Vad har hänt med vädret?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av gladaeva, 24 juni 2007.

 1. gladaeva

  gladaeva Medlem

  Vi åker till Arguineguin på onsdag, första gången på Kanarieöarna. När jag tittar på väderprognoser - och hur det är just nu - ser jag moln och regn och bara strax över 20 grader!! Brukar det vara så? Känns urtrist om vi får dåligt väder där i två veckor.
   
 2. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Lugn !!Sommaren på Gran Canaria brukar vara sol och vädersäker. Är det dåligt är det snabbt övergående. Och tänk på att 20 grader är medeltemperaturen !!Var inte orolig !! Njut av allt !

  Efter 23 år i Las Palmas,siempre Canarion.
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  [Hej!
  Här kommer en direktrapport sitter just nu i receptionen på Sunwing Auirgineguin skall åka hem på onsdag 27 juni efter 2 veckor vi har haft kanonväder.Första veckan var det lite moln men varmt på morgonen förmiddagen perfekt för att orka gå till Patalavacastranden och Anfi Beach (västerut) sen var det kanonsol på eftremiddagarna som varade fram till ca 19-20 på kvällen.Sista veckan strålande sol hela dagarna.
  Tyvärr har en del restauranger semsetrstängt men det räcker ändå och är bara skönt att slippa trängseln som är på hösten.I Donanahuset promenera mot Puerto Rico ca 10 minuter ligger en bra restaurang som heter Fernando specialitet är flamberade rätter vi åt 2st räkor i vitlök,2st flamerade kötträtter och barnen varsin spagetti Bolognaise en flaska vin en cola en vatten och betalde 64 euro för det allt mkt bra.Tyvärr stänger de för semseter sista juni så ni får skynda er dit.
  Tyvärr tucker jag att Sunwing har höjt sina matpriser på Fino och la tasca med ca 2-3 euro på vissa rätter och nu skall man betala 2 euro extra för tillbehör på fino typ potgratäng och grönsaker beror troligen att de börjat med all inclusie buffe på lunc och kvällar 10 dara uner en 2 veckorperiod.Dessa buffer är dock mkt bra för att vara buffe vill man inte äta avbetsäller man dagen inna och får en voucher som man kan använda på fino eller tasca eller i baren.Middagen ger 10 euro och lunchen 6 euro.
  Vi hyrde bil en dag (äntligen gick killarna med på det) besökte blnad annat ett museum som jag och min man Mats i varit till på 10 år Mundo Aborgin ligger på vägen upp i bergen (rondellen i playa Ingles) grabbarba uppskattade det sen var vi på Atlantico shoppingcentarat och handlade massor särskilt på mataffären där som jag inte kan stava till full korg utan att egentligen ha handlat mat??? sen åkte vi till Amadaoresstranden och badade och på kvällen blev det en ytflykt till Playa Ingles.
  Det finns en bra affär vid rodellen i vid hotell Dorado Beach den heter Hresedina och ligger ca 300 m uppför backen upp i villaområdet ta ryggsäck och gå dit och handla dryck godis m.m till lägenheten.
  Hoppas att du skall få 2 kanonveckor här nere precis som vi har haft det.
  Hälsningar Birgitta med familj

  Biggan
   
 4. gladaeva

  gladaeva Medlem

  TAck, snälla snälla Birgitta för info direkt från Sunwing. Vi ser så fram emot att resa. Och nu har värsta oron för vädret lagt sig. Särskilt som alternativet hade varit Grekland där de har närmare 40 grader på vissa öar....och det är inteskönt tycker en sån som jag som bara sitter och flämtar när det blir varmt. ÅTerigen, stort tack och hoppas att hemresan blir bra den med.
   
 5. n/a

  n/a Medlem

  HJÄLP!!!!!
  Ska åka ner 11/7 och såg just 10 dagars prognosen på vädersidan.
  Vet att det inte brukar stämma men blev lite undrande,har ingen aning om vad "scattered T-storms" betyder och innebär.
  Tacksam för svar.Eller om någon varit där och upplevt detta??????????
  Berätta om man bör hålla i hatten eller vad.

  solis
   
 6. gladaeva

  gladaeva Medlem

  vi är på plats nu och solen strålar från knallblå himmel. I morse var hela himmelen full av mörka moln, men de skingrades så fort solen gått upp. Det verkar vara så här, när man pratar med folk här. Lite moln på morgonen som snabbt skingras. Det är varmt och skönt i solen och lagom med skugga om man vill slippa solstrålarna. Inte medelshavsvärme, men fullt tillräckligt för solsvältande svenskar. För mig, som avskyr när det blir för varmt, är det helt och hållet perfekt!!
  Och vi har fått drömrummet!! Med stora panoramafönster rakt ut mot medelhavet och med fönster och balkong mot den lugnare sidan - vi slipper högtalarljuden från scenen. Precis som vi ville ha det!! Vi är lyckliga!!!
   
 7. n/a

  n/a Medlem

  Hmmm, på vilken ö har Du hamnat? :D

  Håkan
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  :)gladaeva vilken tur att vädret var med Er! Visst blir man lycklig när allt är perfa! Vilket hotell hade sådan fin utsikt?

  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis