Vattenscooter

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tobbe13, 16 oktober 2004.

 1. tobbe13

  tobbe13 Medlem

  Hej jag undrar om någon vet vad det är för åldersgräns/längdgräns för att få köra vattenscooter på playa del ingles stranden. Tack på förhand:D
   
 2. Persson

  Persson Medlem

  Hej! Angående att åka vattenscooter utomlands så vill jag bara framför en varning.
  Har en son som skadades allvarligt när han åkte vattenscooter i Bulgarien. Han krossade njure mjälte mm när han krockade med en annan scooter och for av. Det visade sig också att uthyrarna inte var seriösa, han fick ingen hjälp av dem när olyckan hände. De var bara oroliga att scootern skadades. Fick inte ens låna telefon att ringa efter hjälp. Det är inte helt enkelt att styra och köra om man inte är van, och hur många är vana vid det. Är ingen leksak alls. Klart det är roligt, men tänk er för. Skulle inte som mamma skriva intyg för att en som inte har åldern inne ska få köra.
  Min son mår skapligt nu. Framtida men vet vi inte, men det var en skräckupplevelse för honom. Sjukhus utomlands, hemtransport mm. Så TÄNK ER FÖR! Det är inga leksaker även om jag givetvis fattar att det är roligt. Han hade tur som inte drunknade när detta hände c:a 500 m ute ivattnet trots flytvästar mm.
  Ha det bra annars, längtar till Gran Canaria, där är toppen!
  Persson
   
 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Tack för det svaret. Det är svårt att motivera en 13-åring till varför man inte vill ljuga om ålder och dylikt, eller inte svårt att motivera men att få dem att förstå varför. Jag kan tänka mig att låta min 13-åring åka om han åker tillsammans med t ex sin pappa. Ha det bra själv, längtar också till GC....åker dit om 94 dar.
  Cattis
   
 4. Persson

  Persson Medlem

  Hej igen! Jo jag kan visst förstå att ungar tjatar och vill åka. Min son var 22 år när det hände så det var helt hans eget val. Men han mår illa bara han ser en scooter idag. Kanske mer ordning med uthyrare på Gran Canaria också. Men där verkade det vara "svarta förtjänster" eftersom de blev så rädda när det hände och inte ställde upp och hjälpte till alls. Och vad jag har förstått så var det heller ingen buskörning från hans sida heller utan helt enkelt ett misstag när den som körde på honom inte helt behärskade det där med att svänga och stanna, speciellt när det blir vågor. Både han och hans flickvän for i vattnet. Sen så fungerar väl sjukvården kanske bättre på Gran Canaria också, i Bulgaren blev det en skräckupplevelse. Så jag uppmanar ALLA att tänka sig för utomlands. Det är så lätt att hänga med i alla "upplevelser" och "äventyr". Man tror ju inte att något ska händá, men händer det så är det inte som hemma.
  Sitter och letar efter resa till Gran Canaria just nu. Hoppas komma iväg inom några veckor... slippa höst och vinterrusket ett tag.
  Hälsar Persson
   
 5. Sleepwalker

  Sleepwalker Medlem

  Jag kan säga att jag åkte vattenscooter förra året, 2004.
  Det var en jätterolig upplevelse, och jag rekommenderar det till många. Däremot kan jag kanske hålla med Persson som säger att man ska akta sig, men de som hyr ut vattenscootrarna kan sin sak, och alla ska ha flytvästar på sig. Tror inte att faran är så stor egentligen. Det beror på hur personen i fråga är. Tar man det lugnt går också vatten turen bra, och jag lovar, det är roligt!
  Ålderagränsen sa du? Ja, för mig var de inga problem. Jag var 17 då. :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis