3 veckor charter eller själv boka flygstol och hotell för långsemester

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av coconut, 4 november 2009.

 1. coconut

  coconut Medlem

  Fråga 1: Om vill åka på långsemester och stanna mer än 2 veckor, minst 3 , kan man boka detta som charter via typ Ving och TUI etc då?
  Eller måste man fixa boende själv så att säga, alltså finns de resor med längre reslängd än 2 v om man bokar via charterbolag?


  Fråga 2: Om det nu inte funkar att resa via charter om man vill ha reslängd på minst 3 veckor och man bokar flyg och boende för sig. Kan man då hitta flyg som går direkt från Sverige till Kanarieöarna?

  Fråga 3: Och dessutom, om man bokar flyg å boende för sig, kan man lägga till saker som halvpension eller all inclusive då eller gäller sånt bara på paketresor?

  Sist vi testade sy ihop resa själva så tog flygresan himla lång tid och det är min mamma inte så sugen på en gång till.

  Har en vecka på mig att ha bestämt mig för bu eller bä....

  Snälla hjälp mig om någon har en aning om detta....Maria
   
 2. Björn

  Björn Medlem

  Vi har bokat tre veckor några gånger med Ving, senast förra sommaren så visst funkar det med charter också...
   
 3. solna

  solna Medlem

  Finns 22 dagars resor men oftast till södra ön (vet inte vart ni vill)...

  Men det e lite svårt beroende på om vinterkatalogen eller sommarkatalogen körs men kan inte tänka mig att det ska kosta så mycket men förstår din förfärliga sits men ett ca pris till södra ön men 2 v 1 barn som jag förstår att ni eså kanske det med halv/hel P.. 15-20 tusen.

  mvh mange
   
 4. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

 5. Rson

  Rson Medlem

  Coconut- Visst kan man boka tre veckor via charter. Vi har gjort det flera gånger via Ving. Tänk dock på att utbudet inte är lika stort som vid 14-dagars eller veckoresa.

  Du kan också köpa flygstol med charterbolagen, kallas också charterstol. Om jag inte minns fel bor du i Gbg-trakten och då finns det inte så många lågprisflyg att välja på, om man inte vill mellanlanda.

  En stor fördel med charterstolen är att man flyger direkt. Till Gran Canaria ligger stolpriset oftast på ca 4.500-5.000 kr/person, men vissa perioder kan det vara billigare. Just nu kan man t.ex åka för ca 3.400 i november.
   
 6. coconut

  coconut Medlem

  Någon som vet hur det funkar med att boka till mat på boendet om man bokat boendet själv...?
   
 7. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Det går nog att boka på plats om det finns på resmålet och ifall det inte går att göra online.
   
 8. coconut

  coconut Medlem

  Tack Tack.....
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Hej Marie
  jag skulle ta Norweigan 3 veckor från Stockholm a fyra personer.. då kommer ni ned med direkt flyg 5:45 tim.
  Boende kan ni hitta.
  Typ hyr privat för 6000 tre veckor.
  Cina ;)
   
 10. Rson

  Rson Medlem

  Som jag skrev, det beror lite på var man bor om man skall boka direktflyg, som inte är charter.

  Bor man t.ex i Göteborg känns det som en omväg att flyga från Stockholm och Ryanair och Air Berlin från t.ex Göteborg kräver mellanlandning.

  Men billigt kan det bli, om man inte bryr sig om restiden..
   
 11. Hej coconut. När jag åker försöker jag i största möjlig mån undvika att åka på en charterresa för att komma undan hotell och istället ha chansen och få lite spanjorer som grannar.

  Jag brukar kolla upp med Norweigan eller dylikt när det finns billiga flyg och sen kontaktar jag någon som hyr ut lägenhet.

  Svårare än så har det inte varit för mig. Har även haft turen bli hämtad, på flygplatsen, av de som hyr ut lägenheten.

  TIPS: Om man köper en flygstol med ett charterbolag kan man lägga till en liten summa för att få åka transferbussen.

  När det gäller mat så är det ett billigare alternativ att laga den själv. Alla lägenheter bör har spis annars ska man nog välja en annan.

  MVH
  Pierre
   
 12. coconut

  coconut Medlem

  Rson, Ja det e ju just det, vill ha det från Göteborg eftersom mamma inte känner sig så sugen att åka med mellanlandningar eller att man måste ta sig typ till malmö eller sthlm arlanda för att kunna åka iväg. Hon är ju trots allt snart 73 år så jag förstår att hon tycker det blir för jobbigt.

  Cina, annars lät d där förslaget hemskans bra pengamässigt. Varför är det så att det inte går så mkt från gbg, är ju ändå en storstad...hmm,

  /Maria
   
 13. torpare

  torpare Medlem

  Det går alldeles utmärkt att boka långsemester med charter i mer än två veckor. - Ganska överkomligt i pris. Det är inte så mycket som skiljer i pris mellan två och tre veckor.
  Vi bokade frukost på Koala på vår senste resa - faktiskt billigare att boka det på hotellet än att boka genom charterbolaget.
   
 14. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Om vi åkt nu skulle vi fått betalt 230 eur för 1 vecka per rum, det var via booking.com och hette broncemar, o som sagt va är det ju dyrare nu än att åka på sommaren, så kanske billigare då, detta va ju i Playa del Inglés vet ju att ni kanske vill bo i Puerto Rico, men kolla även där får du se vilka hotell dom har i Puerto Rico i så fall.

  Detta vi skulle bott på såg faktiskt riktigt frächt ut, låg ner mot tropical köpcentrum, alltså mot San augustin, och poolen såg riktigt fin ut med jaccuzi, och även såg restaurangen fräsch ut.

  Kram på dig tjejen
  Marie
   
 15. coconut

  coconut Medlem

  Tack torpare och Marie. jag bor varsomhelst, bara jag kommer dit.. Kram :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis