Vart åka på semester? Plus och minus lista för Kanarieöarna

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av naranja, 16 mars 2015.

 1. naranja

  naranja Medlem

  Tips om vad som resenärer gillar och inte gillar på de olika Kanarieöarna och orterna. Jag har valt ställen där det är relativt enkelt att boka boende, kanske uppskattas de här tipsen av nytillkommna resenärer:

  * För de som vill ha så mycket solsken som möjligt och minst risk för regn: Välj Södra Gran Canaria.
  + Väster om Barranco Maspalomas eller alldeles intill den.
  - Undvik Playa Ingles. Nu har i och för sig en del gangsters även börjat dyka upp kring fyren dagtid, så vilket område man behöver undvika kanske behöver utvidgas en smula.

  * Lång strandpromenad: Lanzarote.

  + Den går hela vägen från Arrecife till Puerto del Carmen, stenplattor eller asfalt. Därefter fortsätter den söderut, men då endast markerad med träpålar bitvis. Enligt satelitbilder fortsätter den även ännu längre söderut ( grusväg, kanske markerad med träpålar ), men där har jag inte varit. Jag vände i Puerto Calero.

  * Vackrast vyer: Åk till Teneriffa.

  + Att se ett snötäckt Teide långt i fjärran samtidigt som man själv befinner sig där det är 20 plusgrader är oslagbart.

  + Costa del Silencio och Puerto de la Cruz är nog mest för oss som inte åker dit för att partaja 24/7. Området mellan Costa del Silencio/Las Galletas och fyren på Teneriffas sydspets är helt oexploaterat. Det är en bananplantage norr om fyren. Steniga grusvägar i området mellan fyren och Las Galletas.

  + Öster om Puerto de la Cruz finns en pytteliten strand. Gångväg från Puerto de la Cruz passerar en ravin och en bananplantage på vägen dit.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis