Ytterligare en amatör som söker hjälp.

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av FreakyLeo, 28 juni 2015.

 1. FreakyLeo

  FreakyLeo Medlem

  Hej alla Kanariefantaster!

  Jag heter Leo och jag skulle väldigt gärna flytta ner till Kanarieöarna i höst-vinter.

  Jag jobbar som markpersonal för flygbolag hemma i Sverige, skulle gärna fortsätta i flygbranschen men kan även tänka mig att byta bransch men gärna stanna kvar som tjänsteman. Min sambo tänker jag ta med och hon är leg. sjuksköterska. I mitt fall är nog jobb svårare att hitta än för min sambo. Jag undrar därför om det finns någon här som har lite tips på vad och var man kan söka jobb? Jag jobbar som sagt helst med flyg men även gärna någon annanstans, då helst med svensk-koppling. Jag talar ingen spanska, men svenska och engelska. Planerar dock på att lära mig spanska. Men för att väga upp bristen på språkkunskaper har jag 20års arbetslivserfarenhet och en hel hög med certifikat.

  Sen är ju frågan var man skall bosätta sig. Det hade varit trevligt om det finns en aktiv svensk-Community i närheten och gärna någorlunda nära till utbud och kommunikationer. Vi är inte förtjusta i turistområden. Det som ligger närmast till hands är Las Palmas då det är en stad som vi gillar mycket, men även andra platser kan vara aktuellt beroende på jobb/pris. Vi kan öarna ganska bra förutom El Hierro och Lanzarote som vi inte hunnit med än. Tips på ställen uppskattas :)

  Vad skall man tänka på ifall man tar steget att flytta ner till solen? Antar att man måste skaffa sig ett spanskt "personnummer", uppehållstillstånd, spanskt bankkonto o.s.v.

  Tack på förhand
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis