Vår resa

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av ToLo, 3 april 2008.

 1. ToLo

  ToLo Medlem

  Nu har vi lugnt härhemma så här kommer några rader om vår resa.
  Äntligen var det dags att åka.När vi kom ombord på planet fick vi veta att vi måste mellanlanda i Norra Spanien för att tanka på grund av motvind och för kort startbana i Norrköping.Därav blev vi försenade, men vid midnatt hade vi chackat in och satt på vår balkong och tog en nattfösare. [:0][:0]
  Nästa dag efter frukost gick vi längs hela strandpromenaden mot Playa Ingles och Masplalomas. På hemvägen kollade vi in San Agustin Center och handlade lite.
  På tisdagen åkte vi till Arguineguin och tittade i alla stånd. Vi såg även Playa Anfi på väg mot vårt middagsmål Restaurnat Skandia. Vi åt en jättegod middag där som vi avslutade med deras "Öresundare.
  En annan dag földe vi med på utflykten "Det okända Gran Canaria" till bland annat Telde, Bandamakratern, Atalaya ochSan Mateo där vi fick en härlig buffé. Det var en fantastisk busstur med en jättebra guide.:D:)
  Annandag påsk var kall och blåsig, så vi tog bussen till Las Palmas och kollade på Playa Canteras där solen sken och vi hittade 1 sandstaty.Vi åt hos vår kompis Antonio som har La Regata mitt på playan. Vi gick även och kollade på staden, mycket bilar. Bussen hem gick i racerfart tog endast ca 40 min.
  En annan dag tog vi bussen till lilla söta Puerto de Mogan och gick där i hamnen och njöt i solvärmen och av att se på alla söta gränder och blomsterprakten. En idyll.
  efter en god lunch tog vi båten till Arguineguin och såg både Puerto Rico och Playa Amadores och Anfi från sjösidan.När vi klev av bussen i San Agustin blåste det iskallt. Brrr.:D[8D]
  Därimellan låg vi vid poolen och slappade samt provade havet när det inte blåste kallt.
  Värme kom och gick med blåsten, vi fick känning av ovädret under påsk härnere åxå.
  Vi hemkomsten möttes vi av ett kallt och snöigt Norrköping. Bara att börja skotta.
  Vi har lagt in lite bilder på: www.panoramio.com/user/1565500
  Hoppas länken funkar. Klart slut för denna gång[8D][8)]


  ToLo
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej ToLo!
  Tack för en trevlig reseberättelse. Det är alltid lika kul att läsa hur andra haft det på sina resor. Vilka fina bilder ni tagit. Kanariesjukan, som inte varit så illa när vi haft så fina dagar här i Norrköping, gjorde sig påminnd.
  Undrar om det alltid är så att man får mellanlanda när man åker från Norrköping?! Vi har åkt härifrån två gånger och ena gången mellanlandade vi i Sevilla och den andra gången i Oviedo i norra Spanien.
  Ha en bra dag i solskenet[8D]
  Cattis:)
   
 3. ToLo

  ToLo Medlem

  Vi har åkt från Norrköping 2 ggr till Gran Canaria och 2 ggr till Teneriffe, men bara behövt mellanlanda denna gången, vi mellanlandade i Santiago de Compostela på Norra Spaniens västkust.[V][V] Det är bättre när man slipper sånt bök.[8D]:)

  ToLo
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hej!

  Roligt att läsa er reseberättelse och fina bilder :D Men att behöva mellenlanda verkar tråkigt, Troode det var i det förgågna. Mormor och Morfar fick mellanlanda när dom flög till LPA på 60 - talet. Men 2008? :D
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Var det med Apollo ni åkte? Tänkte på öturen, när jag åkte 2006 så var jag med på den men jag tror att jag då åkte med Always och då var de bara de som åkte den turen. Den andra öturen som finns är ju den som går upp vid Fataga. Min son vill gärna åka runt ön så den skulle ju passa bra.


  Annelie
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Ang mellanlandning, nu när jag åker den 23 april så kommer vi att mellanlanda i Oslo! Vi startar kl 0425 på morgonen från Arlanda. Så jag hoppas att det går bra och att vi kommer ned i tid. Jag som inte är så där direkt förtjust i starter och landningar, nu blir det två av varje på nedvägen...

  Annelie
   
 7. xerxses

  xerxses Medlem

  hallå Annelie..[8D]

  Skönt för dig att komma iväg...
  men det där med mellanlandning i Norge..[?]
  kollade almenackan men det är inte första april..
  men jag måste ha missat något i din flygbokning där..hur kommer det sig jag menar att mellanlanda där...[?]

  men det kanske du redan ritat om här..[8D][8D]
   
 8. ToLo

  ToLo Medlem

  Angående ö-turen så åkte vi med Ving. Jag tror att Always i samma som Ving.Hoppas att Du och din son åxå kan göra den.[8D][8)]

  ToLo
   
 9. anneghost

  anneghost Medlem

  Xerxses
  jag har ingen aning om varför vi ska mellanlanda i Oslo. Antar att det är slutet av säsongen och de inte kan fylla ett plan från Stockholm..... det har varit ganska många turer med avgångstiden, från början skulle vi åka 9.30, sedan ändrades det till kl 8 och sedan till kl 5.30 och sedan kom då slutbudet kl 4.25 och via Oslo... Jag håller fortfarande tummarna att när vi kommer till Arlanda så blir det raka vägen :)
  När vi sedan åker hem så åker vi inte hem med Apollos egna plan utan vi får åka med my travel vilket leder till lite problematik med taxfreen....
  Jag minns inte om jag har skrivit om detta förut :)

  ja det ska bli helt underbart att komma iväg, jag mår som skit just nu och vet inte hur jag ska få dagarna att gå snabbare.......................:)
  kram

  Annelie
   
 10. xerxses

  xerxses Medlem

  Okay Annelie jag står redo med dojan..
  och kommer att ge dig en lyckospark där bak..[8D]

  Hmmm på det här forumet får man bara va avis tydligen..
  men vänta tills vintern då drar jag och då ska forumet rocka
  och gunga...:)[:p][8D]
   
 11. anneghost

  anneghost Medlem

  Xerxses är det inte det vi ska göra på det här forumet, reta alla som inte kommer iväg?;)[8D]:D (skojar med dig)

  Man blir ju avis så fort man kommer hem från sin egna resa och så läser man om de som ska iväg, då vill man ju sätta sig på planet igen.......

  Annelie
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis