Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Loro Parque populär attraktionspark

För snart 40 år sedan tog tysken Wolfgang Kiessling första spadtaget för en park som fram till i dag besökts av närmare 40 miljoner. Loro Parque, i Puerto de la Cruz, är en av Spaniens mest besökta attraktionsparker som de flesta turister besöker sin semester på Teneriffa. Djurparken Loro Parque är en upplevelse för hela familjen.

Från att ha startat som en ren papegojpark med ca 200 gojor och ett 30-tal anställda, har parken nu vuxit till en världsberömd djurpark med över 1000 anställda.

Dagens Loro Parque har byggts ut i olika etapper under åren och har nu en yta på 13.600 m2, tio gånger större än vid starten 1972. Nu är inte heller parkens papegojor huvudattraktionen.

I februari 2006 flögs fyra späckhuggare in från Sea World i Florida. I en special designad Boing 747 anlände de till Loro Parque och har sedan dess dragit storpublik. Gojorna har med åren fått ge mer och mer plats för djur från havet som lockar besökare, bl.a nämnda späckhuggare, eller de pigga pingvinerna som besökarna kan se i en anläggning som kallas ”världens största kylskåp”. Här finns också utrymme för många djur från djungeln.

Tala med din researrangör om utflykter och biljetter till Loro Parque.