Turister

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Estica, 6 maj 2008.

 1. Estica

  Estica Medlem

  Vad tycker Kanarierna om hos svenska turister?
  Jag har hört att de gillar Engelska turister bättre.
  Är det sant?
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  Detta hittade jag på Nätet när jag googlade...vet är ej om det är den rätta sanningen ????
  Tror inte alla "Kanarier" har samma åsikt...???
  Vi svenskar tänker ju heller inte lika..alla har vi våra olika uppfattningar, vi är olika individer eller hur precis som "kanarierna" Spanjorerna.. .

  *De har inget solvett och blir röda som kräftor

  *Tittar de sig verkligen i spegeln innan de gâr ut? De har extremt lite kläder, ofta gâr de barbröstade mitt i stan. Däremot gillar de vita sockor i sandalerna.

  *Engelsmännen är extremt snâla och kan gâ flera kilometer för att växla billigare. De kan leva en vecka pâ pommes frites och bönor i tomatsâs.

  *Nordbor glömmer att uppvakta sina kvinnor. När de kommer ner hit är männen mest intresserade av att dricka, och glömmer bort sina tjejer och fruar.

  *När ett par är över 40, kan man knappt se skillnad pâ mannen och kvinnan. De klär sig likadant och har samma frisyr.
   
 3. Cina

  Cina Medlem

 4. Cina

  Cina Medlem

  Glömde att ange källan:http://nyttundersolen.blogspot.com/2007/03/vad-spanjorerna-sger-om-turisterna.html
   
 5. coconut

  coconut Medlem

  Haha, den va ju rätt träffande tycker jag, om det stämmer om engelsmännen vet jag ej. Vi svenskar e väl oxå ganska snåla enligt artiklar man läst...Men resten var väl klockrent tycker jag....

  Ha det gott idag Cina....
   
 6. Estica

  Estica Medlem

  Jag kan hålle med om att Svenska män är rätt dåliga på att uppvakta sina kvinnor.
  Hur är de Kanariska männen när det gäller sånt?

  Ta av er de vita sockorna när ni har sandaler!!
   
 7. Hagbard

  Hagbard Medlem

  hm trodde inte man åkte på modeuppvisning när man åker på semester
   
 8. tindaya

  tindaya Medlem

  Min spanske man var väl inte ett underverk med att uppvakta - han glömde glatt födelsedagar etc. (fick påminna honom den dag jag fyllde 50!)men kunde komma med tokigheter under resten av året, någon riktig fysisk blomma fick jag nog aldrig. Sen firas inte födelsedagar så "strikt" i Spanien som i Sverige. Däremot namnsdagar kan vara speciellt. Inte ens när jag födde barn fick jag en blomma - då fick jag en bra bok istället. . .:( Kándes snopet på BB i Sverige.
  Under åren i Sverige var han förvånad hur den svenska mannen många gånger "tryckte" ner verbalt sin partner offentligt.

  Hi hi det där med strumpor i sandalar får många spanjorer att klia sig i huvudet och undra varför man då har sandaler . . .

  Glad dag alla
  Anette [8D]:D[:p]
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  På sommaren är det strumpförbud...då är det talk i skorna som gäller..
  Att klä på sig lite när man går på avenidan är ett måste tycker jag...och att vid resturangbesök klär man på sig..inte springer man om kring halv naken heller..hi hi.Vett o etikett gäller.
  Men vi på detta forum vet vad som gäller eller hur ?? Fniss.
  God kväll Cina
   
 10. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Ja Cina ![8D] Hur många gånger har jag stått i kön till kassan på supermercado Juan Sanches, och skämts,så man skulle vilja sjunka ner genom jorden. När svenskar nästan nakna stått i samma kö.;)
   
 11. coconut

  coconut Medlem

  Hehe, ja det där e skumt...man står ju inte halvnaken på Ica hemma direkt...
  Sen det där me strumpor i sandaler, det e bara förbjudet. Kan förstå varför spanjorerna undrar varför man då ska ha sandaler över huvudtaget..Mitt ex är spanjor å han uppvaktade mig rätt mkt, så det finns väl några pärlor...:)

  Men en fråga. Jag e lite osäker på dresscode på kvällen på restauranger. Om mina barn har såna där långa shorts på sig som går till halva smalbenet, e det ok då? Eller ska dom ha hellånga brallor då?
   
 12. Cina

  Cina Medlem

  :) har aldrig hört att barn måste ha andra byxor...korta som långa shorts håller bra
   
 13. Artemis

  Artemis Medlem

  När det gäller klädseln på barn är det väl inte så strikt. Men långa shorts eller 3/4-byxor är väl bra! Bara man inte ser ut som man kommer direkt från stranden. Flip-flopparna kan väl vara kvar på rummet!

  Ang turister och klädsel, så gjorde jag följande reflektion i vintras när vi var i LP.
  Alla som går i Crocs är garanterat skandinaver! Såg man folk i Crocs så pratade dom ALLTID svenska eller norska!;)
  Och strumpor i sandaler är inte fint *bredsida till min äkta hälft*.[:0]

  När vi var nere så fick jag sån j-vla skoskav, kunde inte ha mina nyinköpte ballerinaskor. Fick gå Crocs på dagarna [xx(] gillar det inte, känner mig som värsta turisten :D[:I]...
  Men jag kunde faktiskt ha mina pumps på kvällarna och det känndes ju bra när man skulle ut och äta osv.

  Jämför man med lokalbefolkningen så klär vi turister oss skrämmande illa! Visst ska man väl få lov att vara ledig och lite avslappnad, men vissa klär sig bedrövligt - eller inte alls!
  Försår om dom har roligt åt oss ibland!:)
   
 14. Pellis

  Pellis Medlem

  Hhm, kärt ämne det här om hur vi turister klär oss! På förra forumet hamnade jag i en hätsk diskussion om detta eftersom jag anser att man bör se hyfsat vårdad ut när man går ut på restaurang.
  Det blir ju så katastrofalt fel ibland! Speciellt i köpcentrat i San Agustin. Barn kan absolut ha shorts i alla varianter bara det inte är badbyxor. Öppen skjorta och keps på sig inomhus är väl engelsmännens specialtet. Keps och mössa på när man äter till bords på restaurang är helt enkelt inte ens att tänka på för mina kids hur gärna de än vill.
  När jag ändå är igång så formligen hatar jag när ungdomarna badar med kalsongerna på???!!! Björn Borg ska det vara! Kan inte vara så många andra nationaliteter som gör det! Så ohygiensikt! Det börjar mer och mer förbjudas här hemma så det dör nog ut till slut! För att inte tala om byxhänget - men det är ju något som verkar ha funnits världen över! [}:)] [}:)]
   
 15. Cina

  Cina Medlem

  När våra barn var yngre..tonåringar hade vi stränga order om att inte ha på semestern: Magväska,kameran synlig (hängade på bröstet typ), ryggsäck,prata svenska med varandra,fel kläder..typ mjukisbrallor etc sandaler.
  Så det vara bara att lyssna på dom.
  // cina
   
 16. Estica

  Estica Medlem

  Är det inte mest "gubbar" över 50 som har sockor
  i sandalerna?
  Min pappa brukar ha det. Mamma brukade bli lika arg varje gång.
   
 17. cesarfin

  cesarfin Medlem

  Tycker det ser så tråkigt ut i mina svenska ögon då spanska servitörer är korrelt klädda på restaurangerna och turisterna kommer under kvällen i shorts, sandaler, linnen och keps. Inte går vi väl på restaurang i Sverige en kväll i strandkläder?

  mackan
   
 18. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Enligt mitt tycke så kan man gott klä på sig även om det är mitt på dagen när man sitter på restaurang och äter lunch....

  Vi stannade till vid CC Tropical mellan Playa del Ingles och San Augustin och intog en lunch nu sist vi var på ön. Där satt 2 st familjer med barn... i badkläder.[xx(] Det borde finnas någon regel att man ska vara påklädd när man går på restaurang...eller servering....för vanligt "folkvett" verkar ju inte finnas längre....nä jag är inte gamalmodig...tycker bara att det är motbjudande...Försökte inte titta... men när familjerna var så högjudda och förfriskade redan mitt på dagen så undrade man ju lite....de var inte svenska...men språket påminnde om vårat.

  AnneliH som längtar till solen
   
 19. coconut

  coconut Medlem

  Mina barn får inte ha kepsen på huvet när dom äter heller, men dom brukar ha långa shorts som sagt å på lunchen har de nog haft sandaler på sig när vi vart å ätit, fast då går man ju inte på nån toppenfin restaurang utan kanske käkar i nåt köpcentra, hoppas ingen har tagit illa upp av det...Strumpor får dom inte ha i sina sandaler, lika bra å lära sig tidigt å magväska lär dom aldrig få veta va det e....

  Me tanke på häng...hehe...det har mina kottar, alltså inte så dom visar allt dom har utan lite lagom mkt...så blir det när man har en mamma som lyssnar på hiphop(dom e uppvuxna me såna kläder, har knappt haft en tröja utan luva...:) )

  bada i kallingar???Gör folk det? Urk....
   
 20. n/a

  n/a Medlem

  Kanarierna gillar verkligen svenskarna.Den äldre generationen ár ónskemál nummer1 nár det gáller att hyra ut privat till tex.
  Engelsmännen blir ratade direkt,lite orättvist fór det finns ordentliga sána ocksa men av erfarenhet sá hyr de flesta inte ut till dem för det pástás att de Är grisiga och förstór lägenheterna och bara super.
  Engelsmánnen ár dem som lámnar básta drikset i allafall är min erfarenhet.De lámnar sállan under 5 euro efter att de ätit pá en báttre restaurang.
  Jag ár ingen expert pá engelsmännen sjálv,de flesta jag mótt har vart trevliga och váluppfostrade.
  Men som sagt sá ser mánga kanarierna svenskarna nästan son brodersfolk eftersom vi är de första turisterna som bórjade komma,det finns mánga svenskar som gift sej med kanarier och det ár inte sällan man hör att nán berättar att han har släkt i Sverige.Kul tycker jag.Det enda kanarierna inte tycker om är dessa svenska som nár de kommer pá semester gár in och kóper 4 vitlöksbród och vatten eller delar pá en pizza.Spanjorerna generellt äter ute mycket mer än oss och nár de vál reser pá semester vill de inte snála.
  Detta är lite av mina erfarenheter.
  kram pá er alla.
  Canaria
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis