Tips på resväska och bra råd om man ska köpa en

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tjollan, 22 augusti 2007.

 1. tjollan

  tjollan Medlem

  Vilken resväska är den lättaste man kan köpa (i hårt skal)? Tänkte investera en ny och köpa den på nätet. Råd och tips tack!
   
 2. coconut

  coconut Medlem

  jag har en halvhård resväska som jag e jättenöjd me, dessutom väger den nästan inget som tom, köpte den på Nk för en tusenlapp, märke Titan...:)
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  Tänk på att titanväskorna måste packas fullt så du inte köper en för stor väska. Dom klarar inte hanteringen om dom inte är fulla, det blir sprickor i dom efter ett tag fick jag förklarat för mig.

  Den vi tittade på hade dragkedja om det nu är någon skillnad.

  Tycker själv att en Samsoniteväska håller bra.

  Tips på bra väskförsäljare (om än lite flummig)är "El och väskor" i Spånga,Stockholm. Billigt och MYCKET att välja på.

  Sen innan väskköpet har kanarieöarna.nu en del bra tips o råd: https://kanarieoarna.nu/valja-och-kopa-resvaska.html
   
 4. evaa

  evaa Medlem

  Hej Tjollan!

  Jag skulle rekommendera Titans "hårda" väska, finns i 3 storlekar, de nya har dragkedja så de är lite tåligare.

  "Barnsjukdomen" som var på dem från början är åtgärdad, de sprack runt handtaget tidigare. Men man har ju garanti ifall det skulle hända något.

  Har en Samsonite, hård, som är sedan 1997 som är kanon, men den väger ju mellan 6-7 kilo tom!!

  Vi har en mjuk-Titan (tyg) också som jag också kan rekommendera. Väskorna väger mellan 3-4 kilo beroende på storlek, det är ju ok tycker jag!!

  Jag har tidigare alltid åkt på övervikt t o m när jag reste ut från Göteborg till Gran Canaria, så vi har köpt dessa lätta väskor och klarat oss hitintills är bäst att säga!!

  Hoppas att jag min erfarenhet kan komma till hjälp! Hälsningar Eva
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  Okey kan man köpa dom på nätet eller bär det sig att fara till stan och köpa? JAg ska kika runt lite nu. Ha en bra helg alla forumare.
   
 6. tjollan

  tjollan Medlem

  Eeva vad heter din? Alltså mer än Tian? Jag är på deras hemsida och dom har många och lika många mått. Hur stor är en resväska? Förutom att den oftast är förliten.
   
 7. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen Tjollan!
  Min hårda väska heter Titan Xenon 75 cm.
  Min mjuka väska heter Titan Merik 75 cm.
  Du kan kolla in dem på www.strandlins.com
  Hälsningar Eva
   
 8. xerxses

  xerxses Medlem

  El och väskor vid Spånga station.. Jaså fler som känner till den affären... bra priser på väskor där..lite off topic men köpte min senaste attacheväska där..
   
 9. tjollan

  tjollan Medlem

  Hej du! Hm det är en bra många 100 mil dit men tack för tipset..
   
 10. mysan

  mysan Medlem

  Jag köpte en billig hårdskalsväska med dragkedja på Coop. Den vägde knappt 3 kg tom. Den har varit med på 5 resor nu utan att krångla och var o varannan helg fraktar den sonens dator till kompisen för att "lana".

  Nackdelen med hårdskal kan jag tycka är själva packandet. Man packar ju liksom i båda "locken" och sedan ska de båda mötas. Har man otur så hamnar halva packningen på golvet igen. Det spelar ingen roll om det är ett bra nät i ena halvan (som det är på min väska). Lägger man nått litet så trillar det ut när man välter upp "locket" för att stänga den.

  Men jag skulle inte klara mig utan en hårdskalsväska. Vad ska jag annars frakta hem all min grekiska olivolja i när jag åker hem från min andra älskade ö?[:p]
   
 11. evaa

  evaa Medlem

  Hej!
  Titanväskorna säljer ju de flesta sko o väskhandlare och ex.vis. Wedins och det är ju riktpris som gäller oftast så det skiljer ju aldrig så mycket i pris. Lycka till med väskköpen!!
  Hälsningar Eva
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  He e lugnt vi ha ju "Umbrella" i Pit-stan.
   
 13. rogman

  rogman Medlem

  Åker ofta förbi "El å väskor" i Spånga....butiken med den ständiga REAN...alltid är det 30% på nått. Mitt förslag är Biltema....(du kan sluta skratta nu Xerxes) :D...

  Men dom har bra å billiga väskor som tål behandlingen de får på Gando(back on topic)...å Nödlanda

  Suck vad jag längtar nu...

  Kram å natti natti
   
 14. xerxses

  xerxses Medlem

  Ja visst är det konstigt Rogman att de lägger två varuhus på södra sidan om Stockholm........

  Enligt dom själva så säger dom att de letar tomt på norra sidan så kanske vi får hit dom till Barkarby eller något liknande..:)

  Annars vart jag inte så där jätteimpad av deras sortiment..tyvärr..

  Jag behöver själv snart uppdatera mig med en ny resväska min gamla Carlton börja sjunga på sista versen..sist så gick det nästan hål i plasten... begriper inte vad de gör med väskorna på flygplatsen.. tappar dom från tredje våningen..eller kör dom över dem med bagagevagnen...?
   
 15. Cina

  Cina Medlem

  Stockholmare med flera, ute i Barkarby på OUTLET kan ni hitta jättebra väskor till ett bra pris, min dotter köpte en toppen titan väska nu innan sommaren, värt ett besök kan jag lova.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis