Katastrofsemster......!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av neubert, 15 januari 2009.

 1. neubert

  neubert Medlem

  Hej allihop>!!

  Kom hem i natt efter 1 vecka i maspalomas... Ni som följt mina inlägg sedan tidigare vet att jag och min fru firat vårat 10:e år utan barn under denna vecka med att skämma bort oss med sola och bad och all inclusive.... Det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

  Vad beträffar hotellet så kommer jag lägga in en recenssion under boende topicen men kan ju säga att vi inte var särskilt nöjda med HOTELL DUNAS MASPALOMAS.

  Vi kom ner på Onsdagen förra veckan till regn och blåst... 12grader hade vi på morgonen och springorna runt fönstrena i bugalown gjorde det minst lika kallt inomhus.
  Torsdagen bjöd iaf på sol men det blåste fruktasvärt mycket så efter ett dopp i den kalla "uppvärmda" poolen var man som en isbit och det var väl det som förstörde resten av veckan...
  På tordsdag kväll började feber och hosta, fredag blev den sjukan och även resterande dagar under semstern... Jag åkte på en riktigt härlig lunginflamation och fick andas i mask och får antibiotika i spruta varenda dag som kvarstod. Mediciner skulle jah även själv trycka i mig och resultatet blev en kroniskt trött semesterfirar...

  Provdykningne blev inställd och likaså bergsvandringen men den lilla sol som var under veckan harjag iaf fått på mig där jag legat som en klubbad säl på altanen utan ork... Synda bara för min fru som inte ville åka iväg på egenhand men vi får hoppas att vi kan få tillbaka nån slant i bidrag från försäkringen så vi kan göra ett nytt försök!!!

  Men då SKA barnen med!!!
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  Vad tråkigt att semestern blev frstörd. Hoppas att du mår bättre nu ialla fall. Det dåliga vädret håller tydligen i sig... Husen därnere är nog inte riktigt byggda för en blåst och kyla som har har varit sista tiden.
  Konstigt att den uppvärmda poolen var kall, det var lia för oss när vi var på Bluestar Monte Feliz i dec. Där var poolen iskall trots att den skulle vara uppvärmd. Veckan innan var vi på Bluestar Koala i Maspalomas och där höll poolen säkert runt 27-28 grader.
  Ha det gott och krya på dig.
  Cattis
   
 3. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  neubert, har skickat ett mail till dig .

  Jojje
   
 4. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Men va tråkigt för er, man åker ju för att få sol och värme, dessutom bli sjuk uppe på detta:( får hoppas ni får en någorunda kompensation så ni kan åka dit vid annat tillfälle:)
  Krya på dig
  Marie:)
   
 5. neubert

  neubert Medlem

  Jag hade tecknat en reseförsäkring så jag tror jag får tillbaka vart enda utlaggt öre! Behövde ju inte betala hos läkaren. Det tog bara en kopia på försäkringspappret!!!

  Vädret är ju inte så mycket att göra åt, man kan ju bara beklaga... Hoppas på bättre väder nästa gång!
  /Nisse
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Fy, så tråkigt för er.
  Att vädret inte alltid visar sig från den bästa sidan vet vi ju.
  Men om man då också blir sjuk där nere önskar man inget hellre än vara hemma i sin egen säng.
  Hoppas du mår bättre nu och att du har bättre tur nästa gång.
  Vi åker om 33 dagar. Visst önskar jag att det ska vara soligt och varmt, men det finns ju ingen garanti för det. Men hoppas kan man ju alltid. Vi har haft tur nu i 5 år, har kommit ner precis när vädret slagit om. Så i år har jag ställt in mig på att det kanske inte blir så.
  För som ni andra skriver. Husen är ju inte byggda för att det ska vara kallt och blåsigt. Så det gäller att ha med lite varma kläder också.
  Må så gott
  Riggan som alltid längtar efter sol och värme[8D]

  Riggan
   
 7. torpare

  torpare Medlem

  December och januari kan vara lite äventyrliga. De är ju ändå vintermånader också på GC. Det brukar kunna vara rejält kylslaget framförallt på nätterna. Vi har chansat några gånger och åkt under januari och första delen av februari och har haft tur. Det har varit soligt och bra värme på dagarna men kalla kvällar och lite väl kallt i havet för bad.
  Här hemma funderar vi över vad klimateffekterna kan förväntas föra med sig för framtiden. Varmare väder, mer regn under framförallt höstarna är ju vad som målas upp för nordisk del. Vet någon hur GCs klimat förväntas förändras genom klimatförändringarna?
   
 8. n/a

  n/a Medlem

  Såsom debatten blivit är ju detta tyvärr en högst laddad fråga med politiska övertoner. Det kanske vi bör vara försiktiga med här på forumet annars börjar skottlossningen :D

  Låt mig få framföra mitt personliga svar på Din fråga. Klimatet pendlar fram och tillbaka över århundradena. Det finns inga belägg, eller ens indicier, för att Kanarieöarnas klimat kommer att förändras överhuvudtaget i en viss riktning. Just nu ligger vi t ex på samma medeltemperatur som 1982. Mycket tyder på att vi går in i en kallare period p g a låg solaktivitet. Sedan har vi förstås sedan något år La Niña-fenomenet som givit rekordkallt väder på många ställen i världen.
  Lyckligen bofast i Las Palmas
   
 9. torpare

  torpare Medlem

  Att klimatet förändras till följd av mänsklig verksamhet är väl numer de flesta seriösa forskare överens om. Detta är snarare en vetenskaplig än politisk fråga.

  Vad man bör göra åt problemet, hur man fördelar kostnaden för det etc är politiska frågor som kanske är av begränsat intresse här på forumet.
   
 10. n/a

  n/a Medlem

  Det skulle vara intressant att få en definition på vad en "seriös" forskare är (de som tycker "rätt"?). Dessutom, sedan när formuleras vetenskapliga sanningar genom majoritetsbeslut istället för genom det urgamla sättet att pröva och belägga eller förkasta hypoteser i öppen vetenskaplig debatt? Sanningen är ju att det var varmare under vikingatid och sedan t ex på 1930-talet än det är nu, att temperaturen sjönk mellan 1940 och 1975 och att temperaturen nu sjunkit sedan det varma El Niño-året 1998, för 11 års sedan. Men, som sagt, det är meningslöst att diskutera detta eftersom "den globala uppvärmingen" omvandlats till något som liknar en korsning mellan ideologi och religion utan någon som helst koppling till sansad, kritiskt prövande vetenskap. Vilket är djupt deprimerande och vilket, som vanligt, kommer att drabba jordens allra, allra fattigaste.


  Lyckligen bofast i Las Palmas
   
 11. Hasse1977

  Hasse1977 Medlem

  Tråkigt att du vart sjuk där nere, själv så har jag hosta tjok hals snuva och *** och hans moster.. Åker i morgon så jag försöker att kurera mig så gott de går.
   
 12. coconut

  coconut Medlem

  Hoppas du blir någorlunda bättre till imorrn då...hoppas du får det underbart på resan....
   
 13. cattis2

  cattis2 Medlem

  Ja, hoppas du frisknar till och får en underbar semester. Hoppas du kan bli av med basiluskerna i värmen!
  Cattis
   
 14. Hasse1977

  Hasse1977 Medlem

  Tackar. Jag får väll ta en grogg extra på planet ner så släpper det nu =)
   
 15. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej igen Hasse, ta en whisky istället, mycket roligare att va sjuk då:D:D skämt å sido, förstår hur du känner dig, själv är jag inne på min andra förkylning sen nyår, inget kul[xx(] dessutom väntar vi främmat från Norge vilken sekund som helst:) folk vi träffade i pdi i sommras, får väl se hur man orkar med ikväll, har i alla fall ingen feber:) så nu får det bli rödvinet som gäller:)i morgon går vi på treo igen;)
  Ha en trevlig resa nu och ta det försiktigt

  Marie:)
   
 16. Hasse1977

  Hasse1977 Medlem

  Jag tycker inte om whisky=)
   
 17. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hasse!

  Ta ett jatte varmt bad! Och nar det ar som varmast ta en rejal klunk av nagot starkt. Sa att det kan bryta ut! Det ar ett * och vara mellan sjuk!
  Lycka till pa semestern! Och att du (ni) trivs pa Farilaga detta ar ocksa!
   
 18. Hasse1977

  Hasse1977 Medlem

  Känner mig bättre redna. Troro att det vände inatt. Dock skall jag ta en stor klunk mummelman i förbyggande synfte till maten innan det bär av till flygplatsen.
   
 19. klara

  klara Medlem

  Hasse!
  Ha en riktigt skön semester och hoppas, att du får hålla dig frisk där nere.

  Irene
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis