Bärbar dator på resan.

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av IslasCanarias, 31 december 2008.

 1. IslasCanarias

  IslasCanarias Medlem

  Hejsan!

  Jag behöver ha med min laptop på resan. Hur säkert är det att ta med den?

  Jag vet att det finns deponering på hotellet, men jag vet inte om den passar där.

  Om den inte skulle passa i deras kassaskåp, tror ni då att jag törs lämna den i resväskan, jag orkar iaf inte gå runt med den. Vad är priset för en safe box om datorn passar? Jag har en 12'' dator, alltså inte så stor.

  Vi ska bo på Gran Amadores i Playa de Amadores. Jag har provat mejla Apollo ang. hur stor deponeringsboxen är. Men svaret jag fick var att de inte visste hur stora de var, och att jag själv kunde kontakta hotellet. Så därför undrar jag nu om ni har ngn erfarenhet med bärbar dator på resan.

  M.v.h. Christer
   
 2. elsueco

  elsueco Medlem

  Troligen får du inte in den i deponeringsboxen, men varför.....? Reser själv mycket och alltid med min laptop och jag måste erkänna att jag aldrig ens tänkt tanken.

  Den är nog säkert kvar på rummet där du lämnade den.
   
 3. big

  big Medlem

  Reser alltid med min bärbara, och har aldrig haft problem med det.
  Den får ligger på rummet och i viloläge och är alltid redo när jag kommer tillbax. :D

  Mvh:Steffe
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Själv har jag nästan aldrig hyrt en säkerhetsbox. Det känns som att vill dom länsa min lägenhet så öppnar dom den också. Det jag brukar kolla extra är alla utgångar/ingångar till min lägenhet.
  Pass och Visakort lägger jag på en säkerplats :D Sen brukar jag lägga mina andra saker av värde i min resväska. iofs behöver dom ju bara gå iväg med väskan. Men det känns säkert för mej :D
   
 5. Rob

  Rob Medlem

  Hej.

  Du har tagit upp ett ämne blivit högaktuelllt senaste åren, eftersom fler o fler reser med sin laptop.
  Det bör i varje semester-lgh och hotell finnas ett kassaskåp med plats för en laptop.
  Jag skall i eget intress kolla vilka skåp som finns på marknaden. De normala säkerhetsskåpen är inte tillräckligt djupa för att klara en dator.

  Rob
   
 6. IslasCanarias

  IslasCanarias Medlem

  Tack för alla svar! Fortsätt gärna tipsa =) Tyckte det var konstigt svar jag fick av Apollo. Kontakta hotellet själv. Luktade lite lathet där.
   
 7. n/a

  n/a Medlem

  Vad är mest värdefullt, datorn, informationen eller sekretessen?

  Om det är informationen så sparar Du lämpligen en backup hemma (plus ett USB-minne med det allra viktigaste ständigt i fickan). Då blir det ju ingen katastrof om tjuven är framme.

  Om det är sekretessen (arbetsdata etc) så krypterar Du lämpligen hårddisken.

  Och om det är själva datorn - kolla reseförsäkringen. Det finns väl en viss självrisk men någon stjärnsmäll blir det säkert inte.

  En del risker får man ta för att leva... ;)

  Risken att bli bestulen på ett spanskt hotell (om man undviker de allra värsta syltorna) är väl ungefär lika stor som att bli bestulen i ett svenskt hem (obs: gissning). Lycka till!

  PS. Laptops med 13 tums skärm passar in många hotells säkerhetsskåp.
   
 8. Solgott

  Solgott Medlem

  Vi hade med oss vår laptop i november. Vi låste aldrig in den utan den låg i väskan. Allt gick bra - men vi kanske hade tur :)
   
 9. asa

  asa Medlem

  Vi bodde på Gran Amadores förra vintern och tyvärr så får nog inte en bärbar dator plats i deponerings boxarna där. Om du är väldigt rädd om datorn så kanske du får lämna in den i receptionen när du lämnar hotellet...? Tycker ju annars att reseförsäkringen borde täcka ifall datorn blir stulen, förutsatt att lägenheten var låst när det hände. Det skulle vara intressant att veta hur det ligger till!
   
 10. Fredde

  Fredde Medlem

  Är det semester du ska på? Eller skall du jobba utomlands?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis