Åter igen efter två underbara veckor!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av evaa, 19 februari 2007.

 1. evaa

  evaa Medlem

  Nyss hemkommen från en solig och härlig semester! Två veckor av strålande sol, ljumma kvällar o nätter! Vad mer kan man önska sig av Gran Canaria?? Havet var 20-21 gr, alltså verkligen skönt att bada i när solen står högt på himlen.

  Här kommer lite restaurangtips!
  * Greek Village, Avda Sargentos Provisionales 30 (Vid Santa Clara) mycket god mat och väldigt trevlig personal!!
  * Restaurang San Diego, Avda de Tirajana 20 en restaurang vi beökt i flera år som bara blir bättre och bättre också mycket trevlig personal!!
  * Gorro Blanco, Anexo II vid Playan, prova deras flamberade rätter!!
  * Tapas Tango, Avd de Gran Canaria passa på att äta tapas, levande musik på kvällen, lite störande i en så liten lokal men värt att prova!!
  * Tyvärr har jag inte namnet på nästa tyska restaurang på övre våningen på Cita, en lokal de dekorerat taket med gipstappar så det ska likna en grotta, mycket vällagade kötträtter och mycket trevlig personal. En dragshow på Cita är ju alltid kul när man ätit gott och vill smälta maten med en drink!
  * Sedan ska man inte glömma Roma, Anexo II vid playan som har olika artister varje kväll.
  * Sist men inte minst till jag nämna Pipos bar i hörnet Avda de Tirajana och Los Arcosgatan.

  Ja detta var några av mina tips, hoppas att de kan vara till nytta.

  Måste också utfärda varning för Pacos restaurang i San Augustin, för ett tiotal år sedan var det kanonmat o service nu ville de tydligen bara ha inhemska gäster för vi svenskar blev bemötta med dålig service.

  Jag tycker att man kan vara trevlig om man valt att jobba i serviceyrken, det är ju dessutom gratis att vara lite vänlig!!

  Hälsningar Eva
   
 2. tjollan

  tjollan Medlem

  Stämmer överens med mina erfarenheter av dom senaste resorna. Det är som om Canarierna (och ibland förstår man faktiskt !) är ur less ochh Svennar! Men visst är det ett givande och tagande utan turister inget Canaria och utan Canaria ingen härlig skön semmester.
   
 3. evaa

  evaa Medlem

  Ja jag vill fortsätta att resa till Gran Canaria så man får ju bortse ifrån hur de beter sig mot oss, men jag tycker att försöker man själv att vara trevlig kan man få lite tillbaka!! Deet är ju som sagt kostnadsfritt!! En del "småflickor" som jobbar i de små närbutikerna skulle verkligen behöva att bå en charmkurs men men..... det är bara att själv nonchalera!! Jag tror att en bra grej är nog att försöka sig på att lära sig spanskan ordentligt!!
  Hälsningar Eva
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Ja, visst finns de dem som är mycket vänliga och serviceinriktade, men det finns också de som är raka motsatsen. Och nu säger jag inte att det inte är likadant i Sverige för det är det ju här också som alla vet.

  Jag förstår hur du evaa har upplevt det ibland bland vissa canarier och andra som bor där nere och inte alls bemötte dig så trevligt. Jag vet att de säkert inte menar något illa med det men eftersom de lever med turister dag ut och dag in så blir det lätt att vissa bemöter turisterna mindre trevligt. Jag kan samtidigt förstå dem för tänk dag ut och dag in...men å andra sidan... är Gran Canaria beroende av oss turister så utan oss = mindre pengar till ön (även om nu Gran Canaria har mer än turister, men turister är en del av öns ekonomi).

  /Anna :)
   
 5. evaa

  evaa Medlem

  Hej Anna!
  Jag håller med dig i dina argument MEN jag jobbar med kunder hela dagarna och skulle jag vara "en surkärring" mot våra kunder skulle vi
  inte ha något jobb! Blir man illa bemött kanske man inte kommer tillbaka som kund! Men jag skulle också ibland vilja be mina kunder att dra till fanders men då får man bita sig i tungan!! GC har kanske inte mycket mer än tomater att exportera så turismen försörjer väl mer eller mindre varje familj! Men som jag sagt tidigare, jag kommer att återvända så länge som jag kan stå på benen!! Hälsningar Eva
   
 6. Cina

  Cina Medlem

  Kanarieöarnas ekonomi är idag baserad på turism som utgör 32% av öarnas BNP.

  Jag tror att man kan möta sura människor på hela vår jord. Både här hemma och på GC.
  Jag brukar överraska den jag möter med att berömma den personen eller säga något positivt fast personen är sur och grinig, det hjälper, oftast blir personen förvånad för det händer sällan att man får beröm.E ller blir bemött på ett annat sätt.
  man kan ju föröka säga några ord på Spanska och visa lite Humor..
   
 7. anneghost

  anneghost Medlem

  Så gjorde jag när jag var ned sist och vi höll på att inte bli upphämtade. Den chaffören var riktigt sur och butter eftersom han var nog ganska så stressad och det var ombyggnation på vägen förbi Playa de ingles. Han var så grinig och man nästan väntade att han skulle morra åt oss. När vi gick av så sa jag på spanska att jag tackade honom för att han hade kört så bra och sett till att vi ändå hann till flygplatsen. Han visste inte vad han skulle säga, men förhoppningsvis så räddade det lite av hans dag och han kanske slapp komma hem på tråkigt humör till sin familj :)  Annelie
   
 8. Cina

  Cina Medlem

  Visst är det härligt att ge beröm..det lät toppen det du gjorde .Han blev och du blev glad.
  När vi hade våra Canarier här skämdes jag hur de blev behandlade, som om de var invandrare med noll kompetens.
  de tittade bara på mig när de tex. skulle beställa mat eller betala när vi var ute.
  så var finns det rätta landet hur vi blir bra bemötta.
  Det är tråkigt att känna sig dåligt bemött.


  Export inte bara turism.
  * Las Palmas Universitet som huvudsakligen inriktats på tekniska linjer och den höga nivå i alternativ energi samt rening och avsaltning av havsvatten som uppnåtts på ön. Inom dessa områden, kunskap och teknik, har Gran Canaria blivit en av de främsta exportörerna i världen.
   
 9. anamogán

  anamogán Medlem

  Jag förstår precis vad du menar Cina ang hur dina canariska vänner blev bemötta här i Sverige. Detsamma har hänt mig och min familj med när vi hade spanska vänner på besök här. De blev väldigt dåligt behandlade av vissa personer när de tex skulle betala i affären, eller för att ta ett mer exakt exempel när min vän skulle köpa en kjol och ett par byxor i en klädaffär. Hon pratade engelska med expediten, denne var inte speciellt villig att prata tillbaka, var jätte otrevlig... det blev rent ut sagt skenant och pinsamt och jag skämdes jätte mycket!

  Jag är en sådan person som inte heller kan hålla mig när jag eller någon annan i min närhet blir illa bemött så då brukar jag säga "tack så jätte mycket för den vänliga servicen man får här" (på ett vänligt sätt och tonfall) då kan man ibland (dock inte alla tyvärr..) se att han/hon känner sig skenerad för det dåliga bemötandet hon/han gett.

  Ja, visst har Gran Canaria mer än turism Cina!

  /Anna :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis