Vulkaner/Jordbävningar/Tsunamis???

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Johanna, 8 januari 2005.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Hej!
  Jag undrar om det är någon som kan svara på mina frågor och det kanske är fler än jag som undrar!!? Finns någon risk att en jordbävning eller tsunami skulle kunna uppstå i Atlanten? Vi brukar åka till Kanarieöarna och undrar om det finns någon risk där för liknande händelser som i Asien? Vi undrar också hur det är med vulkanutbrott? När var det senaste utbrottet på någon av Kanarieöarna?[?]
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  Jag kan inte svara på frågan om vulkaner, men jag klipper in en fråga med svar från gårdagens expressen ang. kanarieöarna och tsunamis:


  Kan Kanarieöarna drabbas?

  Hur stor är risken att även Kanarieöarna kan drabbas av en jättevåg? Tyder något på att jordskorpan runt Kanarieöarna kan röra på sig? Tacksam för svar, har bokat resa om två månader.
  Kerstin Steiner

  Svar: Även om risken för tsunamier är störst runt Stilla havet så finns risken runt alla oceanerna, även i viss mån i Atlanten. Risken på Kanarieöarna har inte påverkats av detta skalv.
  Ragnar Slunga
  Cattis
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Hittade det här på en infosida, kan kanske lugna lite:
  "Gran Canaria bildades för 20 miljoner år sedan efter ett vulkanutbrott. För 3500 år sedan slocknade ön."
   
 4. lill

  lill Medlem

  Jag tror att Canarias är ganska säkert - fast man vet aldrig, jag menar att olyckor och naturkatastrofer kan hända varsomhelst...Man måste våga leva, annars blir livet inte så kul...[8D]
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis