomas-Cook/Airbus-A330-343X/1960335/&sid=02bebe73a162d2dee29210911dd9c5f1

  Men som sagt, trots det fula utseendet är det ett väldigt säkert och väl underhållet plan som flyger säkert. Vilket är det absolut viktigaste ;)

  Mvh

  Edit: Fick inte riktigt länken att funka men kopiera adressen och skriv in och öppna så får ni se bilden ni som är intresserade :)
   
 10. Murvill

  Murvill Medlem

  Jag mailade med VD:n om detta och han sa att de skulle måla det i maj 2011. Ja ja nu har jag väl tjatat nog om detta.Om en månad åker vi ned oavsett färg och skick till GC.Längtar som bara den.Men hur som helst så är det även viktigt med helhetsintryck för att bibehålla ett bra förtroende.[:p]
  MVH Henrik:D
   
 11. Lasse

  Lasse Medlem

  Har för mig att det var på hemresan i Aug från GC som vi åkte med ett plan som var i de där gamla färgerna så att planet blivit målat i Maj kan inte stämma, men det kan ju vara ett annat plan också, eller?

  Lasse
   
 12. Murvill

  Murvill Medlem

  Nu har jag kommit hem igen efter en vecka på GC.
  Vi åkte med det exteriört skamfilade planet OY-VKH.
  Nästan så man skäms på Gando när man stiger av denna tingest.
  När vi åkte hem åkte vi med den lånade 757:an.
  Där fick jag mig en knäpp på näsan he he.
  Snyggt målat och ett fräscht intryck utifrån.
  MEN i kabinen var det ännu sämre än nått annat plan jag flugit med.Det enda underhållningssystem som fanns var spritvagnen.
  Inte ens musik i hörlursuttagen. Planet var byggt 1999 men standarden var nog mer 80-tal.
  Sura värdinnor från England och en haffsig muntlig genomgång av säkerheten. Jag kan nog påstå att nästan ingen hörde vad de sa.Visserligen var det 2 svenska värdinnor med också som gjorde ett bra jobb men jag tyckte synd om dem för de fick ta alla klagomål. Nä Thomas C ni får nog skärpa till er lite annars byter nog många till TUI eller nåt annat modernt bolag.
  Med soliga hälsningar från en övrigt bra resa
  "Murvill"
   
 13. anneghost

  anneghost Medlem

  usch jag vet inte om jag ska låtsas som jag inte har läst det här inlägget eller.......
  Tycker jag har fått min flygrädsla under kontroll... då ska jag nog inte läsa sådana här inlägg ;)
  Vi ska flyga ned 6 jan med Thomas Cook .... så jag hoppas att det ska gå bra...

  Kan inte riktigt komma ihåg hur planet såg ut när jag flög i januari i år då jag också flög med dem... men det kan inte ha varit ngt extremt med de planen annars skulle jag ha kommit ihåg det.. :)

  Annelie
   
 14. farkost

  farkost Medlem

  Vart i från/till flyger man denna "jävulsmaskin" ? Vi åker från/till Arlanda med TC ganska många ggr om året och jag har ALDRIG råkat ut för denna [8)].
  Å tur é dé [xx(] är nämligen ganska flygrädd.

  solis
   
 15. Jag är lite förvånad över att människor klagar på hur ett flygplan ser ut, det har ju ingen som helst betydelse för flygsäkerheten om ni inte kan lyssna på radio, titta på film, bli underhållna eller blir serverade av oprofessionella flygvärdinnor som inte pratar svenska.

  Nej, tänk istället på vad som finns innanför skalet i motorerna, hur underhållet sköts, hur flygplatsens tekniker jobbar, det är mer det som skrämmer mig. Är det lika många neddragningar som det är över allt annars och det ruckas på flygsäkerheten, då stannar jag hemma.
   
 16. Lasse

  Lasse Medlem

  Ja, men tydligen sköts inte underhållet på detta flygplan, iaf inte på insidan, så vad säger att motorerna är i toppskick?
  Det ena brukar gå hand i hand med det andra.


  Lasse
   
 17. cilla2

  cilla2 Medlem

  757:an som ni pratar om är som jag tidigare nämnt inlånad från England under vintersäsongen och flyger från norra delarna av Sverige och Finland till Teneriffa och Gran Canaria. Jag har aldrig varit inne i den så jag kan inte uttala mig om standarden i kabinen men tydligen håller den inte så hög kvalitet som önskas här. Däremot vet jag att säkerheten följs till punkt och pricka. Thomas Cook är väldigt noga med den (läs tidigare inlägg från mig högre upp i den här tråden för mer info) så ni kan känna er helt lugna för trots att bra underhållning alltid är trevligt är flygsäkerheten det absolut viktigaste :)
   
 18. Solmannen

  Solmannen Medlem

  Ska man göra en gämnförelse med upphandlad busstrafik så finns det regler på hur gammal en buss får vara som går i trafik..
  Den staden jag bor i nu så har det inte varit en enda stadsbuss äldre än 10 år i trafik då upphandlaren kräver det utan att ta hänsyn om en buss som råkar vara 11 år och i bättre skick än en som är 8år..
  Dom går rent bara efter ålder. Vilket jag tycker är helt fel!
  Sköter man underhåll och har hårda kontroller så är ju säkerheten viktigare än ålder!
  Inte undra på att att det blir dyrt med upphandlingar för skattefinansierad verksamhet..

  Fredde
   
 19. molpe

  molpe Medlem

  glad att man flyger finair för då får man iaf en airbus med väldigt bra underhållnings system:)

  micke
   
 20. bobo

  bobo Medlem

  Hej Ni Alla Som Söker Svar På Frågor OM Flygplanen som (bla.) Thomas Cook Airlines Scandinavia har i sin flygplans flotta, DET FINNS MYCKET ENKELT TILLGÄNGLIGT ALL INFO OM DESSA FLYGPLAN PÅ WEBBEN !

  Det är bara att börja söka!

  Ni kan kolla in "t.o.m." varifrån ifrågavarande flygkropp senast anlänt till den destination varifrån Ni Nu skall flyga med planet/när det sist har haft en service intervall - när det är tillverkat - ...all historia.

  Det är bara att börja kolla!

  Ps! Ni kan även följa med "live" på webben om ni vet destinationer-koder(kolla flygbiljett) osv.

  Börja med tex.

  www.Flightradar24.com
  eller
  https://flightaware.com/live/

  Ps! Thomas Cook Airlines Scandinavia har en hygglig statistik och även en ok "incident statistik".

  Så Flyg Nu i Lugn o Ro ! Om nu inredningen är litet (charter) sliten så betyder det EJ ATT planet ni flyger med är i samma skick!

  Även de bästa bolag erfar så kallade "incidents" men allt går ändå för det mesta väl (kolla länken om flygrädsla om du ändå är orolig för att flyga).

  :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis