1: a gången

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Ninnie, 19 augusti 2007.

 1. Ninnie

  Ninnie Medlem

  Hej!
  Vi är ett par nyblivna 50-åringar som för första gången ska åka till Kanarieöarna. Vi tänker åka över jul/nyår.
  Men vart åker man???
  Vi har rest till Grekland i många, många år och varit på minst ett 20-tal öar. Vi är vana att fixa vår resa själv och köper lika gärna flygstol och fixar boendet själva som vi åker charter.
  Vi vill åka till ett resmål där det inte är "håll-i-gång" dygnet runt utan det viktigaste för oss är att det är vackert, att det finns ett bra utbud av restauranger(behöver inte vara lyx)samt att det är finns fina bad.
  Vi hoppas att det finns någon som kan tipsa oss om lämpliga resmål
  Vi tar tacksamt emot att hjälp vi kan få


  /Ninnie
   
 2. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Hej
  Vi ska resa till Gran Canaria och San Agustin just över jul och nyår. Det är en lagom by med lungt tempo. Vill man har hålligång tar man bussen till Playa Ingles en bit bort.
  Jag tycker att det finns gott om matställen att välja på i köpcentrat och runt omkring.
  Sen är det nog vackrare bort mot Mogan och där. Har själv bara bott i San Agustin och bara besökt Gran Canaria vilket jag gillade. Var där 3 veckor på rehabresa 2004 men nu åker vi två vuxna och en ungdom.
  Vi knep 3 av 5 kvarvarande platser från Sturup så jag tror du får skynda dig.... Lycka till!
   
 3. tjollan

  tjollan Medlem

  He tveklöst Playa del Ingles! Man behöver inte hänga på "bar hängen" utan bara vandra på strandpromenaden, vandra omkring och äta gott på små restauranger. Jag far dit med mina föräldrar jag är 33 min sambo 34 och modern och fadern 65 resp 70 och vi gillar och så lugn och ro.
  Far över jul och nyår bor på Riu Palmitos i år. Men vi har bott betydligt enklar och så och varit nöjda.
   
 4. Ninnie

  Ninnie Medlem

  Tack snälla SuperMita för svaret...har ytterligare en fråga...vad åker man billigast med för bolag om man fixar flygstol själv? Kan tänka mig åka från Köpenhamn, Göteborg, Sturup, Jönköping, Skavsta eller Arlanda.


  /Ninnie
   
 5. Johanna

  Johanna Medlem

  Billigaste flygstolarna om du skall åka från Göteborg är Sterling. Jag håller inte riktigt med tjollan om att ni skall välja Playa del Ingles. Jag tycker nog att ni skall kika på Puerto Mogan, Arguineguin eller varför inte vårt favoritställe Bahia Feliz!
   
 6. xerxses

  xerxses Medlem

  Vi har väl våra olika små smultronställen...
  men om man gillar lite småskalighet och lite större strosområden ...tveklöst Maspolamas...med närhet till andra events om man nu vill det....som Playa del Ingles..[8D]

  Maspolamas har en mängd restauranger och små mysiga kvartershak som ligger lite utslängt lite här och där i den låga bebyggelsen som förövrigt liknar ett stort småhusområde..med närhet till Maspolamasöknen med dess fina utmärkta vandringsleder om man nu gillar sånt..och ett tu tre så kan ni stöta på en kamelkaravan och har den fina stranden bla inom räckhåll..ni kan också spatsera upp till Sonnenlanhöjden där ligger en mängd restauranger som ett pärlband utmed kanten med hänförande utsikt..och inte fy skam och sitta där och se ut över hela Maspolamas och PDI en kväll när skymningen faller och alla lampor tänts..rekommenderas...:)
   
 7. permis

  permis Medlem

  Hej
  Jag vill föreslå Las Palmas när man inte har varit på GC tidigare.Det är lite mer äkta liv där
  än på rena turistorter.Staden är nu mycket uppsnyggad och stranden Las Canteras är sästan oslagbar.
  Tre km strandpromenad och jättefint belyst på kvällen.Sedan är priserna lite lägre där på allting.
  Vad NI än väljer så måste Ni besöka LP minst en hel DAG annars har ni inte varit på Gran Canaria.
  Trevlig Resa !
   
 8. Cina

  Cina Medlem

 9. Cina

  Cina Medlem

 10. tjollan

  tjollan Medlem

  Playa del Ingles rules. Och vi gillar lugn och ro.
   
 11. Björn

  Björn Medlem

  Maspalomas! Nära till allt. [8D]
  Fast Arguineguín är inte fel heller om man vill ha det lugnt, avstånden är inte större än att man snabbt kan ta sig till någon av de andra orterna, antingen med buss eller taxi. :D
   
 12. Johanna

  Johanna Medlem

  Undrar om Ninnie blir klok på alla våra förslag....?!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis