Bo och jobba på Gran Canaria?

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Jishuku, 16 oktober 2004.

 1. Jishuku

  Jishuku Medlem

  Hej, jag var ner till Gran Canaria för några år sedan och fastnade för stället. Är en kille som gillar sol, så jag vill helst inte bo i Sverige hela mitt liv. Vill helst slippa den kalla vintern.
  Så jag är nyfiken på vad Gran Canaria har att erbjuda i jobb och lägenhets väg? Behöver inget speciellt.. en etta och ett någorlunda jobb duger fint.. kanske på ett hotell?
  Vad ligger lägenhets priserna på?
  Behöver man kunna Spanska? Jag kan flytande Engelska, räcker det?
  Tack på förhand. [8D]
   
 2. Sleepwalker

  Sleepwalker Medlem

  Hejsan! Jag känner likadant som dig! Är en tjej som tycker om sol och vill inte stanna i Sverige länge till. Ska bara plugga klart sedan vill jag skaffa bostad och jobb på Gran Canaria. Tyvärr har jag inga uppgifter om detta till dig nu. Däremot vet jag att det finns fler lägenheter att hyra i utkanterna utav semesterorterna och i de inhemska städerna, än vad de gör i själva smeten. Men om du får reda på något eller kommer på något vore det trevligt om du kunde tipsa mig lite också ;)
  Tack!
   
 3. David

  David Medlem

  Kolla upp ett lägenhetshotell som heter nilo, du kommer inte ångra dej.. läs mitt tidigare inlägg ;)
   
 4. SvenD

  SvenD Medlem

  Lägenhetens kostnad beror på vart du ska bo. en lägenhet i PDI är flera gånger dyrare än utanför.
  Om du vil so finns sovsal som kostar inte så mycket men du få dela allt med många personer!
  Jobb är likadant. spansktalande får snabbare och mest bättre jobb än ej spanskt talande. Dessvärre finns det många jobb som lyra folk, så man ska vara aktsam. Helst skulle du fixa en språkresor till Las Palmas för att kunna gå dit i flera månader och kolla läget, och för att lära dig språket. Det finns möjlighet (för de som är arbetslösa) att få åka till spanien och bo och leva där i 3 månader för att söka jobb. Du får samma arbetslöhetsförsäkring som här i Sverige! Om du inte har fått ett job fram till dess, måste du åker tillbaka och anmäla dig här igen!

  Om du vill veta mera om PDI kolla min inlägg och skriv dina Frågor där! :)
  Mvh. Sven
   
 5. LachicaAnna

  LachicaAnna Medlem

  Hola!!
  Jag ska flytta ner till Kanarieöarna i början av september. Ska först gå en två veckors bartenderkurs i San Agustin. Men vet inte alls hur länge jag stannar, beror på om det går att fixa boende och jobb osv. Tar väldigt gärna emot tips och råd...


  Hejhej
   
 6. emelie

  emelie Medlem

  Hej!
  Emelie heter jag och bor än så länge i Lund. Tänker flytta ner till GC i höst, alla som har samma tanke är otroligt välkomna att maila mig, vore kul att lära känna folk som ska göra detsamma:)

  Ha det nice så länge
   
 7. LaNina

  LaNina Medlem

  Hejsan! Ska åka ner med åtminstone två kompisar för att jobba. Tänkte höra om någon vet när man bör åka ner för att lättast hitta jobb? Är väl typ högsäsong året runt men det sägs ju att svenskarna är där mest under vintern så någon for av början på högsäsongen borde väl finnas?

  Skicka iväg ett mail om ni ska ner, har varit där eller så :)

  /Nina
   
 8. Zaro

  Zaro Medlem

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis