Tullregler

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Fia, 19 oktober 2006.

 1. Fia

  Fia Medlem

  Fler frågor från en ovan resenär....[:I]

  Har lite samvetsfrågor....Jag upptäckte till min stora besvikelse att införselreglerna från Kanarieöarna inte var samma som övriga Spanien.
  Är det någon som vet hur det brukar gå? Brukar tullen kolla vanliga charterresenärer? När man flyger alltså...Vågar man smuggla alkohol över ransonen?
  När jag var i Spanien för 1 1/2 år sedan (buss) så kunde man i princip ta hur mycket som helst med sig...så länge vikten inte överstegs.
  Inte för att detta är ett stort problem, men när man ändå är i ett billigt land vill man ju gärna fylla på förråden lite...:)

  För övrigt är det nu nedräkning..om man nu vågar säga så...en del blir ju galna av det. Längtar som en galning!!!!!
  Åker 8 november....och stannar två veckor. Kan man ha det bättre?:D
   
 2. Gladiator

  Gladiator Medlem

  Hej Fia.

  Ja det är så "fiffigt" ordnat att Gran Canaria och de andra Kanarieöarna räknas som tredje land. Alltså trots attt det tillhör Spanien som är EU medlem så är Gran Canaria en handelsfrizon och införselsereglerna samma som länder utanför EU = En liter starksprit osv.

  Så eftersom Kanarieöarna räknas som "icke EU-land" i svenska tullen gäller:
  * 1 liter sprit [eller 2 liter starkvin/mousserande vin)
  * 4 liter vin
  * 16 liter starköl
  (https://www.tullverket.se/sv/privat/handlaiettannatland/handlaalkoholpadinresa.html)

  Och för tobak:
  * 200 cigaretter
  * Ingen aning om snus?
  (https://www.tullverket.se/sv/privat...ochandranikotinhaltigaprodukterpadinresa.html)

  Lite tråkigt med tanke på att åka till Gran Canaria är lite av en folkrörelse speciellt vintertid. Och ytterligare trist är att det är så fantastiskt billigt med sprit och cigaretter därnere. Själv är jag norrlänning och blygs inte, brukar ta med mig ca 5 gånger den lagliga ransonen av starksprit. Man måste väl tjäna lite på resan.
   
 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Fia!
  Jag har varit nere i Januari de senaste åren, och hittills har jag inte sett någon som tullen plockat in. De är nog inte så intresserade av att ta någon med en eller två flaskor förmycket...
  Cattis
   
 4. Gladiator

  Gladiator Medlem

  Ja hej Cattis2. Nej inte kul alls problemet är att här uppe håller det på 9 månader. Skulle hellre vilja flytta söderut och leka flyttfågel. Men snart blir det Maspolamas nja snart och snart ett par månader kvar men det blir ett härligt avbrott. Tycker de lyckats bra med Maspolamas låga fina bebyggelse lite radhus och bungalows om vartannat. Ska bo med familjen på Venesol om någon känner till det.
   
 5. xerxses

  xerxses Medlem

  Skrammel skrammel...:D

  Trodde jag inte skulle komma igenom tullen den här gången...med all övervikt...fniss..:)

  Jodå Gladiator..Venesol kommer ni trivas på hela familjen.. har faktiskkt bott där vid tre tillfällen..såg att ingen svarat dig..

  Fantastisk stor pool som är uppvärmd..dom gånger jag bott därnere så har hovmästarn eller han som sköter det hela med den biten varit bosatt i Sverige en riktigt kul och serviceminded kille..om han nu finns kvar......det var ett par år sen vi var där.

  Mina grabbar som var lite mindre då hade alltid tur med kompisar där och har trivs som fisken i vattnet (poolen)..således kanon om man åker med barn....annars så ligger det lite avsides till PDI om ni ska dit..då gäller taxi eller bilhyrning...inte så långt till tivolit i Maspolamas om ni gillar sånt.....dit kan man spatsera om ni inte har allt för små kids.....fina restauranger finns också hela vägen upp utmed hela Sonnenlandhöjden...så om ni vil äta så finns det bra matställen i krokarna..Venesol är ett Vingcenter så deras egen restaurang är inte heller fy skam..lite uppträdande varje vecka finns också (typ spansk dans)...ni har gjort ett bra val tycker jag.......[8D]
   
 6. ant_86

  ant_86 Medlem

  Vet någon hur det ligger till med införandet av alkohol till gran canaria då? Jag hade tänkt köpa med mig några Minttuflaskor på planet ner och vill veta hur mycket jag får ta med mig =) Det ulitmata vore ju om det fanns minttu där nere, men jag vill inte chansa.
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej ant_86, jag har dålig koll på vad "Minttuflaskor" är för något[:I] men om du tittar på 1:a sidan här på Kanarieoarna.nu så kan du själv kolla vad som finns bland hyllorna. Det är så fiffigt att du kan förstora bilden o till o med se vad det kostar. ;) Jag tror säkert du kan hitta det där nere.

  Anneli
   
 8. leffe

  leffe Medlem

  ant_86.
  Det verkar inte vara nån koll av bagaget när du anländer, så ta med dej några flaskor av mintlikören (50% alkohol)
  Jag har inte påträffat Minttu i affärerna på G.C.
  Möjligt att den kan finnas på flygplatsen, men varför chansa när den kan köpas billigt på vissa flyg.

  ha de /leffe
   
 9. callahorn

  callahorn Medlem

  Minttu finns o butikerna där nere............ köpte det i januari senast så det är bara o shopa på

  tullen ser man ju aldrig så det är nog inga problem o "smuggla" in ett par extra liter
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis