Varning

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fbkmarie, 2 november 2010.

 1. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Glömde av att tala om i min reseberättelse att se upp ni som åker ned nu, och eventuellt ska besöka yombo cc på kvällen, brottsligheten verkar ha ökat med den ekonomiska krisen, så gå absolut inte själva där. Vår sista fredag tillbringade vi hemma, men vänner till oss va ute på en pub som ligger i avsatsen nedanför Playa del sol intill restaurangen El Duke, plötsligt får dom se hur en norrman blir nedslagen och golvad precis utanför där dom satt, av 2 stycken negresser, men en av killarna som jobbar där fick en jäkla fart efter dom, och fick tag i bägge två, polisen kom och dom undersökte fickorna på tjejerna, och visst hittade dom både hans kredit kort och hans pengar, gick ganska bra med norrmannen som tur va, han fick ett jack ovanför näsan, så var försiktiga tyckte det va väldigt många svarta människor där nu, inget ont om dom på det viset, men tyvärr så tydligen är det så att det är dom som robbar där nere i alla fall:(

  För övrigt glömde jag av att berätta temperaturen i havet vid Patalavaca, för den som är intresserad låg den på 25 grader:) härligt. Lyckliga du Emtehed som ska ned snart.

  Ha en bra tisdag alla
  Marie:)
   
 2. GranCanarias

  GranCanarias Medlem

  Min vän blev rånad på Gran Canaria feb 2010, tre stora Afrikanska kvinnor hoppade på honom sent en natt när han var ute själv i Playa del inglés.

  Mobiltelefon och pengar kom de över.

  Senare visade det sig att de hade hunnit ringt på mobiltelefonen innan den blev spärrad, samtal för 6000kr till Afrika.

  Det blev en dyr resa, telefon och kontanter för 5000kr + 6000 i samtal.

  I tumultet så lyckades min vän att ta ett kort och skickade det till min mobiltelefon, så vi har fortfarande en bild på en av rånarna.

  Det var sista natten och vi skulle resa tidigt på morgonen så någon polisanmälan blev aldrig gjord.
   
 3. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Tack, fbkmarie, för lyckönskningen (eller inte[?])
  Lite tvecksamt om du syftar på tempen i havet eller (eftersom jag ju har lite norskblod i mig) om du syftar på de två kvinnornas "intimitet" med norrmän [?][:eek:)][?]

  Jan E som snart åker på sin sista semesterresa till Anfi Beach Club/Gran Canaria.
  Ps
  Nu är det 179 dagar 6 timmar och 21 minuter kvar till pensionsdagen:D
  DS
   
 4. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Jo Emtehed syftade på tempen i havet:D och det är sant, det va så varmt eller också var det fel på mätaren vännerna mätte med[:0] hur som haver varmt o gott var det i alla fall, och ha det nu riktigt gött o härligt där nere[8D]

  Gran canaria synd ni aldrig hann göra polisanmälan. Det va j mulet en dag där nere, då tog vi promenaden ovanför stranden fårn Tropical CC och in mot PDI, och när vi kommit en bit på den vägen, stod det 3 kraftiga afrikanska damer med färg glada klänningar på sig och stoppade turister, även oss och dom snackade en massa att vi va bruna o fina o gud vet allt, rätt som det va kände jag att den ena damen höll i min handled, då hade hon satt på mig något slags hemmagjort armband i garn och med en pärla på,gjorde så även på min gubbe och på våra vänner, men jag sa att jag ska inget ha men då sa hon det va gratis, men man ser va fingerfärdiga dom är, märkte inget först att hon satte det på mig, tror om det varit mörkt ute att fingrarana nog sökt sig mot våra väskor, o killarnas bakfickor, dom va väldigt envetna med att man ej fick gå förbi, jobbigt tycker jag.

  Marie:)
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Det där med afrikanska kvinnor som står och väntar på en har jag och min mellersta son råkat ut för vid Playa Ingles. De kom fram till oss och ville fläta mitt hår. Den andra kvinnan började prata med Mauro. Jag var inte ett dugg intresserad av flätor och ville bara gå men de försökte ställa sig i vägen. Sedan såg jag att den här kvinnan som stod och pratade med mig hade något i handen och jag såg att det var ett armband. (När jag var ned första gången till ön så blev jag varnad i transferbussen för just de här kvinnorna som lurar en med armbanden.) Jag reagerade snabbt för jag såg att kvinnan som var med min son tänkte hälsa på honom, jag säger då på svenska riktigt skarpt till min son att han inte ska ta henne i handen. Kvinnan som försökte hälsa på mig backade när hon hörde mitt röstläge och jag tog då tag i min son och vi gick väldigt snabbt därifrån. Det är verkligen trist att det verkar vara just afrikaner som gör alla dumheter och som försöker att lura turisterna. :-(

  Annelie
   
 6. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Jag och min dotter råkade ut för samma sak, men då på promenadstråket som går bort ifrån stranden i Maspalomas men eftersom jag inte gillar påstridiga personer så gjorde jag precis som någon av dem ovanstående, höjde rösten och visade tydligt att inga flätor och inget armband ska på oss! Dem kallade mig en massa saker på många språk men..jag tog min dotter i handen och gick. Hon förbannade oss säkert på alla språk hon kunde. Detta inträffade mitt på dagen, men tyvärr på en plats där det inte var så mycket folk just då. Jag fullständigt avskyr dessa personer som förstör hela grejen med att ha semester! Om kanarieöarna vill ha kvar sin turism då borde dem verkligen göra något åt dessa personer. Jag tycker inte om personer som hoppar på mig så fort jag närmar mig deras affär/restaurang heller. Är dem på..då går jag! Jag vill välja själv!
  Geo
   
 7. klara

  klara Medlem

  Då får man hoppas, att de har rensat tills vi kommer ner till våren. Fy vad obehagligt det måste vara.

  Irene
   
 8. tjollan

  tjollan Medlem

  Ja specielt då dom gör att man/jag blir skeptisk mot afrikanska kvinnor när jag ser dom på strandpromenaden etc. Inte bra jag får mer fördommar.
   
 9. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Ja jag håller med er allihop, jätte jobbigt, minns när vi var i Turkiet för 11 år sedan, då kunde man ej gå in i en butik förrän dom dök på en, jag vill gå och kolla själv, och behöver jag fråga om något så går man ju till dom i stället, nä jag blir helt anti när man inte får gå i fred, då slutar det med att vi ej handlar något alls. Och dessa afrikanska kvinnor[}:)] tur det va mitt på dagen, tänk va många dom säkert lurat på sena kvällar, och folk som e runda under fötterna. Så ta det försiktigt alla ni som e på gång att fara ned. För övrigt blir det nog ingen vinter resa på oss i år, har ju precis fått jobb, så denna resa som vi varit på, va obetald semester, och det vill till att ha råd med det igen, så vi kommer nog inte ned igen förrän i september, dessutom har ju inte Benny (maken) något jobb ännu.

  Ha en trevlig söndag kväll allihop

  Marie:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis