Välja resväska

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av SuperMita, 19 oktober 2009.

 1. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Någon som kan ge tips om en bra resväska?

  Har tidigare haft en Carlton som man drar i handtag på kortsidan. Vill ha en med högt handtag. Har kollat bla. på Cavalett. Några har 2 och några har 4 hjul. Två ska tydligen vara bra om man mest drar den bakom sig och 4 för att flytta enkelt framåt i kön.

  Men bara väskan väger ju 5 kg.....det utgör ju en stor del av mina 20 kg i resebagage.
  Det finns ju de ultralätta, någon som har tips eller erfarenheter.

  SuperMita
   
 2. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej supermita!

  I stora drag kan jag säga så här: Jag jobbade på flygplatsen mycket tidigare, nu ibland, och jag har därför fått STOR erfarenhet av resväskor ;)

  Många köper de "lätta" väskorna eftersom de inte väger så mycket, och visst är ju det bra MEN dessa går sönder mycket mer än de som väger mer då de är mer stabila. De "lätta" väskorna får ofta stora bucklor i sig då de stöter emot vid bagagehanteringen.

  Observera: Tro inte att bagagehanterare lyfter väskorna försiktigt. Nej det skulle inte funka så eftersom de arbetar också under tidspress. Väskorna slängs hela tiden oavsett i vilket land du befinner dig i och de far/stöter emot mycket på vägen från att du checkar in till att du får din väska.

  Många som kommer med trasiga väskor blir arga när de ser hur bagagehanterarna slänger väskorna, men de måste ju också förstå att det går inte att lyfta så som de önskar in och ut i flygplanen. Då skulle aldrig planen gå i tid. Både bagagehanterarna och även incheckningspersonalen arbetar ständigt under tidspress för att inte planen ska bli försenade. Därför får väskorna sina törn här och där vilket man bör vara medveten om.

  Vad gäller 2 eller 4 hjul tycker jag att det är en smaksak. Själv tycker jag att 4 hjul är jätte bra. Har dock ingen men när jag är på flygplatsen har jag ju provat på att dra en och annan väska och dessa är så bra när man inte behöver böja ryggen. Har funderat på att köpa en sådan, men då måste det vara en stabil väska.

  Jag har både en samsonite och carlton av hårt material och visst väger de lite men jag tycker att det är bättre för då står de emot mer än vad jag har sett övriga lätta resväskor gör.

  Här kan du läsa fler tips om att välja resväska.

  /Anna :)
   
 3. evaa

  evaa Medlem

  Hej!

  Har haft flera "hårda" väskor men har nu köpt mjuka lätta väskor eftersom man är rädd för övervikt! De hårda vägde ju mellan 6-7 kilo!

  Ha en bra dag!
  Eva
   
 4. farkost

  farkost Medlem

  Vi har också köpt "lättväskor", superbra bara man packar dom fulla.

  Vi köpte en stor o en mellanväska av en billigare variant och dom har gjort ett antal resor och är fortfarande felfria.

  Tror att titanväskorna är bättre än ryktet faktiskt. Dessutom sägs det att 2 hjul är bättre än 4 hållbarhetsmässigt sett. Jag kan bara varmt rekommendera en sådan, sparar ryggen en del också.

  solis
   
 5. Gia

  Gia Medlem

  Har haft en Titanväska men tyvärr så höll inte dragkedjan. Min dotter har en mellanstor Cavalett som verkligen har varit bra, håller för den hårhänta bagagehanteringen och den har två hjul och teleskophandtag.

  Nu har jag fått plocka fram min gamla Delsey från mitten på 90-talet (Ett hjul och handtag på kortsidan) den hårda resväskan har varit men om många resor men är fortfarande felfri.

  Gia
   
 6. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Själv har jag en Cavalet som jag köpte 2006. Jag satsade på en hård väska. Eftersom den svaga länken är lås och gångjärn så hoppas jag att det extra spännbandet jag köpte håller ihop väskan om olyckan är framme.
   
 7. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Tack alla för era synpunkter.

  Min sambo köpte en väska på Ullared som heter American Tourister och det är tydligen Samsonite som ligger bakom den. Han gav 495 kr....för en hård på 96 kg. Varför köpte jag ingen..... ;))
   
 8. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Såg att dom har billiga resväskor på Coop igen. Mjuka, lätta med dragkjedjor och i olika storlekar.
   
 9. coconut

  coconut Medlem

  Jag har en rosa titan, inköpt på NK för 1100...stor är den och väger knappt nånting....Jättenöjd med den....
   
 10. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Hej och tack. Jag slog till på en mjuk. Vet inte vad jag kan förvänta mig av den men jag testar och ser. Den är i vartfall hög och ser allmänt rymlig ut.
   
 11. Peggy

  Peggy Medlem

  Är supernöjd med min Samsonite hård resväska.

  Stora hjul som är infällda i ramen så den rullar över allt; stenhårda sidor som tål det mesta; relativt lätt. Ett bra handtag också.

  Kom inte i håg modellnamn men den gick på ca 1400 för en mellanstor. Den är också ganska diskret så tjuvar inte tror att det är något att ha.

  Den har utstått väldigt oöm hantering i Indien, Asien, USA och Europa! Värd pengarna!

  Pao
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis