Karneval

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av AnneliH, 28 februari 2005.

 1. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Nu är det karneval i Maspalomas...
  någon som är där eller ska åka då?
  Skulle vara roligt att höra lite komentarer vad som händer.....
  Kanske lite foton?
  Ska själv åka ner över Påskafton....hur brukar det vara då?? Firar de påsken som vi gör??? finns det något speciellt som Spaniorerna gör då [?] Vi brukar ju måla ägg...men det kanske inte de gör...
  Nu ska jag fråga en dum fråga...[:I] Ska bo i Pl D Ingles och har tänkt åka till Atlantico eller något shoppingcenter...eller Las Palmas....är osäker på vilken buss, och vart man ska hoppa på..finns där någon busscentral i Pl D Ingles??? Tackasam för om någon kan tipsa.
  Ha en bra dag!

  Anneli
   
 2. Karin

  Karin Medlem

  Precis vad jag var inne på forumet för att fråga om!
  Åker oxå ner över påsk och tänkte kolla in Atlantico, var ligger det?
  Var nere sist 2002, fanns Atlantico då?
  Vad finns det för butiker där - kläder, mat eller...?
  Även jag undrar vilken buss som går dit? Varifrån?
  Hoppas på svar!!!
  Ha dé! //Karin

  Karin
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Hej,

  Tydligen ska vi alla vara nere över påsken. Jag tror att vi får fint väder eftersom det inte har varit så bra på sista tiden. Vi får hålla tummarna! Jag är inte så bra på vilka bussnummer man ska ta till olika ställen MEN busstrafiken är väl utbyggd och med ett ypperligt fungerande bussnät. Min mamma åker ofta buss och det är en av anledningar till att hon åker till GC eftersom det är så lätt att ta sig överallt.
  Atlantico har funnits sen jag var på GC första gången 2001 och dit går det bussar, fråga på hotellet. Pl d Ingles har en "busshållplats" där de flesta bussar passerar både söderut och norrut. Atlantico är ett stort (inne)köpcentrum med en stor mataffär och massor av klädbutiker som Zara och Mango.
  Om du bor på södra ön passerar du detta på väg från flygplatsen, på höger sida när skyltarna visar Vecindario kan du börja hålla utkik.
  Glöm inte att gå in i mataffären (Carrefour på övre plan), där kan du köpa fina billigare viner också.
  Fråga gärna mer och jag hoppas kunna svara...
   
 4. bastian46

  bastian46 Medlem

  Jag har en syster som bor i San Agustin. Den buss hon brukar åka med till Atlantico är buss nr 01. Det finns tydligen en direktbuss oxå som går från Kashba busscentral till Atlantico. Vet inte vilket nummer det är?? Det går säkert med andra bussar också som inte går direkt till Las Palmas.
  Ska ni åka till Las Palmas och shoppa är snabbaste bussen nr "30 directo". Går från Faro via Kashba till San Telmoparken i LP. Fråga annars chaufförerna om råd. Dom brukar vara trevliga och ge ett bra svar.
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Roligt med så många svar! Tackar, Tackar!
  Nu kanske vi hittar till Atlantico....eller Las Palmas. Vi får se vilket det blir..vi är 4 st "viljor", varav 2 st 17-åringar.....Det ska bli så roligt att få komma dit igen!! Sen får vädret vara hur det vill....eller kanske inte....skönt att ladda batterierna i alla fall.

  Fina fotografier...Zaro....om jag uppfattade det hela rätt....är det som ett kortege? eller smyckar de gator och torg med statyer? [:I] Hm...det såg spännande ut. Vi svenskar är ju inte så frimodiga, kul att se något annat.
  Fråga till Pellis; har du bra tips på bra viner som du sett där? Vi brukar kolla runt lite, men det kan vara bra att veta VAD man ska titta efter. Rioja kör vi på.....
  Tack igen!! Ha de bra!


  Anneli
   
 6. Karin

  Karin Medlem

  Tack å bock för jättebra svar!
  Eftersom vädret verkar vara ganska trist så får man väl ställa in sig på shopping istället för sol och bad! Två veckor kvar - sen lämnar vi sverige för tre veckor, ska bli underbart!

  Karin
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis