Långtidsboende!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Annelia, 3 oktober 2011.

 1. Annelia

  Annelia Medlem

  Hej, jag är ny på forumet
  Jag älskar Gran Canaria och framförallt klimatet. Det skulle vara interessant att få kontakt med långtids boende på Gran Canaria. Jag funderar starkt på att flytta ner över vinterhalvåret pga av hälsan och skulle vara tacksam över tips och råd om boende och allmänt gällande sjukdom eftersom jag är i behov av specialistvård.

  Är tacksam för alla tips :)
   
 2. GranCanarias

  GranCanarias Medlem

 3. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Hejsan

  Kan dela med mig av de erfarenheter jag fått efter att rest till Gran Canaria 1-2 ggr/år under 25 års tid med kortare och längre vistelsetider.

  Det jag lärt mig är att man på Kanarieöarna är långtidsboende om man bor mer än 6 månader. Allt annat tycker de som hyr ut är korttidsboende/semesterboende.

  Det finns rätt mycket boenden man kan hyra. Billigast blir det om man kan hyra något privat då slipper man mäklarnas förmedlingsavgifter (oftast en månadshyra +deposition + skatt).

  Själv har jag enbart hyrt via privata uthyrare eftersom jag inte varit beredd att betala alla tillkommande kostnader det medför att hyra via någon agent.

  Hyran beror ganska mycket på området om det är strandnära eller ej. En studio som bara har ett stort rum med en liten köksdel är oftast billigast. Vill man ha ett separat sovrum blir det lite dyrare.

  Priserna är ungefär som hyrorna i Sverige. 1-2 rum och kök ligger ungefär mellan 300 -550 euro/månad.Ibland ingår inte vatten och el i hyran utan det får man betala själv utöver månadshyran. Det är bra att förhandla fram en hyra där el och vatten ska ingå.

  Sjukvården är bra och det finns tillgång till kvalificerade specialistläkare, men sådant måste man kontrollera i förväg om man vill "övervintra" på Kanarieöarna.

  Är man svensk pensionär begär man ett sk pensionärsintygs från pensionsmyndigheten i Sverige då får man samma sjukvårdsförmåner som gäller för spanjorerna.

  Likaså finns det ett intyg att beställa från försäkringskassan i Sverige som gäller när man blir sjuk på Kanarieöarna (Spanien). Det tillsammans med försäkringskassekortet för EU-länder behövs om man vet att man blir beroende av sjukvårdens resurser när man är där.

  Lycka till och om du undrar över något annat är du välkommen att höra av dig igen.
   
 4. Annelia

  Annelia Medlem

  Tack!

  Mycket bra information.
  Jag håller på att leta boende, har inte fått ngt napp ännu men ger inte upp.
  Är bara lite nyfiken, vart du brukar bo när du är där? Och är det genom blocket i Spanien du får mest napp på privat uthyrning?

  Jag har kollat med cardenas och home swett home, men är lite osäker på hur seriösa de är.
  Ha det bra så länge och tack än en gång :)
  Vänligen / Anneli
   
 5. elsueco

  elsueco Medlem

  Vad du än gör undvik HOME SWEET HOME, tyvärr riktiga skojare!
   
 6. Annelia

  Annelia Medlem

  Jag har misstänkt det under tidens gång.
  När man är ny i leken så är såna här tips ovärderliga.

  Tack!
  :)
   
 7. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej Annelia och välkommen till forumet. Kolla på Gran Canaria utleie og salg. https://www.airbnb.se Dom har lägenheter lite överallt på Kanarieöarna :)

  Marie:)
   
 8. Annelia

  Annelia Medlem

  Tack för tipset :)

  Är det någon som har hyrt genom cardenas eller kanske känner ngn som gjort det. Är de seriösa?

  Anneli
   
 9. Loma2

  Loma2 Medlem

  Hei Annelia..:)

  Etter mine erfaringer (og mange med meg ) er Cardenas 100 % seriøse. Vi kjøpte leilighet igjennom dem for 7 år siden, og blir ennå fulgt opp når det gjelder skatt og lignende, og man kan alltid komme innom kontorene deres og få svar på spørsmål.

  De har iallefall 3 stykker som snakker norsk/skandinavisk.. så språket er ikke noe problem. ;) Firmaet har eksistert i 30 år, og bare det sier noe her nede.. De er til og stole på.

  Lykke til med letingen :)
   
 10. Annelia

  Annelia Medlem

  Hej, Loma2

  Det låter ju jätte bra. Ska försöka hitta något genom dem.

  Tack så jättemycket :)
   
 11. Marie Plosjö

  Marie Plosjö Medlem

  Hej Svenska kyrkan har en anslagstavla som många Svenskar använder för att hyra ut. Jag ska ner en sväng och kolla i dag. Hittar jag något så postar jag det här. Eller så skriver du en text och mailar svenska kyrkan så tror jag dom sätter upp den till dig.
  kramar Marie

  Marie plosjö
   
 12. Annelia

  Annelia Medlem

  Åh tack snälla du :)

  Vilka underbara tips och hjälpsamma människor
  jag träffar här.
  Jag ska gå in på deras hemsida också.

  Kram / Anneli
   
 13. helmerstig

  helmerstig Medlem

  Ah det låter helt underbart... Så hur har det gått för dig? Är du där nu? Hur löste det sig med boendet??

  För alla er andra som funderar på att flytta ner men är lite osäkra...

  Välj några orter på ön som känns mest lockande och bo ett par dagar i hotellrum på varje ställe.
  Köp en vanlig flygstol ner och kika efter bra hotell på Hotels.com. Utforska lite olika platser och titta runt. Lokalbussarna är jättebra...

  Ofta sätter spanjorerna upp skyltar med "uthyres" ("alquila" på Spanska) utanför lägenheter och hus.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis