vi ska flytta ner tips önskas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av 6carina, 9 januari 2008.

 1. 6carina

  6carina Medlem

  Vi har nu bestämt oss
  Vi flyttar ner:D, jag mannen och 4 av våra barn, dom 3 stora 25,21 och 20 får komma senare, Nu behöver vi lite tips på vad vi behöver göra innan etc kommer att flytta dit i början av augusti.
  Jag behöver få tips om det mesta,
   
 2. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Jag tycker ni verkar ha "tänkt på det mesta redan"[:0]
  Dvs att INTE köpa en andelslägenhet om avsikten är
  att bosätta sig där.

  Jan E som bara säger "man blir brydd"
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Attans vad avis jag blir!!! Skulle också vilja flytta men vi har inte såna yrken varken min man eller jag. Hur gamla är barnen? Förmodar att du har varit i kontakt med Svenska skolan? Eller du/ni kanske går "the hard way" och sätter barnen i spansk skola. Då vet du också att skolan är jättedyr, om du har barn i skolåldern vill säga. 7-9 läser ju barnen på distans med Sofia Skola på Värmdö men det där vet du säkert redan. Mycket självstudier och självdiciplin, de yngre läser som baren här hemma. Jättemysig liten skola är det.

  Åh, vad roligt att planera. Vad ska ni arbeta med? Boendet skulle jag se till att jag hade runt San Agustin, om barnen vill säga, ska gå i Svenska skolan. Fotbollsaktivitet och simning finns i San Fernando och tennisklubb i Maspalomas.

  Allt är krångligt och byråkratiskt på Gran Canaria, ex köp av beg bilar. Det finns ett "Blocket" därnere som du kan spana på här hemma. Jätteroligt att kika på samt att lära sig lite spanska! Adressen har jag fått av Forumets egna upplsagsbok CINA (du är bäst på att hitta länkar).

  www.segundamano.es

  Du kanske visste det mesta men detta blev mitt bidrag för denna gång. Finns massor av tips...
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Den Svenska skolan är dyr, vad den spanska kostar har jag inte en aning om. När jag läste igenom mitt inlägg var det lite svårt att tyda vilken skola jag menade. Har lite bråttom...
   
 5. 6carina

  6carina Medlem

  jag vi har varit i kontakt med svenska skolan det skulle bli ca 13,000 i månaden för barnen så dpm skall få gå där en termin sen blir det spansk skola, jag har ju bott där för 25 år sedan och pratar flytande spanska så jag har redan börjat träna med barnen, jag skall bara prata spanska nu en vecka och översätta hela tiden så får vi se hur det kommer att gå, det jag undrar över är lite om det finns bidrag att söka, jag har massor av vännner där så jobb har vi redan fått
   
 6. 6carina

  6carina Medlem

  vi kommer att bo i san fernando tills vi hittar vårat hus som skall ligga i sonnerland
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  6carina önskar Er lycka till med flytten till ön!


  Näe..jag är inte det minsta avis...fast jag skulle göra allt för att byta med dig[:p]

  Jag såg den här länken i dag när jag surfade
  http://www.retab.se/
  ...men den kanske du redan har besökt;)

  Du måste ju fortsätta att skriva här så vi får veta hur det går där borta och du måste ju meddela vart på ön du flyttar...så vi kan heja på dig när vi kommer...nä..jag menar inte att vi ska invadera, men det kan ju vara roligt att känna någon på GC...*skryt*


  AnneliH som längtar till solen
   
 8. 6carina

  6carina Medlem

  AnneliH
  tack för den länken, den hade jag inte

  Självklart kommer jag att fortsätta skriva, och sen är det ju alttid bra med kontakter om man vill ha något från svedala så kan man ju alltid bjuda på en fika hihi
  Carina
   
 9. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Vad härligt att flytta till paradiset lycka till!
  Man kanske ska fråga min arbetsgivare (Läkerol) om dom kan öppna en filial på GC :D


  Mvh Benny alias Bumpen
  Längtar alltid till holmarna!
   
 10. tjollan

  tjollan Medlem

  Bumpen jag kan sälja smör i småland om jag vill!! TA med mig :)
   
 11. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag har träffat många unga svenska flickor som jobbar som inkastare på GC. Vilket slit för en liten peninng. Under pesetas tiden fick dom 200 P för varje kund dom jagade in på stället. Jag träffade även några svenska grabbar i PR som jobbade med timeshare (heter det så?):D
  Men dom är nog där för festandet och hålligånget :)

  Mvh Benny alias Bumpen
  Längtar alltid till holmarna!
   
 12. hallonback

  hallonback Medlem

  Heja 6Carina, måste erkänna att jag är en aning avis när jag har läst ditt inlägg. Jag jobbar för ett internationellt företag som har kontor på Las Palmas, har försökt få kommendering dit men inte lyckats ännu.....
  Lycka till åt er i alla fall!

  mvh
  Mats som åker iväg med familjen till ön på onsdag nästa vecka.
   
 13. hallonback

  hallonback Medlem

  6Carina, och andra intresserade också;

  Här en länk till en bok om ett par (en Svensk man + en Finlandssvensk kvinna) som sålde i princip allt, flyttade till Tenerife och öppnade en bar 1993, mycket intressant, kan varmt rekommendera att läsa igenom alla kapitel.


  http://www.teneriffaidag.com/kapitel_01.html
   
 14. reknyl

  reknyl Medlem

  Tack för tipset. Verkligen trevlig läsning både om glädjeämnen och bekymmer vid etablering av verksamhet i främmande land.

  rekis
   
 15. Pellis

  Pellis Medlem

  Ah, har du redan bott där så vet du ju en massa! Då var mina tips inte så användbara. Jag önskar er lycka till!
  Får man vara nyfiken och fråga VAD ni ska arbeta med???
   
 16. 6carina

  6carina Medlem

  vi skall öppna ett cafe, jag har haft en del i en restuarang där men det är för mycket jobb, nu skall vi göra det lite lättare för oss genom att bara ha ett cafe med svenskt hembakat och pajer etc.
   
 17. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Gú va roligt!! Gissa om du kommer få besök att dricka svenskt kaffe och pajer[:p]...men det är klart då måste du ju avslöja sen vart man ska begesig;)

  AnneliH som längtar till solen
   
 18. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Jag känner dig inte men vill lyckönska Er och hoppas ni kommer
  att trivas bra. Hoppas man kan besöka det cafét nästa gång jag
  är där nere.
   
 19. Pellis

  Pellis Medlem

  Gott! Vad roligt för er! Beundrar alla om "vågar" åka ner och starta upp någonting och verkligen prova på! Det är så många som skulle vilja, men inte vågar, jag själv är ett lysande exempel!

  Du får ge oss en vägbeskrivning till erat Café så vi forumare kan komma! Det kanske kan bli en naturligt mötesplats för oss i framtiden! Exempelvis kan du sätta upp en tavla vid ett bord på vår fina "Gran Can dog". Vid det bordet är det alltid reserverat för oss forumare och om vi går in och ser någon sitta där kan vi smidigt gå fram och fråga vem som sitter där! Självklart får väl andra gäster "låna" vårat bord...:D
   
 20. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Pellis vi får hoppas att 6carina fortsätter att läsa här inne och spinner vidare på det som du har skrivit. Jag tycker också att det vore en bra mötesplats isf.;)


  AnneliH som längtar till solen
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis