Vingresor, Always eller Fritidsresor?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 12 april 2006.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Nu när Pellis dragit igång en intressant enkät (hoppas du inte har nått emot att jag hakar på trenden) så skulle det vara skoj att höra vad ni tycker om de tre stora charterbolagen. Vingresor, Always eller Fritidsresor?

  A. Vilket bolag är din favorit?

  B. Kan du berätta varför?

  C. Någon kul charter historia att dela med dig av?


  Min lilla story: Var i Bahia Feliz och hamnade högst upp i backen på Tres Vidas. Har lite hjärtproblem så jag försökte byta rum. -Visst det finns lediga rum längst ner, sa reseledaren...det kostar bara 7000:-!!! Trodde först att hon skojade, men det gjorde hon inte.
  Så i fortsättningen tog jag taxi upp till Monte Feliz å gick några trapp steg ner till mitt rum.
  Tjänade ändå en hacka på`t....:)
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  A. Fritidsresor
  B. De har hittills haft de mest förmånliga resorna för mig och barnen. Bra service.
  C. Ingen rolig charterhistoria just nu...
   
 3. rogman

  rogman Medlem

  Xerx: :D:DDu å dina underbara storys...hur många sånna har du på lager egentligen??

  Det kan ha varit jag, måste varit på tuben å sånt fall. Kliver bara av i Råcksta om tåget e trasigt eller om jag ska till ÖB.
  Du har ju en fördel..du kan ju smyga dig på mig. För jag har ingen aning vem du e...bildligt talat alltså.
  Din hjärna har jag koll på......tror jag i alla fall :D
  Har du nån kul bild du kan skicka in som bildhälsning eller har Anna fått alla.;):)
   
 4. anneghost

  anneghost Medlem

  På A svara jag Always, och på B blir svaret jag har tyckt att de har haft bäst priser, större urval på hotell och på platser, trevlig personal och bra service och på C så kan jag berätta om när jag var nere sist så var vi på den stora ö-turen och när vi var uppe på toppen för att gå på den där lilla marknaden så har vi den äldre herren som går med en åsna som jag antar heter Margarita eftersom han ropar det hela tiden. Jag tänkte jag skulle få mig ett foto på honom och åsnan och då blev han alldeles till sig och började ropa Ohh que bonita ;) och så gav han mig snöret till åsnan och gick ifrån en bit och vände sedan och tittade på mig och ropade än en gång ohh que bonita. Sedan så började han att knuffa upp mig på åsnan och så bar det av med mig skumpande på en åsna och han ropade mira que bonita ;) När jag sedan skulle av åsnan så skulle han ha en kram av mig och en puss på var kind.

  Annelie
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  På A svarar jag:
  Vingresor, Always, Fritidsresor

  På B svarar jag:
  Vingresor för att det var med dom vi reste till GC första gången
  (Sunving, Arguineguin). Och blev "pålurad" Anfi-lägenheten.
  Always för att vi har fått bästa sevicen när vi rest med dem.
  Och sist men inte minst Fritidsresor för att det var med dom jag om min, då blivande, fru (nr2) gjorde en "Secret-travel" till Israel
  -86.[:X][:p]

  På C svarar jag:
  I Israel bodde vi på andra våningen i ett litet hotell, nedanför fönstret det en ute servering som var minst sagt välbesökt och blev om möjligt alltmer välbesökt för varge dag. Sista dagen när vi skulle packa för att åka hem upptäckte vi att bakom gardinerna hade fönstren stått på vid gavel under hela veckan. Eftersom vi var där av ovan nämda orsak får var och en av er fundera på vad som eventuellt kunde ha hörts ner till serveringen under veckan som gått.[:I]
  Hälsningar från en som vill vara anonym
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Aj då, vilken härlig historia :)  Annelie
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  Kul att läsa era svar och historier. Men det måste ju finnas fler som har åsikter å historer. Jag kan väl börja med att Fritidsresor Inte e min favvorit firma.
  Det e bara en känsla jag har, ungefär som varför jag älskar Gnaget men inte gillar Djurgården...alls!;)

  Ving= Gnaget
   
 8. Pellis

  Pellis Medlem

  Det är bara roligt om fler skriver om sina upplevelserpå "vår" ö!

  Mina svar på följande frågor är:

  A) Mycket av charterbolagen är same same tycker jag men om jag absolut måste välja tar jag nog VING. Fast jag måste säga att Britannia som Fritidsresor använder sig av har jag mkt bra erfarenhet av. Dessutom gillar jag deras reklam Fritidsresors alltså...mmm blir så sugen att åka! Och låten som spelas...

  B) Nja, egentligen kan jag inte säga varför. Känns tryggt och bra. Gillar egentligen inte alls Sunwing konceptet men det finns ju andra hotell.

  C) Känner mig lite tråkig där, har ju ingen kioskvältare direkt. Men det skulle i så fall vara 1987 när jag till familjens fasa (då mamma/pappa + syster) bestämde mig för att åka till Cypern ensam på chartersemester i juli. Sagt och gjort...jag tog på mig min oranga kavaj, svarta korta kjolen + lite annan packning och reste iväg. Jättenervös var jag men tydligen gjorde mina berömda bestämda steg och oranga kavaj inrtryck på övriga medresenärer eftersom ALLA trodde jag var personal från VING. Redan på Arlanda fick jag hundra frågor om ditten och datten, även när vi landade. Tyvärr kunde jag inte svara på nästan någon...men kul hade jag under hela semestern! Vansinnigt roligt!
   
 9. Björn

  Björn Medlem

  Jaha, då var det dax då:
  på A och B kan jag inte svara eftersom vi inte rest med Ving, än, blir väl framöver när Always försvinner, annars har det varit hugget som stucket... nä förresten, Fritdsresor tänkte ge oss lite extra semester när de gav fel avgångstid inför hemresan, hade jag inte blivit misstänksam hade vi missat flyget med en timme. [8)]
   
 10. Trams

  Trams Medlem

  A) Ving
  B) Vi vet vad vi får och sen så har vi ett favorit hotell som dom har.
  C) Rolig charter historia har jag väl inte .....
  Mer än när vi skulle åka hem i från Samos så vart vi stoppade i tullen för dom trodde att parfymflaskorna vi hade i handbaget var handgranater!!
   
 11. AnneliH

  AnneliH Medlem

  A. Vilket bolag är din favorit?
  Farvorit vet jag inte, har åkt med alla 3 och Apollo, de senaste gångerna med Ving. Tycker att det är ungefär samma, samma fast lika dánt. Vi har inte varit på någon välkomst träff, fast samtidigt känns det bra att ha någon att vända sig till om det skulle inträffa något

  B. Kan du berätta varför?
  Hotellet har styrt vilket bolag vi har åkt med + att vi vet vart vi hamnar. Slipper krångla med transfer (lathet,bekvämt)


  C. Någon kul charter historia att dela med dig av?
  Det skulle kanske vara när vi gifte oss i Svenska Kyrkan i San Augustin maj-03. Det var nästan språngmars fram till altaret. Det är ju inte många steg fram.:D Har varit och hälsat på i kyrkan varje år sedan dess. Valet av kyrka var enkelt eftersom vi ansåg att vi lärde känna varandra på Gran Canaria -99. Innan vi åkte hade vi bara träffats 2 ggr[:I] så det var lite spännande. Men så roligt vi hade! Därför åker vi varje vår till ön, för att fira både det ena och det andra;).  Anneli
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  Apollo bara för att dom är bra. Bäst erfarenhet abv dom vad gäller service
  etc.
   
 13. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej.
  A. Vi har rest med Ving och varit nöjda. De senaste 5 åren och även i år så reser vi med STS Solresor. Tycker att det har varit bra. Är ju inte lika stora som Ving med flera, men blev ändå valda ill årets chaterbolag.
  B. Trevlig och tillmötesgånede personal.
  C. Roligt semesterminne. Kanske den gången vi var med goda vänner på en bar och det var Dragshow vilket inte vår manlige vän uppfattade utan trodde att det var vackra damer som han dansade med och hade sittande i knä. Det tog ett tag att övertyga honom om att han varit ganska närgången på "damer" av sitt eget kön.
   
 14. rogman

  rogman Medlem

  Kul att läsa alla svar, fortsätt gärna å skriva. Föresten såg ni inslaget i hockey pausen om Sunwing i Arguinegin? Det var verkligen kul å annorlunda gjort.
   
 15. a-k

  a-k Medlem

  1. jag tycker att fritids resor är best,har inte åkt med always
  2.har åkt med ving o vill helst inte göra om det,fick väldigt lite hjälp av dom när min sambo vart sjuk för några år sen,fick ordna det mycket själv o mina systrar från sverige fixade det mesta.
  3.när jag,syrran o min yngsta son skulle till cypern o hans pass inte var giltigt det vart stressigt innan vi hade fixat ett nytt hos arlanda polisen
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis