varmt

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av cattis2, 18 augusti 2007.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej pa er där hemma
  Har nu bara nagra dagar kvar hár nere. Det har varit riktigt varmt och skönt fast det har blast en hel del sista veckan. Ska bli bade sorgligt och skönt att fara hem pa onsdag. Lang resa blir det. Fran hotellet kl 10 och hemma i norrkoping kl 10 dagen efter, pust....
  Cattis
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Hejsan Cattis! Va kul att höra ifrån dig! Ser fram emot en "reseberättelse" och kanske lite bilder när ni kommer hem!
  /Johanna
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Jösses vad tiden går fort! Vi väntar med spänningen på reseberättelsen...! Välkommen hem - snart!
   
 4. xerxses

  xerxses Medlem

  Instämmer i kråksången...[8D]

  tycker det ät lite dåligt med personliga reseberättelser som man kan kanske roa sin omgivning med..som man kan känna igen sig i..kanske något kul minne som hänt eller annat trevligt..för man sitter väl inte bara på hotellrummet och hänger läpp..eller checkar av att bussen kostar tre euro osv...[xx(]

  Så Cattis nu har du trycket på dig...ler...[8D][8D]
   
 5. Johanna

  Johanna Medlem

  cattis! Jag längtar efter liten reserapport från Bahia Feliz!!!!:)
   
 6. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Johanna o alla andra.
  Det kommer en liten reserapport bara jag hinner med. Har mycket runt omkring just nu men i veckan när skolor o sånk kommit igång ska det väl lugna ner sig...
  Ha det.
  Cattis
   
 7. permis

  permis Medlem

  Hej !!
  Hur var det att åka via Oslo ?Åkte ni tåg eller bil till Gardemoen ?
  Var ni upp till Las Palmas någon dag ?Du som har koll på priser är det billigare från Oslo
  både flygstol/reguljärt och paketresa i höst ?
  Välkommen hem.
   
 8. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Permis! Hur det var att åka från Oslo? Ja, vad ska man säga. Flygplatsen(https://avinor.no/flyplass/oslo/) och själva resan var ju ungefär som på Arlanda. Vi åkte tåg från Norrköping till Oslo. Det tog ca 6 timmar och kostade 378kr för 2 vuxna, 1 ungdom o 3 barn. Sen från centralstationen i Oslo åkte vi flygbussen(www.flybussen.no). Det kostade 260 NKr. Flygbussen tog ca 45 min. Det var en upplevelse att åka därifrån, men jag gör aldrig om det, iallafall inte när jag åker med barnen. Själv kan man ju lätt klara resan men med fyra halvtrötta ungar blir det jobbigt. Jobbigast var hemresan.
  Vi skulle till Las Palmas en dag men det blev inte av den här gången heller för ena grabben blev sjuk den dagen vi skulle åka och sen hann vi inte med det då vi sparat Las Palmasbesöket till näst sista dagen.
  Jag har inte nån koll på hur priserna ligger från Oslo i höst, tyvärr.
  Vi hade iallafall två härliga veckor i Bahia Feliz. Hotellet var lika bra som sist då vi var nere. Lite fler kackerlackor såg vi, men första fredagen hade de hotellets årliga "kackerlackssanering". Då kom det upp anslag med att man säkert skulle se fler kackerlackor både i området och även i lägenheterna och det kunde vara lite obehagligt men det var inte farligt för människorna stod det:) Kul, tänkte jag, som såg dessa små kryp framför mig invadera stället. Så blev det inte. Jag såg inte fler efter än innan. Saneringsdagen tillbringade vi på den berömda stenstranden i Bahia. Första veckan såg den ut som den brukar med stenar långt ut i vattnet, men andra veckan när vi kom ner hade havet dragit sig ut, så det fanns faktiskt en sandstrand att ligga på. Gissa om lilltjejen blev glad då hon äntligen fick gräva på stranden. Det höll i sig resten av semestern så stranden kan jag inte klaga på denna gång!
  För övrigt gjorde vi inte så mycket. Jag hade planerat in både Las Palmas och Palmitos park. 60% av Palmitos Park förstördes i branden och den ska öppna igen om ca 8 månader. Ungarna ville bara bada och vara på området så vi tillbringade dagarna vid poolen. Det var riktigt skönt för jag upplever inte att det är speciellt trångt vid Monte Feliz poolområde. Det finns alltid solstolar och plats. Sen är det lite mysigt med after beachen som de har på eftermiddagen. Det är duktiga killar och tjejer som sjunger och spelar.
  De varnade för att det är mycket bakterier i poolvattnet just nu på Gran Canaria och att man lätt får öronvärk, och det var ingen lögn. Jag fick öronvärk redan efter tre dagar och det håller fortfarande i sig. Ungarna fick också ont i öronen. Vi fick droppar att kurera oss med och det skulle vara kul att veta vad de har för krut i sin medicin för nog hjälper det snabbt.
  Sista kvällen var vi ute och promenerade i området. Vi gick bla in på Playa Feliz område men usch, det var bland det värsta jag sett. Det var riktigt spöklikt att gå där. Poolerna var tomma, markiserna hängde på svaj och lägenhetslängorna såg riktigt fallfärdiga ut. Det låg resväskor och kläder slängda runt där. Det kändes som man lämnat stället i panik. I några få lägenheter bodde det folk. Jag tog foton så de kommer vartefter. När vi kom hem från promenaden hade någon vänlig själ slagit sönder vår altandörr och tagit sig in på rummet. Det fanns inget för dem att stjäla, då vi hade packat för hemresan och hade värdesakerna med oss. Kläderna låg packade i resväskorna och dem ville de inte ha för de fanns ju kvar. Så tur i oturen blev vi ju inte av med nåt iallafall.
  Handlade gjorde vi på Eurospar i San Fernando. Det skiljer mycket i pris mot om man handlar i de små supermarket som finns i Bahia.
  Det var lite av vår resa!
  Cattis
   
 9. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Är det inte lite så att vissa hotell liksom dör ut och bara blir stående....eller?
  Såg i PDI i vintras att en del hotellkomplex nästan såg spöklika ut,precis som du beskriver.
  Är det så att de äldre hotellen tappar sin popularitet när nya dyker upp?

  Ursäkta avvikelsen från tråden.
  //Jonas
   
 10. Johanna

  Johanna Medlem

  Tack för din reseberättelse Cattis! Kul att ni fick njuta lite av stranden också som ofta är ett hett diskussionsämne här på forumet! Var ni och åt hos Björg på Panchitos någon dag? Från henne har jag hört att Fritidsresor som en gång även hade med Playa Feliz i sitt utbud drog sig ur pg a oklara ägarförhållanden, det fanns inga försäkringar och dåligt underhållna lägenheter, men det känns ju jätte synd att det bara står och förfaller för lägenheterna ligger ju fint.
   
 11. xerxses

  xerxses Medlem

  Jag bockar och niger....[8D]:)

  kul att läsa vad du har varit med om..tråkigt med inbrottet..men annars så är det intressant att läsa om edra upplevelser..:)

  Kom och tänka på en gång när jag bodde på Capri nere i Maspolamas..you must have a safety box gnisslade portieren..javisst självklart..men den låg lös i garderoben..så vid ett inbrott så är det bara att knalla iväg med den under armen..[?]
   
 12. Johanna

  Johanna Medlem

  Samma typ av safety box som stod lös på golvet i "size mindre" fanns det i lägenheten som vi bodde i på Playa Feliz för några år sedan. Det kanske är lättare för tjuven om allt är samlat i boxen som är i behändig storlek, så de inte drabbas av arbetsskador vid tunga lyft eller dyl..........;)
  Tillbaka till Playa Feliz som vi skrivit om ovan, jag semestrade där när det var helt nybyggt, typ 1986/87 och allt var nytt och fint. Samtidigt bodde de tävlande i "Miss Norge" på Playa Feliz och som hövding för hela den norska truppen var skönheten själv, Jan Teigen..... Han var som en tupp i hönsgården och verkade njuta i fulla drag av alla "missar" som svärmade kring honom [:p]. Själv var jag inte så gammal och satt väl mest och stirrade (med Banarama i fresstylen) på detta skådespel med baddräktsfotograferingar, desperata skönhetsmissar och en slirig Jan Teigen. Det var ett himla liv på nätterna i det annars tysta och lugna Bahia Feliz! Ett kul minne....[^]
   
 13. coconut

  coconut Medlem

  Ser alla uteplatser likadana ut med stolar å bord?
   
 14. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  Uteplatserna ser lite olika ut beroende på var lägenheten ligger. Alla har bord och stolar. Den vi hade nr 2007, då hade vi en stor lägenhet som dessutom var en hörnlägenhet.
  Till de små ettorna var det en lite mindre markterass.
  Cattis
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis