Tobaks varor taxfree?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tjollan, 22 november 2009.

 1. tjollan

  tjollan Medlem

  Kan verka udda då jag har rest några varv, men jag har inte köpt tobak och är ingen rökare själv...
  Men får man köpa tobak på nedvägen? Eller är det bara på hemvägen då G.C inte är EU??
   
 2. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Tjollan. När vi reste ner den 10/10 köpte jag cigaretter till min syster och till en väninna på hemvägen. Så du kan handla på både utresan och hemresan.
  Här är bara regn och grått nej tacka vet jag solen på GC
  Karin
   
 3. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej, vi köper alltid på tax free där nere, brukar gå på gruber tax free shop eller även Spar butiker brukar ha, tycker det är billigare än köpa t.e.x. på flyget. Tax free shoparna där nere har dom kända märkena och oftast billigare.

  Tyvärr rökare så I now;)
   
 4. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej, Visst är det mycket billigare med cigaretterna på plats än när man köper på flyget.Men väninnan röker Gul Blend och det finns inte längre att få tag på. Syrran har tagit upp en gammal vana och rökr Marlboro Gold,jag visste inte om den fanns att köpa på ön så jag tog det säkra för det osäkra och köpte på flyget. När man kunde köpa Gul Blend i San A eller P I köpte jag alltid på ön. Karin
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej Karin, Marlboro light vet jag finns och även röd marlboro, gold vet jag inte riktigt vilken av dom det är, men är det inte samma som marlboro light?
   
 6. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej fbkmarie. Jag har ingen aning om det är samma sak. Hon var så noga med att det skulle vara Gold så därför köpte jag på flyget. Själv är jag rökfri sen 1993, men visst känner jag ett sug ibland så riktigt fri blir man nog aldrig,men jag har inte fökt sen -93. Syrran slutade året efter mig men hon har nu tagit upp vanan igen.
  Karin
   
 7. tjollan

  tjollan Medlem

  Nja jag undra mest för att på beställnings talongen så står det att tobaksvaror kan endast betsällas på flygning utanför Eu så då är G.C helt "EU fria då?" Jo såg och så ett märke som vi köper åt en som vi inte har hittat på ön Right 100.
   
 8. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Tjollan. G.C är ju med i EU men är ett frihandelsområde. Kanske det beror på det att man kan köpa tobak på flyget i båda riktningarna. Man får ju inte heller ta med den ranson som man får inom EU.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis