Vilken är den bästa platsen på planet?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av GeoDivaGirl, 14 oktober 2011.

 1. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Nu går det ju att boka sittplats på flygplanet och det tänker jag göra, men vilken plats, det är frågan?

  * Vilken är den bästa sittplatsen i flygplanet?
  * Främre mitten eller bakre delen av planet?
  * Vart trivs ni bäst?
  * Vilken är den absolut sämsta platsen att sitta på?
  * Vilka blir serverade först? Jag blir alltid hungrig när jag är nervös!
  * Finns det någon del av planet där det låter mindre från motorerna?

  Jag är inte så sugen på att sitta över vingarna igen!
  Skittråkigt för jag ser knappt inget utom vingen och dessutom så låter det jättemycket!

  Med vänlig hälsning
  Jeanette
   
 2. cilla2

  cilla2 Medlem

  Hej!

  Jag kan svara på några av dina frågor i alla fall :)

  Personligen när jag inte flyger själv sitter jag gärna framför vingen så att jag kan se vingarna och motorerna. Är alltid en vacker syn för en flygintresserad ;)

  Säkerhetsmässigt är det statistiskt bevisat att i mitten av planet vid vingarna är det säkrast att sitta. Där är planet som starkast.

  Där det är som tystast däremot är så långt ifrån motorerna som möjligt. På till exempel Airbus A320, A330 och A380 sitter motorerna på vingarna i mitten av planet. Därför rekommenderar jag att sitta antingen så långt bak som möjligt eller så långt fram som möjligt om man vill ha det tyst.

  Mvh
   
 3. Lasse

  Lasse Medlem

  Med reservation för olika flygplansmodeller:

  Jag tycker det är absolut bäst att sitta framför vingarna, så långt fram som möjligt. ju längre fram desto mindre ljud från motorerna, första raden är inte dum, då är det stor plats för benen.

  Satt nästan längst bak på det flygplan vi flög hem med från Kanarieöarna till Arlanda, satt precis där den stolsrad jag satt i minskade med en sittplats och givetvis smalnade stolsraderna av med en halv stol på varje sida med resultat att jag fick ena sidan på solen framför mig rakt mot benet hela resan, trångt som f*n var det. Jag är väl normallång, 1.78 men den stolsplatsen tror jag var gjord för nån kortare...

  Så, min erfarenhet är att sitta så långt fram som möjligt, absolut framför vingarna och absolut inte långt bak.

  En sak dock: långt fram sitter många med små barn, så gillar man inte bebis skrik och diverse lukter är det nog bäst strax framför vingarna..

  Lasse
   
 4. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej vi bokar alltid 1:a eller andra raden, mycket god plats för benen. och maten kommer fort, eftersom dom tar en vagn från varje håll i planet.

  Marie:)
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Den bästa platsen är när man klivit av och kommit fram till sitt boende på Gran Canaria ;)
   
 6. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag brukar alltid när jag bokar sittplats på planet försöka få plats precis där vingen slutar före nödutgången. På en Airbus A321 är det på rad 11 eller 12. Och jag tycker det är skönt att hamna långt från toaletterna för dom börjar stinka efter halva resan ;)

  Ha det så skönt på semestern!!!!
   
 7. Riggan

  Riggan Medlem

  Go dag på er!
  Vi brukar flyga från Växjö, en gång checkade vi in som par nr 3. Vad hjälpte det. Platserna var redan utlottade? Jag försökte att få en så tyst plats om möjligt i planet pga min svåra tinnitus. Men det gick inte att ändra. När vi kommer ombord sitter de som checkade in först på våra platser??? Vi skulle ha vid fönstret. Påpekade vänligt att ni sitter nog på våra platser? Ja, men det har vi blivit lovade av flyvärdinnan för vi kan inte hålla på och resa oss för dem som sitter utanför oss??? Min man och jag brukar aldrig gå på toaletterna. Vilka var det som gick på toaletten titt som tätt? Jo mannen vid fönstret som inte kunde resa sig för andra :(. Gissa om jag var förb..... på den nedresan. Min man och jag fick sitta på var sin sida av mittgången men jag vägrade sätta mig bredvid dem ens utan min man fick göra detta. Flygvärdinnan var mycket otrevlig när jag redan innan start påpekade platsfördelningen. Att inte vi fick sitta på våra tilldelade platser, men de struntade helt i oss. Jag tillskrev Växjö flygplats efteråt men fick inte ens svar... Så vi får väl vara glada att vi får en flygstol i alla fall. Nästa år ska vi flyga ifrån Kalmar som ligger närmare oss. De har fått bättre avgångtider nu.
   
 8. xerxses

  xerxses Medlem

  Bästa platsen rent säkerhetsmässigt @GeoDivaGirl kommer här..:)

  Säkraste platserna på planet är bredvid vingarna och bakåt. De längst fram (business-class när man inte flyger charter) har sämst chans att klara sig om planet kraschar.

  hoppas jag inte skrämt er nu...:)

  För min del placerar jag mig vart som helst bara jag kan se ut. Det tycker jag är viktigt så vi brukar alltid kivas om fönsterplatserna.

  Har heller inget problem att sitta på rad tretton som ger en del olust. Många av de större aktörerna har inte ens en rad 13 på sina flygplan: Air france, Lufthansa, SAS, Ryanair, sammanlagt 14 av de större bolagen.

  13 anses som vi vet vara ett olyckstal men i tidigare kulturer var det ett turtal men senare blandade sig kyrkan i och menade att Judas var den trettonde aposteln och Jesu död den fjortonde nisan var en fredag således blev det dubbel otur med fredag den trettonde. Jesu död och lösenoffer var egentligen en källa till glädje och det som skulle ihågkommas osv men det är en annan diskussion

  Jag har förövrigt flugit fredagen den trettonde och det gick bra :) men märkligt ändå vilken genomslagskraft skrock kan ha..

  Eder eminenta//Xerxses
   
 9. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Haha Xerxses!

  Jag är inte rädd för att flyga, men mina öron tycker inte om tryckförändringar. EarPlanes har en öronpropp som tryckutjämnar den har funkat bra för mig.

  Min nervositet sitter mest i att jag vill att allt ska vara perfekt och i ordning. Dessutom så är det första gången min son flyger och jag vill att han ska få en så rolig upplevelse som möjligt. Att sitta mitt över vingen är ingen höjdare!
  Jag vill se ut!

  Men jag fick de svar jag önskade och eftersom jag är lite tuff ändå så blir det rad 9 ner och rad 31 hem! Ungefär lika långt ifrån maten! Då får jag dessutom veta själv vad jag gillar sedan!

  Ha det bäst alla!

  Jeanette
   
 10. xerxses

  xerxses Medlem

  Ni kommer att få det suveränt...:)

  Första gången din son flyger, häftigt. Minns när jag och grabbarna flög första gången som de var så stora att de begrep vad det handla om. Det var en syn för ögat med deras ögon och gapande munnar. :D Roligt att ge dom den upplevelsen..

  //Peter...
   
 11. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Så blev flygresan:

  Flygbolag: Thomas Cook Airlines Scandinavia.
  Plan: Airbus A321
  Helt ok men något sliten inredning. Tv-skärmarna levde sitt eget liv och det var väl inte perfekt städat.
  Plats på nerresan: 9F+9E Plats på hemresan: 31A+31B

  Nerresan:
  Väldigt nöjd med valet av platser, inga nackdelar överhuvudtaget. Ända nackdelen var en väldig motvind som gjorde nerresan 25 minuter längre än utlovat. Knappt någon turbulens.
  Bra svensktalande besättning som var snabba och vänliga.
  Maten var en thaiinspirerad ganska kryddstark sak, ris, kyckling och grönsaker. Jag tyckte den var god. Sonen fick barnmenyn och han var inte glad alls! 5 köttbullar och potatismos vars grund måste ha varit tapetklister. Gladare blev han över efterrätten som var chokladmousse med hallonsås.

  Hemresan:
  Samma plan som på nerresan. Platserna var väl ok med tanke på det som inträffade.
  Efter en timme blev det fel på den främre toaletten så den stängdes av. Efter ytterligare 2 timmar så stängdes även en av dem bakre toaletterna. Luktade inte gott!
  Besättningen var norsk förutom kaptenen som var dansk! Jag fattade inte ett dugg av vad han sa. Inte lika smidiga som den förra besättningen.

  Motorljudet var högre här bak och turbulensen kändes ganska rejält. Vilket bekanta fram i planet knappt uppfattade. Varför är det så? Någon som vet? Personalen dem fick i all hast dra undan sin vagn och alla fick spänna fast sig.
  Däremot så uppfattade jag det som den mjukaste landningen jag någonsin varit med om.
  Kändes knappt att vi landade. Så bra pilot trots att jag inte förstod språket.

  Maten var nästa historia. Barnen ska ju få sin först. Säkert alla ungar utom min son fick sin mat. Jag och alla andra vuxna hann få vår mat och nästan äta upp den innan min son fick sin.
  Hans mat var lasagne med stenhårda kanter och massor av lasagneplattor, knappt någon sås alls. Han förklarade ganska skarpt att nästa gång ville han ha vuxenmat!
  Min mat bestod av en köttfärsbiff, sås och mos. Bra kryddat och det gick i men var inte det godaste jag ätit. Efterrätten däremot var supergod! En underbar mjuk äppelkaka, dock utan vaniljsås.

  Så vad blir resultatet av min tidigare fråga då?
  Jo jag kommer att välja platser långt fram i planet.

  * Trots 5 spädbarn i planet så var det mycket lugnare i främre delen. Även om ett barn på motsatt sida i gången halvlåg i sätet och sparkade på sätet framför. Ihärdigt sjungande på samma melodi i timmar. Mamman gjorde absolut ingenting!

  Sonens upplevelser av flygresan kan jag berätta om en annan gång.

  Tack till alla som lämnade tips, idéer och synpunkter det uppskattades mycket.

  MVH Jeanette
   
 12. iceman

  iceman Medlem

  Bokar alltid plats vid nödutgång, då Boeing 737 har trångt om utrymme annars.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis