Uttagsautomater?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Mollan, 22 oktober 2004.

 1. Mollan

  Mollan Medlem

  Hej,
  jag ska till Maspalomas med min son om några veckor och funderar lite på hur jag ska ha med mig reskassan. Vill inte enbart ha kontanter så jag funderar på att ta någon tusenlapp i kontanter och sen ta ut löpande på mitt Master Card. Men hur är det med uttagsautomater i Maspalomas?

  //Mollan
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej.Näe jag har varit i Playa del Inglés har jag gjort som du tänker göra och det har fungerat utmärkt. Vet inte hur det är just i Maspalomas, men i Playa del Inglés finns det gott om dem. Hoppas ni får en skön semester.
  Cattis
   
 3. visbyone

  visbyone Medlem

  Hej!

  Det brukar stå som spön i backen men automater på GC, i alla fall på de större hotellen.
  Skulle det ínte finnas i Maspalomas, vilket jag tror att det gör till 99%, så finns det på FARO 2 (halv-stort köpcenter) . Ligger i närheten av Maspalomas.
  Om jag var du skulle jag växla in i sverige till 200 Euro, att ha som bra att ha kassa.
  Sedan skulle jag använda korten där nere för alla andra inköp.
  Ett tips i all välmenig.
  P.S Jag tycker att det är lustigt att när man betalar ett ex resturang-besök med kort, så är ju det den summa som gäller när man skriver under, men när man tar ut pengar ur en automat skall man betala en avgift!
  Bankerna suger , tycker jag!

  /tobbe

  /tobbe
   
 4. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Men nu ska det ju vara "olagligt" att ta ut avgift för uttag i utlandet...Och är det inte det, kolla med banken, hos vissa slipper man den extra avgiften!
   
 5. Mollan

  Mollan Medlem

  Men kan det inte vara så att det är banken i utlandet som vill ha avgiften?

  Ska kolla i alla fall med min bank :)
   
 6. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Näe det brukar va den svenska banken som tar ut avgift S.k. växlingsavgift.. Det kommmer tyvärr inte ut svenska sedlar.. hehe...
   
 7. Mollan

  Mollan Medlem

  *skratt* nej det vet jag att det inte gör, men eftersom mitt kort är kopplat till ett konto på en bank i Sverige och jag gör uttaget utomlands, tänkte jag att den utländska banken kanske tar en avgift för det!
   
 8. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Tror inte att de gör det. De tog inte ut nån avgift när farsan tog ut 1999, däremot tog Svenska banken ut en avgift i form av sämre växlingskurs.
   
 9. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  Jag har ett maestrokort och föreningsparbanken tar ingen avgift för att ta ut pengar på GC.
   
 10. Björn

  Björn Medlem

  De flesta (alla?) banker tar ut en "avgift", valutaväxlingspåslag, administrativt påslag, valutaväxlingsavgift (kärt barn har många namn), några exempel: Skandiabanken 1.65%, Nordea 1,48%, Handelsbanken 1,50%, även Föreningssparbanken har detta påslag, jag vet, för jag har frågat en gång, däremot hittar jag ingen uppgift på FSB:s hemsida, inte lika lätt som hos de andra bankerna iaf. Avgiften tas både vid köp och uttag.
   
 11. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag var inne och pratade med min bank idag just för att kolla detta, och tjejen sade till mig att de inte tar ut någon som helst avgift om jag tar ut pengar med mitt kort på Gran Canaria. Det ska bli spännande att testa i januari och se vilket som stämmer.
  Cattis
   
 12. nettan

  nettan Medlem

  Från och med förra året slutade i varje fall Föreningsparbanken att ta ut avgift, hur det är med de andra bankerna vet jag inte.
  Nettan
   
 13. visbyone

  visbyone Medlem

  Hej igen!

  I november förra året så tog jag ut pengar i telebanco-apparat....
  glad i hågen....sedan när man fick ett kontoutdrag i januari...smack
  35 peckos, bara så där....200 euro i näven och 35 spänn för vad????
  Tack min älskade Föreningssparbank!

  Hoppas att det stämmer som du säger Nettan, Bort med avgift =Bra bank!
  /tobbe
   
 14. Björn

  Björn Medlem

  Uttagsavgift och valutaväxlingspåslag är inte samma sak, uttagsavgiften (35kr) har nog de flesta banker tagit bort men valutaväxlingspåslaget tar de nog ut som en administrativ kostnad. Kolla gärna igen med banken men ställ frågan rätt :)
   
 15. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Jag vet en bank som inte tar ut avgift och det är ICA-banken och deras Master Card, de har till och med det som säljargument för sitt kort!
   
 16. Björn

  Björn Medlem

  Då kanske FSB också tagit bort valutaväxlingspåslaget, jag vet inte och numera kvittar det eftersom jag bytt bort dyra FSB till förmån för en av internetbankerna, inte ICA men överväger ett byte igen :)
   
 17. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Funderar också på ICA-banken, en kollega har det och är supoernöjd!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis