Vi drar nu!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Murvill, 8 mars 2007.

 1. Murvill

  Murvill Medlem

  Åh äntligen har dagen kommit när vi ska åka till Arlanda för övernattning.

  Vi åker så tidigt från Arlanda att vi de senaste åren har kommit på att det är lika bra att sova där.

  Vi har ca. 23 mil att åka bil så det blir svinottan om vi skulle åka direkt.
  Det blir lite stressigt, man är orolig för att man sova över, eller att bilen stannar och att väglaget blir kasst trots att Smhi inte sagt nåt (det hände ett år det snöade så man knappt såg 10m framåt).

  Man ska ju ändå betala parkeringsplats och lägger man till några hundra så får både bil och vi bo under tak.

  Quallity Airport hotel heter det och kan rekommenderas för långväga resenärer!

  Vi hörs !

  "murvill"

  ps. Jag ska försöka slita mig till datorn nån dag och avlägga rapport.
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Ni gör helt rätt som sover över tycker jag!

  Resan börjar ju en dag innan då och längtan blir kortare!
  Man slipper oroa sig för en massa saker som kan hända under resans gång!

  Tänk när jag bodde i Härnösand gick det anslutningsbussar varje vecka, man stod där på busstationen förväntansfull i ljusa norrlandsnatten. Även om man själv inte skulle åka iväg utomlands kunde man ibland svänga förbi stationen när man körde kvällens "raggarrunda" bara för att få se de som åker och hur förväntansfulla de var. Luktar nostalgi om mig nu men men...
   
 3. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Vi har gjort precis som ni gör att vi övernattar på Arlanda. Vi har 32 mil att köra och då känns det skönt att inte behöva vara rädd att det händer något efter vägen utan att man är på plats.

  De första åren bodde vi på Arlandia och fick parkera bilen på deras parkering gratis. Sedan Arlanda C blev klar så tar vi tåget. Det är skönt att kliva på tåget och inte behöva fundera i väglag och trafig.

  Vi bor numera på Sky City, lite dyrare men så praktiskt. När vi checkat in på morgonen kan vi gå tillbaka och äta frukost i lugn och ro.

  Karin
   
 4. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Quality Hotel är bra, men jag tycker det är värt att lägga på ett par hundringar och sova på Radisson i Sky City istället. Jag tycker att övernattningarna på Radisson är en stor del av själva semestern! :D
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Vi brukar också bo över på Arlanda, fast på IBIS och ställa bilen där....men det ska vi inte göra i år...tyvärr..det är bara jag som vill och de andra tycker att vi lika gärna kan bila mitt i natten :(
   
 6. Murvill

  Murvill Medlem

  Uppdatering:
  Jag sa ju att jag skulle rapportera från ön men det är svårt att slita sig från verkligheten när man väl är där!
  Vi har dock haft lite sämre väder än vi brukar men det gör inget för det var bara några dagar i början på veckan som var lite kalla.
  Vi struntade i år i transferbussen och tog taxi till hotellet och det tjänade vi säkert 2 timmars solning på!
  Men jäklar vilken skräck fylld landning vi fick i stormen som rådde när vi kom ner men man blir väl luttrad efter denna resa kanske!
  Mvh Murvill med fru
   
 7. Murvill

  Murvill Medlem

  Vi åkte med Mytravel !
  Det var väldigt blåsigt i år så vingarna viftade som lärkvingar vid landningen.
  De flesta var ju livrädda men det satt en liten kille på 1,5 år i knät på sin pappa och han skrattade så han höll på att kikna när det var som värst.
  Annars hade vi en bra vecka men som sagt lite kallare än vad vi brukar ha samt att fick några droppar regn också!
  Har märkt med åren att det finns fler stollar som åker exakt samma vecka som vi,så i år gick jag runt och hälsade på alla som jag sett på planet i flera år,lite kul faktiskt.
  Vi åt jättegod buffé på Hotel Altamar som kostade endast 8,70 Euro och en stor öl 2,50 ett glas vitt 1,70 så buffe på Altamar kan jag verkligen rekomendera.
  Vi är nu hemma i vardagen igen men faktiskt brunare än vi brukar för vi var väl inte lika noga att smörja in oss i år pga det sämre vädret.
  Nu är det bara att bita ihop i 51 veckor till.
  "Murvill" med fru
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis