Förslag på bilutflykter

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Johanna, 13 augusti 2005.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Undrar om någon har några bra förslag på bilutflykter där inte allt för krokiga vägar förekommer.... :)

  Vi har varit på Gran Canaria många gånger och hyrt bil några gånger. Men hitills har vi bara lyckats hamna på vägar som är hur "kringelikroka" som helst!! Jag och vår lilla dotter bruka mest sitta och må illa och önska att bilresa är slut så snart som möjligt!
   
 2. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej. Ett förslag på bilresa är om man kör runt ön yttervarv så att säga. Det är mest krokigt inne på ön, så har jag upplevt det i alla fall. Hoppas ni hittar någon rutt som ni kan njuta av.
  Karin
   
 3. micke63

  micke63 Medlem

  Ta "motorvägen" till Puerto Rico och till stranden Playa Amadores(tror det stavas så)En underbar strand (ljus och finkornig) ett stort plus är att det är bara ett litet stenkast från parkering plus att dom även har resturanger så man kan äta lunch och så...
   
 4. Zaro

  Zaro Medlem

 5. n/a

  n/a Medlem

  Halloj...ni kan i princip åka från Galdar i norr till Puerto Mogan i söder, om ni håller er till östra delen och följer autopista så lång det går undvik västra vägen på ön återkommer längre fram om den..så fort ni svänger in på ön tex från Aguimes Telde eller Arucas så börjar det att svänga rejält ön är som bekant ganska kuperad i mitten...tror att ni kan ta vägen till Fataga om ni inte varit där.....liten pittoresk by..ganska fin väg om ni åker från Pdi tills ni kommer till en fin utsiktplats med lite servering och sånt..efter den lite serpentiner, sen kommer ni ner till de tusen palmernas dal ganska slätt och bra till Fataga.. men vänd där för om ni åker längre så hamnar ni antingen mot Sancta Lucia eller in mot vulkanen och mot Tejeda...bägge vägarna ganska kurviga och svängiga och kuperade...om ni väljer att åka till Puerto Mogan som är en pärla är det lite klippvägar innan Puerto men inte så farligt...väljer du att fortsätta den västra vägen på ön efter Mogan dalen hamnar ni på Gran Canarias tuffaste och farligaste väg...efter San Nicolas är den vägen difficulto peligroso utmärkt ända till Agaete..alltså svår och farlig väg...vägen går på klippkanter med havet långt under sig och är mycket kurvig... har åkt där ett par gånger och rekommenderas för de som vill ha lite "thrills" och har tröttnat på playan...räcken finns som tur är...vill man ha mer sport så åker man från Agaete ner mot Mogan..då kör man ytterfil garanterad upplevelse för passageraren på höger sida....hoppas ni fick lite tips var ni kan åka och kanske vägar att undvika...drive on...
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag satt och letade lite här på forumet och hittade en länk från Zaro som hade mycket spännande läsning...och lite tips..värt att läsas en gång till tycker jag.

  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis