Hyra bil för utflykter på Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av cattis2, 11 februari 2014.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

  Den vecka vi var nere hyrde vi för första gången bil. För det första tyckte jag det var superbilligt att hyra bil på Gran Canaria. Vi betalade 95 Euro för en vecka + 3 Euro pr dag för nån extra försäkring. Vings transfer för 4 pers hade kostat oss 720kr. Nu slapp vi ju dessutom många taxiresor och bussresor. Vi var i Puerto Mogan 2 ggr och en dag i Las Palmas. Sedan åkte vi upp i bergen en bit, till Fataga. Huh!!!!!! Det var den värsta sträcka jag någonsin kört med bil, men lite stolt är jag allt så här i efterhand att ha klarat av det, trots min höjdskräck [^]

  Fataga är ju en riktigt mysig lite by att göra en utflykt till. Tyvärr tänkte vi inte på att vädret inte är detsamma som nere på marken, så vi var lite väl lättklädda och fick frysa lite men vad gör väl det. Nästa resa blir det hyrbil igen och vi ska se fler små byar, dels Tunte som ligger efter Fataga och sen Firgas och Arucas mfl som ligger närmre Las Palmas.

  Hur som helst så kommer jag nog aldrig mer åka transferbuss. Hyr jag inte bil blir det bussen. Transfer är inte värd pengarna tycker jag.
   
 2. xerxses

  xerxses Medlem

  Ja den vägen till Fataga känner man till :).

  För de intresserade kan ni söka på min tråd Pesadillas en las montanas där resvägen och en del hisnande upplevelser beskrivs mycket trevlig trip rekommenderas.

  Det värsta bilminnet var när vi åkte ytterfil västra kustvägen från Agaete ner mot Puerto Mogan. Hela vägen är difficulto peligroso utmärkt (svår och farlig väg). Hisnade stup ner mot havet och möten med bussar och lastbilar var lite ruggigt.

  På med säkerhetsbältet och håll i er :)....

  //Xerxses
   
 3. anneghost

  anneghost Medlem

  Där ska jag åka om några veckor. ...men det är inte jag som kör. ....jag fotar ;)

  Annelie
   
 4. xerxses

  xerxses Medlem

  Anneghost...

  Vi åkte ön runt på en dag och riktigt sportigt blir det att åka ner från Agaete så man kör ytterfil.[:0]

  Körde en gammal misshandlad Opel Corsa med knarrande ramlager. Du kommer bla till ett ställe som heter El Risco ruskigt va?. Längre ner innan du kommer fram till San Nicholas blev det stup på båda sidor om vägen och på en p-plats fann vi en liten dammig kiosk mitt på kammen mitt i ingenmansland där vi stannade och åt kanariska bananer och köpte lite dricka. Vägen från Agaete ner är extremt kurvig så räkna med att ha god tid på er det går inte att köra fort vi puttra i maklig takt och det hann bli mörkt när vi kom ner till Mogan dalen.:). Då hade vi iofs åkt från PDI stannat lite i Las Palmas. Glöm inte tanka ordentligt för det finns inga mackar på västra kustvägen det är ganska så ödsligt..

  Trevlig resa....[8D]

  //Xerxses
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  xerxses, jag har åkt runt med buss och första gången var himla rolig för då var det en buss med bara engelsmän och irländare och de var alla mycket äldre än mig. Guiden var från ön och väldigt kunnig och när vi lämnade Agaete och börjar svänga ut på vägen så säger han att nu kommer det bli dramatiskt, men om bara alla satt still i bussen så var det ingen fara. Att ingen hade dött om det inte var så att de själva hade valt att hoppa ned för klipporna. Bussen var inte full och nästan alla valde att sätta sig på den sida som var mot bergsväggen utom jag :) De hade himla kul åt mig för jag satt och höll i mig med ena handen och med andra handen fotade jag :)

  Jag har valt att vi ska hyra bil och åka upp mot Agaete och åka den vägen ned, men först ska vi till Sardina som ligger upp i nordvästra hörnet av ön. Där är nästan hela byn inbyggd i berget och det ska vara himla fint vatten där med massa fiskar... återstå att se :) men det ska bli intressant att se.. bara man har vädret med sig :) men det brukar vara fint där uppe om det är helt klart ovanför bergen :)

  Annelie
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis