Vad har hänt med flygpriserna???

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 6 april 2005.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Sitter och planerar in sommarens flygstolar. Vi åker alltid med Spanair men något måste ha hänt! Förra sommaren betalade vi 12.100 för 5 personer tor (2 vuxna, 3 barn).

  Denna sommar skulle samma resa kosta 18.200!!! Jag menar, det är ju inte lite skillnad. Bokade ungefär samma tid. Fy vad dyrt...är det bränsleskatten som har gått upp?

  Hur länge vågar man vänta? Reguljärt blir ju bara dyrare och dyrare...Ska man ha is i magen och tro att sommaren blir fin = billigare sista minuten? Usch vilken beslutsångest!
   
 2. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Ursäkta men måste det vara just Spanair ? Det finns flygstolar att köpa även hos charterbyråerna, My Travel och Apollo kanske också Solresor (SAS).
  Det funkade bra förra året ! Prova gärna ! :)
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Nä det behöver absolut inte vara Spanair men normalt, om man bokar i god tid vill säga, så kan man knipa de billigaste biljetterna på reguljärflygen och det är bra mycket billigare än exempelvis charterflygen. Nu har vi ändå bokat Apollo i sommar med direktflyg. Hade vi bokat Spanair redan i dec/jan inför sommar 2005 hade vi sparat 7.000:- eftersom vi är 3 barn i familjen och på charter har inte barn rabatt men det har dom däremot på reguljärt. Pust! Jag har sonderat terrängen på flygen. Vi ska dessutom vara borta i 3 veckor och där försvinner också resorna snabbt på charter. På reguljärt kan man vara borta längre och pussla som man vill och det blir inte dyrare för det...jo, om man väntar för länge.
   
 4. Zaro

  Zaro Medlem

  Har har IBERIAS priser for tre veckor i juni

  2 vuxna á 3,357.00 SEK per person.
  3 barn á 2,432.00 SEK per person.
  Summa: 14,010.00 SEK för 5 person(er) inkl. flygskatt 2,110.00 SEK.


  ZR
   
 5. Pellis

  Pellis Medlem

  Tack, vad gulligt av dig och kolla upp Iberia! Jag gjorde också det MEN dom tog 14.000:- sek/barn att flyga ensamma en sträcka, dvs från Las Palmas - Stockholm. Mina två äldsta barn skulle göra detta.
  Nu har jag precis bokat julens resa i alla fall, lika bra att vara ute i god tid, och den notan slutade på 12.400:- ToR för 5 personer inkl. assistans av barn på nedresan. Svårslaget för i alla fall charterflyg såvida inte flygstolarna slumpas bort och risken är väl rätt liten runt jul om alla 5 vill åka ner. Men man vet väl aldrig...nu är det bokat och klart för ett hyfsat pris. Man kan ha roligare för 7.000:-
   
 6. Björn

  Björn Medlem

  Jag har ju också läst på detta forum och även andra ställen att det skulle vara billigare reguljärt men det är visst bara om man har småbarn. Hur som helst så har jag bokat en charterresa så nu hägrar två veckor i juli! Om någon har bra tips på alternativ, till nästa resa, så är det ju tacksamt.
   
 7. Zaro

  Zaro Medlem

  2.805 + 422 + 100 * 2 (ADT) 6.654 SEK
  Har ar priser igen fran IBERIA detta ar for tva vuxna i Juli

  ZR
   
 8. frassebo

  frassebo Medlem

  Hej!
  Det var konstigt! För oss är det tvärt om. En vuxen kostar tur o retur 1313 kr med direktflyg beställt genom Apollo. Har du försökt boka på internet?

   
 9. Pellis

  Pellis Medlem

  Oj, det var ett bra pris om ni åker högsäsong, dvs juli! Åker själva med Apollo och betalar bra mycket mer för 3v. Grattis!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis