Tips på aktiviteter och utflykter i Las Palmas de Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anneghost, 8 februari 2006.

 1. anneghost

  anneghost Medlem

  Nu närmar sig min avresedag ned till härliga Gran Canaria. Denna gång har jag tänkt att upptäcka Las Palmas, har inte gjort det tidigare men nu är det dags.

  Förslag till vad man ska se? Finns det en sightseeingbuss? Om det gör det vart ifrån går den? Är det svårt att hitta i denna stad?

  tack på förhand :)

  Annelie
   
 2. leffe

  leffe Medlem

  Hej Annelie.
  Ta gärna lokalbussen till busstorget i Las Palmas. När du kommer ut från bussen så gå upp till torget som ligger i anslutning till terminalen.
  Där finns en turistbyrå som tillhandahåller kartor m.m.
  Du kan fråga om olika sevärdheter där, jättetrevlig personal.
  Alldeles i närheten finns bl.a. Columbus museeum.
  Lycka till.

  leffe;)
   
 3. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Visst finns det en populär sightseeingbuss i Las Palmas.

  Den utgår från Catalinaparken mitt i LPs centrum.

  Du köper biljett i turistbyrån alldeles vid busshållplatsen, där kan du också be om broschyrer och kartor.

  Det är en tvåvånings öppen buss och du kan gå av och se dig omkring, och ta nästa buss vidare (hop on hop off). Ett längre stopp gör den ovanför Trädgårdsstaden och därifrån får du också en fin översikt över en av världens största tranithamnar.

  Och visst är det lätt att hitta i stan. Glöm bara inte att strandpromenaden får inte missas. Den följer du söderut och kommer till köpcentrat Las Arenas. Men det finns mycket mer att upptäcka så min fru och jag åker ner igen mitten mars t o m slutet april. Och glöm inte att LPs bästa restaurang Blå Donau (Danubio Azul)serverar dig en underbar mat! :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis