Vilka fantastiska människor!!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 2 mars 2006.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Är precis just hemkommen från Gran Canaria. Lyckades pricka in massor med fina, soliga och varma dagar! Dessvärre blev min spralliga 4-åring förmodligen matförgiftad eftersom ingen annan i familjen har insjuknat + att han var den enda om åt hamburgare en dag. Men vilken service och stab av hjälpsamma människor! Inga sura "kanarier" här inte! (tänkte på de omtalade kassörskorna) Han var inlagd en e.m på Clinica Roca med drop och ALLA har varit fantasktiska. Visst, det är privat men men...
  På flygplatsen igår blev han dålig igen och vi träffa läkare, personalen sprang på Gando för att hjälpa mig som till slut bara satt och grät! Reste ju själv med mina 3 pojkar. Han sov sen hela resan hem på en egen flygrad och nu ska vi gå till läkaren. Han är bättre men inte helt bra...
   
 2. anamogán

  anamogán Medlem

  Vad tråkigt och hemskt! Har själv små barn så jag förstår verkligen vilken oro du måste ha upplevt! Dessutom flyga hem med ett barn som är sjuk måste vara fruktansvärt jobbigt!! Jag har samma uppfattning av alla hjälpsamma människor där nere som du har! Hoppas att din son kryar på sig snart.

  /Anna
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  Hmmmm..först och främst...jag som också har kids..så skulle jag bli tvärarg på stället som sålde dålig mat till turisterna...sen frågade du väl inte en kassörska om hjälp eller??..utan folk som är anställda för sådan verksamhet som sjukvård...träkigt för dig med barnen...men jag tror inte heller att kanarierna garvar och struntar i sina medmännikor eller turister vid olycka eller sjukdom...jag tycker jämförelsen haltar något med tidigare inlägg.....ehhh..välkommen hem förresten Pellis till snön...
   
 4. evaa

  evaa Medlem

  Kan verkligen hålla med om att personalen på Clinica Rocas är helt underbara! I januari 2005 bröt jag ena fotleden på 3 ställen och döm om min förvåning när jag kom till detta sjukhus, jag hann inte fylla i alla papper förrän en läkare ville se mig, en röntgenkille som röntgade, läkaren som väntade på plåtarna, besked om skada och gipsning och innan man visste ordet av var man inskriven på avdelningen. Allt detta todg mindre än en timma.Det som tog tid var att försäkringsbolaget skulle faxa tillbaka att det var ok med operation. Fick vänta ett helt dygn på besked trots påstötning. Fick ligga där en vecka! Personal från resebolaget var o hälsade på varje dag. Kyrkan kom dit och pratade lite och den svenska sjukhuspersonalen var helt underbar!
  När jag äntligen kom hem till gamla Svedala igen fick jag sitta på akutmottagningen på mitt sjukhus från kl 11.00 tills kl 18.30 innan de kunde konstatera att jag fick behålla mitt gips jag fått på GC tills nitarna skulle bort.Lite skillnad på fart när det inte är privat!! Mångar rosor till Clinica Roca!!

  Glad småländska!
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har också erfarenhet av de hjälpsamma människorna på denna ö. April 03 var jag ned sist och sista dan på semestern så skulle jag och min mamma gå ned till stranden Playa Amadoras. Vi bodde på ett hotell som då hette Villa de Chincon. På vägen ned ska vi gå över vägen och på ngt sätt så ramlar jag och gör illa min fotled så jag kan inte resa mig upp. Då kommer det en privatbil och en taxi som stannar. Mannen i privatbilen kommer fram till mig och sedan så svimmar jag. När jag vaknar upp så är det en massa människor runt omkring mig och mannen från privatbilen har burit upp mig till trottoarkanten. Taxikillen hade ringt en ambulans men killen från den andra bilen säger att han kör mig till doktorn för foten och vaden hade svullnat ngt rejält och var blått. Så han körde oss först till hotellet för att hämta alla papper och sedan till privatkliniken som ligger vid busshållplatsen i Puerto Rico. Han var så hjälpsam och orolig för mig sedan så ville han inte ha ngt för besväret fast han var på väg åt det andra hållet.

  Annelie
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  Ja, man blir ju lite sur när man maten är dålig. En grå trist hamburgare...men man ska inte äta köttfärs en söndag därnere eller kanske inte alls! I alla fall går vi inte tillbaka dit ngt mer eftersom det även var där min man fick vietnamesisk sjötunga i somras. Han blev inte sjuk men det smakade UÄK.
  Och nej, Xerxes, jag frågade ingen kassörska om hjälp *s*! Vet inte vad du menar med haltande jämförelse men jag ville bara skriva om hur snälla alla har varit *ler*!
  Ja, jösses vad snön vräker ner, vilken vinter. Det är bara att konstatera; jag är ingen vintermänniska längre! Trots att jag är född i Norrland...Han är i alla fall bättre min sprallgubbe! Åh, vad jag saknade hans "pladder" på flygplanet. Jag som annars kan slänga drömmande och avundsjuka blickar på pensionärer som bara har sig själva att tänka på! Nu hade jag helt lugnt i flera timmar och öppnade inte ens en bok eller skvallertidning!
   
 7. n/a

  n/a Medlem

  Tjingeling...tycker det är bra att du haft positiva upplevelser av folket där kring din situation med din lilla kille...tyckte det var en viss skillnad mot att hamna i en toksituation med griniga kassörskor..kanske missuppfattade att du ville göra en koppling därimellan...ber om ursäkt...blir kanske lite tokigt ibland när man snabbläser ett inlägg på jobbet...annars mycket bra inlägg om man får så säga när det gäller dålig mat osv...bra också om vi skriver vilka ställen det handlar om...så vi andra inte trillar dit...förövrigt hoppas jag han kryar på sig killen din....
   
 8. Johanna

  Johanna Medlem

  Vilken restarurang var det Ni åt på?? Kan ju vara bra att veta....!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis