Resa med hund och hotell som tillåter husdjur

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Petronella, 4 april 2008.

 1. Petronella

  Petronella Medlem

  Tänkte att om någon vänlig själ är ute på nätet och letar resor och hittar ett hotell med "husdjur tillåtna" så hade jag blivit själaglad om ni skrev in hotellnamn här.

  Jag har fått en fix idé att hunden ska med på resan (Chines crested "Kinesisk nakenhund", inga hår nämnvärt att fälla och allergivänlig dessutom...jaja dessutom min knähund å tillhör familjen ju).

  Vi är då jag och min dotter och hund...och troligtvis Gubben också. Letar iaf efter något boende för 3 vuxna (dottern 14 år) på Kanarieöarna, med husdjur tillåtet.

  Ett av dem jag tittat på e Las Calas uppe i San Mateo. Vet någon något om detta? Vidare fanns det ett Bungalows Parque Golf med bara en stjärna?!
  De hotell jag hittat
  Las Calas
  Sheraton Salobre Golf ( såklart jag hitta det)
  Aparthotel Riosol
  Dunas Don Gregory
  Hotel Concorde (Lp)

  Så tar gärna emot tips på hotell som tillåter hund på Gran Canaria..
   
 2. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej, jag känner inte till la Cala, men vill bara göra dej uppmärksam på att inne i Las Palmas är det inte tillåtet att gå med hundar på strandpromenaden, tyvärr. Så du skall nog inte välja något i Las Palmas kanske. Annars är Concorde ett bra hotell.
   
 3. Petronella

  Petronella Medlem

  E det samma på alla strandpromenader numera? Nu blir det aftonbladet/expressen eller kvällsposten. Hunden måste ju få gå lite själv. Hur e det med Catalina då?? (ser alla mina drömmar krusas)
   
 4. tindaya

  tindaya Medlem

  Jag vet inte hur det är i södern. På strandpromenaden upp mot slutet vid La Isleta här i Las Palmas säger ingen något, men det är ju en bit från centrum. I Katalinaparken är det helt ok, även pa dess uteserveringar.
  Anette
   
 5. Artemis

  Artemis Medlem

  När jag bodde i LP så var det förbjudet med hundar på Las Canteras och det verkar fortfarande vara så.

  Hade ingen aning om detta när vi kom ner, hade bla passerat Frankrike och Belgien på nerresan där var hundar välkomna överallt. Till och med på resaturang.
  Där fanns det en "dog bar" med vattenskålar utplacerade. Och på en del ställen frågade dom tom om hunden skulle ha nåt vid bordet! :)

  Gissa om jag blev chockad när polisen kom till oss på Las Canteras och med myndig stämma förkunnade att hundar var förbjudna...

  Men om folk kunde lära sig att ta med en liten plastpåse när dom går ut med sina små vovvar så tror jag synen skulle vara en annan!

  Svarta bajspåsar fanns inte att köpa men jag köpte små bocadillo-påsar på rulle som jag använde för ändamålet. Gissa om en del glodde när man plockade upp efter hunden!

  Ett tips! Se upp för loppor! Fästingmedlet Frontline som vi har hemma funkar bra. Lycka till!:)
   
 6. Petronella

  Petronella Medlem

  Tack. Alltid något att han får tigga i Catalina då. E typ 21 år sedan jag var där. Var på Fuerteventura sist, men Las Palmas kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag e uppfödd på 60-talet och medsläpad av föräldrar varje år (oftast till Playa Inglés) så har många minnen.
   
 7. tindaya

  tindaya Medlem

  Vid andra sidan parken mot havet och hamnen finns en enorm gräsmatta där hundar brukar springa fritt - många hundägare träffas där fram emot kvällen och låtar hundarna leka med varandra.

  Den ena rasen tjusigare än den andra ;) men blandraser är också välkomna.

  Frontline e bra, den använder jag på min katt.
   
 8. Petronella

  Petronella Medlem

  Kommer kolla upp parken. Lät som nåt jag gillar. Å andra sidan...
  om man bor på hotell i Las Palmas så vill man ju ha det utmed Las Canteras. Som sagt...ibland vill jag inte ens åka för att allt blir jobbigt med att resa med hunden.

  Jag har utmärkt hundvakt här hemma men vill inte lämna honom då det igentligen inte borde finnas några problem (han hör ju till familjen).
   
 9. feb06

  feb06 Medlem

  Hej Petronella
  Har du sökt på forumet ang att ha med hund? Det var väl för ca ett år sedan som en med signaturen Rosentass skrev om att ta med hund.

  Hur länge har du tänkt vara på ön? Om du bara tänkt va där en, två veckor så är det nog bäst du lämnar hunden hemma. Hundar är vanedjur och trivs bäst med att vara i sin invanda miljö. Om jag hade haft med min hund hade den ylat direkt när vi hade kommit till hotellet att den ville hem och jobba!
   
 10. n/a

  n/a Medlem

  Känns lite kymigt mot hunden att behöva utsättas för täta flygturer som dessutom är ganska långa. Har sett en del "vrak" komma på rullbandet och faktiskt mått väldigt dåligt. Men din hund kanske är van att flyga?

  Sen är det väl så att hundar inte får vistas på varken strand eller poolområde om ni inte hyr privat, eller?

  solis
   
 11. Petronella

  Petronella Medlem

  Nej min hund e inte van att flyga, men har rest mycket under sina 1½ år. Både bil, buss och tåg.
  Däremot ska han inte åka på bagageband då han är liten nog att resa som handbagage.

  Huruvida de får vistas vid poolområdet har jag ingen aning om, men om hotellet tillåter hundar så antar jag att de får det. Problemet är att det inte är många hotell som är hundvänliga. Vi får se... det börjar bli lite för nära sommaren här för att resa nu så väntar nog till hösten.
   
 12. Rob

  Rob Medlem

 13. Petronella

  Petronella Medlem

  Hej Rob
  Tack för svaret.
  Jo, men var hittar jag dem då? De hyr väl helst ut på längre tid dessutom.
   
 14. cattis2

  cattis2 Medlem

 15. Petronella

  Petronella Medlem

  Iaf vore det bra om någon vet hur det funkar på strandpromenaden i Las Palmas... får verkligen inte hundar gå där kopplade längre? Jag vet...någon har redan sagt det men jag kan inte tro det. När jag var där sist sprang det massor med hundar fast som sagt det e ju hundra år sedan. Och runt playa del ingles?

  Nu tycker ju han att allt annat vatten än det som dricks e äckligt så jag hade inte tänkt ha honom iaf badandes där, men promenera vore ju trevligt och kanske sitta på stranden längre bort. Får väl bära han i sele på magen annars, men kan ju bli lite jobbigt också.
   
 16. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej Petronella
  Det är faktiskt helt förbjudet att gå med hundar, även kopplade på strandpromenaden i Las Palmas. Och numera har de lokalpoliser som går hela dagarna fram och tillbaka på strandpromenaden. Men de går bara ner till La Puntilla vid början av La Isleta, alltså där själva sandstranden slutar och klipporta tar vid, efter den punkten är det ingen som kollar . . .
   
 17. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Petronella

  Här är 3st hotell som tar emot hundar!

  De finns tex på booking.com
  1. Dunas Suites and Villas
  2. Vital Suites Residencia Salud and Spa
  3. Dunas Mirador Maspalomas Hotel

  Cattis
   
 18. Petronella

  Petronella Medlem

  Tackar allra ödmjukast Cattis

  Jag har antecknat i min lilla bok. Även då kollat på länkarna till hotellen. Hittar bara inte var det står husdjur tillåtna där?? Kollat flera gånger ju.

  Ni e så snälla. Jättetack och jag antecknar. Har nästan bestämt mig för att våga åka med hunden nu...
   
 19. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej igen

  Jag mejlade till hotellen och frågade om de tar emot husdjur...

  Cattis
   
 20. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Jag har uppmärksammats av en annan flitig forumskrivare att jag kan ha något att tillföra i hundfrågan.

  Kom tillbaka Sverige efter att ha varit på Gran Canaria i sex veckor och levt på Las Canterasapartement med hund.

  Det är rätt mycket som skrivs ovan men ingen har nämnt att man inte heller får gå med hund på de närmsta gator som leder ner till stranden. Vår ingång till huset ligger två meter från paseon och när lokalpolisen påpekar förbudet visade jag apt-nyckeln och frågade jag hur skulle komma upp till 5.våningen? ;)

  Catalinaparken: Ja det är den stora rast-och lekplatsen för våra hundar. Och hunden är ett bra sätt att lära sig spanska på. Alla kommer fram och pratar, speciellt eftersom vår lilla Micro alltid har en färgad plastgirlang runt halsen...bueno!

  Och till slut. Förbudstavlorna står näst intill osynliga så gör som Rogman vid olika tillfällen, tala isländska med polisen.... :)

  Ha det!
  bo-ek
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis