Gran Canaria eller Teneriffa?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av hallonback, 11 februari 2007.

 1. hallonback

  hallonback Medlem

  Hej,

  Efter 2 år med vintersemester på Gran Canaria beslöt vi att prova Teneriffa den här gången.

  Det blev Playa de las Americas och hotel Los Brezos. Helt ok enligt min mening, inte skiljer sej turistställena från varandra särskilt mycket tydligen.

  Vårt hotell låg i Fanabe som är en förlängning på Americas.

  Det som var negativt var att vi hade hotellrummet nära vägen och det bidrog till att det var oljud från trafiken dygnet runt, sovrummet var ju förstås närmast vägen. Annars var hotellet ok.

  Vår hittils bästa semester var nog ändå förra året på Meloneras, nytt, snyggt och lungt, lämpligt för barnfamiljer. Inte som San Agustin och PDI som börjar vara nedslitna efter åratal av massturism.
  Meloneras stranden ligger rakt nedanför hotellen Bahia Meloneras och Club Bahia, Maspalomas stranden ligger en bit efter standpromenaden. Så det är att välja vilken som passar en bäst. Vill man ha nattklubbsliv så tar man taxi till Playa del Ingles. Det finns massor med bra restauranger längs strandpromenaden både vid Meloneras stranden samt i riktning mot Maspalomas.

  Åt er som åker till dom här ställena på Gran Canaria från år till år: prova något annat emellanåt, till exempel Teneriffa.

  Hyr gärna en bil och far upp i bergen, om ni inter upplevt det tidigare vill säga.
   
 2. chica

  chica Medlem

  Hej!

  Visst kan det vara svårt att överge sitt favoritställe då man vet vad man har osv" men visst är det kul att åka även till de andra kanariska öarna.

  Alla öar har sin charm och särart och även de de olika orterna på resp. ö kan ha stora variationer.

  Människor i min närhet som inte förstått Kanarieöarnas storhet himlar ofta med ögonen och säger "ska du dit nu igen" utan att förstå.

  Nästa resa åker jag till Los Cristianos på Tenerife i syd som är helt annorlunda än Tenerife Puerto de la Cruz i norr som oxå är en av mina favoriter.

  En dröm jag har är att vara borta en längre period och åka runt till de olika öarna.
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!

  Att det blir Gran Canaria istället för Teneriffa för oss är bland annat att det är enklare för oss i Nybro att åka dit. Vi har flyg både från Kalmar och Växjö.

  För 3 år sedan hade vi goda vänner som åkte till Thailand. När de kom hem så klargjorde de att aldrig mer att vi åker till Kanarieöarna.

  Men för mig är det paradiset i vinterkylan. Att få kom ner dit och värma upp värkande leder. Man behöver inte åka så långt bort för att hitta värmen.

  Vi brukar bo i San Augustin bara för att det är tyst och lugnt där. Visst börjar det bli slitet men det är ju inte så underligt med så mycket turister.

  Sedan går vi ofta till PI eller tar lokalbussen till olika platser på ön. Vi tar alltid dagen som den kommer.

  Riggan
   
 4. rogman

  rogman Medlem

  Jag tror man gillar det ställe som man åkte först till... så funkar jag i alla fall.

  Jag har verkligen fastnat för den västra delen av sydkusten på Gran Canaria, Puerto Rico, Puerto de Mogán och Arguineguin...

  Maspalomas och Playa del Inglés är fint men inget slår den västra delen. Har visserligen inte bott i området än utan bara besökt det. Har dock varit på en sista minuten till Bahia Feliz , som inte var nån höjdare för en medelåders gubbe som jag.;)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis