vilket väder

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anni, 12 februari 2005.

 1. anni

  anni Medlem

  Kom hem igår (fredag) från Playa del Ingles. 2 veckor med bara dåligt väder. Vi hade 1 soldag vid poolen annars var det jättekallt,
  ca 12 grader på morgonen, ca 16-17 gr på dagen och för det mesta mulet och några dar med regn. Det sämsta väder vi nånsin har haft därnere. Saknade naturligtvis varmare kläder, så kolla temperaturen
  på webben innan ni åker och tag med varma kläder.
  Nästa resa för oss kommer absolut inte att bli Gran Canaria, tyvärr.
  Enligt boende på ön har dom haft jättedåligt väder hela nov.,dec. och
  nu i jan.
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Det där med att det skall ha varit dåligt väder hela november, december och januari stämmer inte riktigt. Vi var på Gran Canaria 13-27 november och hade jätte fint väder alla dagar. Så fint har det inte varit vid den tiden när vi har varit där tidigare år! Men att det har varit dåligt väder det kan jag hålla med om, dock alltså inte när vi var där.....!!
   
 3. chica

  chica Medlem

  Annie, tråkigt att ni fick så dåligt väder under er semester, vi behöver ju solen så här års. Januari är en lurig månad men är man nere i två veckor brukar man ju normalt få en hel del sol. Det är väl inte till så mycket tröst men faktum är att vädret varit extremt kallt under januari/februari både över kanarieöarna och spanska fastlandet i år. På den spanska solkusten hade de minusgrader, frusna fontäner och t.o.m snöfall och -9 grader i bergsbyarna i slutet av januari. Så kallt har det inte varit på tjugo år. Hoppas detta är tillfälligheter och inte ett utslag av klimatförändringar.
   
 4. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Hej Anni,
  Ser att du hade otur med vädret. Jo sådant kan ju hända, även om det generellt sett har varit något sämre slutet 2004 och början 2005. Var själv nere på GC under 4 veckor november/december och det fanns då ingen anledning att gnälla. Två regniga dagar av 28 totalt ! [8D] Åker nu ner igen slutet februari till den sköna värmen.
   
 5. Byggo

  Byggo Medlem

  Hej!
  Aer pa plats i Playa Ingles sedan Lordags, och vaedret suger hittills er jag redd... mulet regn och ca 15-20 grader.. sa ta med jacka om Ni skall hit nu.. hoppas det blir sol o varmare snart.
  (Svt´s vaderprognoser er helt tagna i luften kan jag saga)
  Byggo

  Party!!!
   
 6. echomac

  echomac Medlem

  Hej Anni, ni hade verkligen otur då ni hade dåligt väder i nästan 2 veckor..
  Var själv på Fuerteventura 30/12-2004 till 6/1-2005 och hade en sagolik tur.Mulet & kallt dagen vi kom men sedan 6 dagar med solsken....Det var ca 20grader på dagen & kyligt på kvällarna, sedan blåste det en del alla dagar så man frös ordentligt när man gick upp ur havet....

  Har varit på Lanzarote i februari förra året och då var vädret inte så bra men några soldagar fick vi.
  Jag tror att man måste lita på turen när man åker till kanarieöarna under vintermånaderna, oftast får man i alla fall några dagar sol men ni hade nog maximal otur.

  Spelar nog inte någon roll vilken ö man väljer men Södra Gran canaria är väl erkänt bland dom solsäkraste platserna på kanarieöarna....
   
 7. LeoFoxx

  LeoFoxx Medlem

  Jag måste ha haft otrolig tur... Var nere en vecka i mitten av Januari och hade sol alla dagar utan den första eftermiddagen. Visserligen inte tokvarmt, men 22 - 24 grader och det räckte för mig.
   
 8. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Anni!
  Vad tråkigt för er att ha två veckor med dåligt väder. Vi var nere 22-29 Januari. De första dagarna (lör-tors.em) Hade vi kanonfint väder. Soligt och varmt 20-25grader men slutet av veckan blev jättekallt. Det regnade och blåste. När vi åkte hem lördag middag var det bara 14 grader på termometern. Det var tredje gången vi var nere i januari och innan har vi alltid haft fint väder men lite blåsigt. Vi kommer nog att åka i Januari nästa gång med, skulle jag tro.
  Cattis
   
 9. thomas

  thomas Medlem

  Hej allihopa! kom hem 5 feb efter två veckor i Maspalomas. tre första dagarna= sol men blåsigt, sedan kallt, moln, regn ännu mera blåst för att avslutas med några hyfsade soldagar. Gick snack om att detta var den sämsta vintern sedan -82?! Vet inte om detta är sant men vi ger inte upp. Det är ett härligt avbrott med en semester mitt i vår egen vinter. När man kommer känns det inte lika långt till våren. Detta var trdeje resan för oss, vi sticker nog nästa år igen. Sedan måtse jag rekommendera en restaurang som ligger alldeles bredvid Kasbah köpcentrum. Den heter Papa Joe´s och har en alldeles utmärkt service, god mat (testa kyckling fajitas och enchiladas), Dessutom är maten gratis för Barnen plus att barnen får ritgrejer medans de väntar på maten. Gå dit jag tror inte att ni kommer att ångra er.
  /Thomas
   
 10. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det är inget vidare när det är kallt och blåser! Det verkar som om det har varit väldigt dåligt väder för en del.:(
  Om man ska ge tips om bra restauranger finns det en jätte mysig som heter Casa Luis en bit nedan för Kashbah. Har tyvärr inte koll på vad gatorna heter, men det kanske finns någon taxichaffis som vet var den ligger.....Där får man jätte god svärdfisk!Där har vi varit o käkat de senaste 2 åren. På samma gata låg en gång en Argentisk jätte fin restaurang men när vi kom året därpå fanns den inte kvar och vi vet inte vart den flyttade eller om den bara lades ner...är det någon som vet? Det stod att denna restaurang bara fanns där och i Buenosaires.

  Anneli
   
 11. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Nu har den restaurangen öppnat igen...jag fick ett kort, men tappade bort det naturligtvis, så jag har inte gatunamnet, men om man börjar vid Plaza och går vägen ner mot Shopingcentret Tropical, går förbi Casa Luis så en bit nedanför ligger den fina restaurangen, gå dit och testa!:D

  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis