Tycker ni att man kan resa själv?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av PDIälskare, 15 november 2008.

 1. PDIälskare

  PDIälskare Medlem

  Hej! Tycker ni att man kan resa till Kanarieöarna själv? Jag tänkte speciellt på Playa del Inglés? Jag har läst lite i forumet och jag förstår det som att några har gjort det, kanske inte till PDI, men Gran Canaria?

  I alla fall har ni alla något tips på vad man ska tänka på när man åker på charter ensam? För man vill ju ändå få ut det mesta av resan:).

  Och då kan jag ju också slinka in med frågan vad man ska undvika när man reser själv?

  /E
   
 2. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag har åkt själv många ggr och 2 ggr till PDI.

  Och jag tycker Playa del Ingles är en perfekt ort om man ska åka själv!

  Det finns så många alternativ för allt: matställen, Pubar, köpcenter, Affärer, och mycket att se.

  Apollo och Ving har utvalda resor om man vill åka själv. Du slipper då enkelrumstillägg!

  Jag brukar välja att bo på hotell. För jag tycker det är lättare att få kontakt med andra resenärer då. Sen får det gärna finnas en poolbar, Pub eller ett matställe på hotellet. Då är det också lättare att få kontakt med trevliga personer.

  Sen väljer jag helst lite större resmål.
  * För jag gillar att gå runt och titta på orten vissa dagar.
  * Och så är det ju mycket folk i farten så man känner sig säker när man går hem på kvällen/natten. Man kan ju också ta en taxi för det är ju jätte billigt på Kanarieöarna.

  Jag har nu sett nästan allt i PDI. Så på min resa i vinter blir det Las Palmas de Gran Canaria så jag något nytt att upptäcka :D
   
 3. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Och hotellet Apartamentos Koka är alltid ett bra alternativ. Det ligger i kvarteret bredvid Kasbah och Plaza. Där det brukar vara mest drag i PDI enligt mej!

  Bokar du i tid får du rabbater.
   
 4. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Det är skönt att resa själv. Du behöver inte ta hänsyn till någon du kan sola så länge du vill, göra det som du känner för och det är så gött. Rå om dig själv en vecka, perfekt. Vill du ha någon att prata med så är det aldrig några problem, folk över allt av alla sorter. Jag ser bara fördelar med att resa själv förutom att det blir oftast dyrare med boendet.
   
 5. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Jag åker ner ensam nu för en vecka på Astoria, har varit på Gran Canaria en gång innan för 4 år sedan och bodde då på Playa Feliz. Var då en runda i Las Palmas :)

  Valde först Catalina Park, men ville ha halvpension för att slippa laga all mat själv. Därför blev det Astoria.

  Jojje
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  Absolut! Visst kan du resa själv! En av mina bästa och roligaste resor gjorde jag alldeles själv - till Cypern. Årtalet 1987 och jag var 22 år! Hur kul som helst! Minns resan som om den vore i går! Jag hade en orange kavaj på mig och var nog ganska nervös över att jag faktiskt skulle åka iväg så jag la på mig "världsvana" looken vilket resulterade i att de flesta trodde jag arbetade för VING! Frågor hit och frågor dit...

  Hur toppen som helst att åka ensam, man duschar när man vill, äter när man vill och behöver inte ta hänsyn till någon. Som Bumpen skriver, det finns alltid folk att prata med om man själv vill!!!

  Fast å andra sidan, tycker man om att sminka sig tillsammans med tjejkompisen och kissa i kors i tid och otid så kanske man inte ska åka själv ;)
   
 7. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Nu är jag mer än 20 och sminkar mig inte, är ju dessutom man så att pinka i kors är inget problem.
   
 8. Pellis

  Pellis Medlem

  luckyjoe:

  Nä, nu syftade jag ju inte på dig

  Jag "tror" att PDIälskare är runt 20 sträcket :) eftersom hon skulle gå klart skolan. Å andra sidan kan man ju även gå i skolan när man är 40+ :D
   
 9. Anders 53

  Anders 53 Medlem

  Klart du kan åka ensam till Kanarieöarna.

  Det har jag gjort och jag är långt över 20år, med råge......

  Jag har alltid haft skitkul där. Vill man är det inga problem att träffa folk och prata med men vill man vara ensam så går det också bra. Inga problen att gå ut och äta fast man är solo. Personalen tar hand om en ändå. Åk du och berätta sedan!
   
 10. PDIälskare

  PDIälskare Medlem

  Pellis: Alldeles rätt gissat, jag är till och med under 20 års sträcket:).

  /E
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis