Vovve på flyg

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av elira, 13 januari 2008.

 1. elira

  elira Medlem

  Vi har precis fått hem vår papillonvalp Schipp.
  Vi tänker ta med honom på våra GC resor,fast denna sommar är vi inte helt säkra på att vi hinner att få honom färdigvaccinerad,vi gör iallafall ett försök.Jag undrar om det är någon härinne som har erfarenhet och goda råd om att resa med hund.

  Mvh/elira
   
 2. Artemis

  Artemis Medlem

  Först och främst, vilket flygbolag ska ni åka med?
  Flyger man reguljärt så går det i regel att ha hunden i kabinen eftersom det är en liten ras. Den måste sitta i en särskild väska hela resan.
  Väljer du att flyga med något av charterbolagen så måste du räkna med att sätta hunden i bur i lastrummet pga hårdare regler med allergier och sånt.

  Har flugit på bägge sätten med min hund. Flyger man reguljärt med SAS/Spanair så är det byte i Köpenhamn och Madrid, kan vara upp till 4 timmar mellan avgångarna. När jag bytte flyg i Madrid så var det inga problem att "dar un paseo" med hunden, en man i uniform såg till att jag blev insläppt igen i transithallen. Men alla kanske inte är så tillmötesgående!

  Men det kanske är svårt med en valp att göra en sådan krånglig resa för det tar nästan 15 tim från dörr till dörr och i bästa fall blir det bara en kissepaus!

  Sätta hunden i bur i lastrummet känndes "sådär". Men det var ju direktflyg så jag tror inte att hon led någon skada av det, det var nog jag som mådde mest dåligt av det!

  Men är det bara fråga om kortare resor till GC så skulle jag nog välja att lämna hunden hemma hos en pålitlig person, vet inte om jag skulle utsätta en valp för den stressen som det innebär.
   
 3. tjollan

  tjollan Medlem

  Aj vad det värker i ett matte hjärta att höra att hunden kan vara i lastutrymmet! Att ni törs går inte era hjärtan i bitar?
   
 4. Artemis

  Artemis Medlem

  Visst värkte det i hjärtat!![V]

  Men när vi stog på plattan och skulle gå upp på bussen som kör in till terminalen så kom buren med min vovve åkande på transportbandet när dom lastade ur planet.
  Mi perro sa jag och jag fick henne till mig direkt. Så fort hon kom ut buren så kissade hon på plattan på Gando [:I]
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  Men att du vill göra så Atemis. Aj aj . Inget illa men jag skulle inte kunna göra så utan att ha gråt och ångest i matte hjärtat. Hur kallt är de tinte för vovven där? OCh får den lugnande eller droger så den inte kommer ihåg nå?
   
 6. Artemis

  Artemis Medlem

  Nej nej nej [:eek:)]

  Det är ett särskilt lastrum som är uppvärmt och upplyst!!

  Så sett gick det ingen nöd på vovven!
   
 7. tjollan

  tjollan Medlem

  Oj bra! Det lättar i hjärtat. Lycka till.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis