Vår upplevelse av Bahia Feliz - en vuxen och en 9-åring

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Artemis, 9 juni 2010.

 1. Artemis

  Artemis Medlem

  VI har haft en fin vecka ner på Bahia Feliz men är nu hemma i ett regnit Göteborg igen.
  Vet att det finns många åsikter om BF här på forumet, så tänkte jag delge min!:)

  Eftersom jag reste ensam med en badgalen 9-åring så var BF helt perfekt!!

  Vi bodde på Playa Feliz så man slapp det värsta stimmet och ståhejet som var runt Orquidea. Var där ett par kvällar och kollade på nån show, annars föredrog vi lugnet på Playa.

  Poolen fick klart godkännt av 9-åringen. Kompisar hittade hon redan andra dagen, vilket gjorde att jag kunde ligga i solstolen och läsa och bara vara!! :)

  Ingen fight om solstolar på Playa. En dag låg vi på Orquidea och man fick leta en bra stund innan man hittade nån ledig stol.

  Massor av aktiviteter. Vattenpolo, wateraerobics, after beach mm mm annonserades högjutt av flåshurtiga lekledare... Bamse och Skalman och andra figurer dök upp till barnens förtjusning.
  Som att bo på ett gigantiskt dygnetruntöppet dagis... Typ!

  Stranden var dock inte mycket att ha. Stenigt och eländigt även om det var sandbotten när man väl kom ut i vattnet. Men det stog några grävmaskiner på stranden och skyfflade sten, så nån form av förbättring hoppas jag att det kommer att bli.

  Vi hade INTE all inclusive, vilket de flesta verkade ha. Pratade med en annan svensk familj som hade det men de tyckte mot slutet av veckan att det var ganska enformigt.

  Några småbutiker och en 7-8 restauranger runt det lilla torget. Det jag saknade där var ett apotek! En stor spelhall med en internet-hörna. 1€ för 30 min. På hotellet tog de 1 euro för 10 min..............

  Köpte förresten pizza av en svensk pizzabagerska som hade ett litet "hål i väggen".

  Men bäst av allt, busshållplatsen utanför så man kunde ta sig någon annanstans!!;)

  Summa summarum: Perfekt ställe om man sätter barnens intressen först och inte är så noga med havsbad utan nöjer sig med pool.

  Hade vi däremot åkt hela familjen så vet jag att min man hade fått noja efter en dag... Las Palmas passar oss bättre!

  Så nu "kan" jag detta! Las Palmas nästa!!

  Jo vädret... Riktigt hett de första dagarna, sedan bara varmt och behagligt... Några dagar blåste det ganska kraftigt men när det var som hetast så var det bara skönt. Lite svalare vindar mot slutet av vistelsen men riktigt skönt ändå!

  Artemis
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis