Tips på parker och vackra platser att besöka i Las Palmas

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av wesse, 27 september 2010.

 1. wesse

  wesse Medlem

  Önskar tips om parker att besöka i och kring Las Palmas :)
   
 2. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Japp och det finns massor av dom :D

  Den jag tror många missar är Parque Juan Pablo II
  [​IMG]
  Som ligger rätt långt uppe på höjderna.

  Parken ligger ett kvarter nedanför den nya fina fotbollsarenan och UD Las Palmas shop. Där finns även en massa stora affärer bredvid arenan. Ska man gå upp dit får man räkna med minst en timmes gång :) Men det går bussar upp dit också!

  Men bara parken är värt ett besök. Nästan helt folktomt men parkarbetare överallt och toaletter och ett litet café. Och en massa blommor och fontäner. Sen finns det svarta och vita svanar och andra fåglar i en liten sjö där :D
   
 3. wesse

  wesse Medlem

  Parque Juan Pablo II har jag prickat in men vet du om ingången är på norra eller södersidan?
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Tjabba!

  Jag använde 2 ingångar när jag var där. Den som ligger på övresidan mot stadion. Och den andra låg på nedersidan. Men på Google Earth så ser jag att det finns minst 4 ingångar. Den enda sida som det inte finns en ingång är på kortsidan där Svansjön ligger.

  Och det är 2 ställen till jag har varit på som man nog inte ska missa i LP. Dels för att det är bedårande utsikt och man kan ta underbara kort över hela LP. Om man inte räknar Parque Doramas som jag räknar som en självklar sak att besöka :D Och den ligger ju lätt tillgänglig!

  Man kan ta sig till ställena till fots. Men dom är rätt jobbiga att ta sig till så man kan även ta bussen :D

  ¤ Korset på La Isleta
  [​IMG]

  Det är ju halvön på nordsidan om LP. Det är lättast att gå upp via stadsdelen som ligger på ön. Då går man utmed en väg som går ut till den lilla byn på norra sidan av halvön. När man varit upp till korset så kan man gå ner på baksidan och gå runt berget på nordsidan. Då kan man gå efter vattnet via Playa El Confital
  [​IMG]
  In till Las Cantreas där man hittar många fina foto tillfällen.
  Om det är klart ser man Téide på Teneriffa!

  ¤ Miradoren uppe vid miltärsjukhuset
  [​IMG]

  Och vägen upp dit via San Nicólas med sina smala branta gränder är en upplevelse och fotoskönt :D Men otroligt brant och jobbigt :)
  [​IMG]

  Ska man ta sig upp den vägen. Så är det lättast att utgå från Turistbyrån i sydvästra hörnet av San Telmoparken. Och gå upp några kvarter så kommer ni till San Nicólas. Och den här trappan ledre upp dit!
  [​IMG]

  Hoppas LP visar sig från sin bästa sida för er. Och att solen skiner och det det inte blåser så * mycket :D
   
 5. wesse

  wesse Medlem

  Tackar för den utförliga beskrivningen Bumpen:) nu kan vi nog inte missa dessa platser
   
 6. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hehe man blir lite triggad när folk frågar om LP. För jag vill att folk ska uppleva det jag upplevt i staden. Och inte se det jag inte såg när jag besökte LP över dagen när jag bodde på sydsidan.

  Man måste veta var man ska gå för annars är det bara en bullrig och avgasluktande stor stad som en i mängden. Och det finns så mycket att uppleva och se i LP. Men den största fördelen med LP. Är att det känns att man är i Spanien.
  För här händer och sker allt på Spanska. Och det är inte som på sydsidan uppbyggt för turister. Där är menyér och skyltar på något annat spårk en spansak sällsynt. Och Las Canteras är ibland det finaste och skönaste Player jag besökt!
   
 7. wesse

  wesse Medlem

  Ja jag kan bara hålla med dej att miljön i Las Palmas känns mycket mera genuin[:p] än i södern, har inte sett någon inkastare i LP än:):D
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis