Reseförsäkring?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Mista, 15 augusti 2006.

 1. Mista

  Mista Medlem

  Inspererad av föreg inlägg, skulle jag vilja prata lite försäkringar. Jag betalar ALDRIG extra för någon reseförsäkring, eftersom jag har "normal" hemförsäkring och föräkringskassans plastkort med mig. Sedan har det aldrig hänt något när vi varit ute heller.

  Vad får jag som vi inte får med detta, om man tecknar resebyråernas försäkringar? Antar att det är en del självrisk på hemförsäkringen. Hur hög? Sjuktransport hem till Sverige? Antar att själva sjukvården på plats är gratis (minus ev självrisk när man är inom EU).

  Ska ner med flickvän och två 14-åringar i december, så nu är väl rätt tid att tänka på det tekniska.
   
 2. chica

  chica Medlem

  Jag är ingen expert i frågan och jag brukar inte heller ta någon extra försäkring förutom min reseförsäkring i hemförsäkringen/Folksam och att jag betalar resan med mitt VISAkort och på så vis får försäkring samt att jag tar med mig Försäkringskassans kort. Men som jag förstått det så är fördelen med att ta en försäkring via resebolaget att man får hjälp direkt på plats, med betalning osv. Detta är ju bra om man inte har möjlighet att ligga ute med pengarna. Om man blir sjuk och sängliggande eller tex. får badförbud under en större del av resan så kan man få en ersättningsresa och det känner jag flera som fått när tex. deras barn blivit sjuka. Självrisken på hemförsäkringen ligger på 1500 kronor i mitt fall. För en ev. hemtransport så är det SOS-International i Danmark som man vänder sig till men information om detta hittar du i villkoren för hemförsäkringen (bra att ha med sig giltighetsbeviset för reseförsäkringen för där står angivet vilka telefonnummer man ska använda). Hur det sedan fungerar om något händer vet inte jag då jag hittills aldrig nyttjat någon försäkring. Man har rätt till medicinskt nödvändig vård vid sjukhus och läkarmottagningar i Spanien om man har FK:s kort men det gäller bara om den vårdinrättning man anlitar är ansluten till den allmänna sjukvården. Den privata sjukvården måste betalas och då är det ett kreditkort eller klartecken från försäkringsbolaget som gäller. Själv har jag aldrig råkat ut för några större problem tack och lov men de gånger jag besökt läkare har jag gått till privat läkare. FÖr ett antal år sedan var jag nere i Spanien och insjuknade hastigt under natten mot en söndag, fick problem att andas och svåra smärtor. Bodde i en liten by i bergen (en mil från kusten) och orkade inte ta mig någonstans. Maken ringde till en privat läkarmottagning och inom 20 minuter kom en läkare hem till oss, undersökte mig och skrev ut medicin som maken sedan hämtade på det jouröppna apoteket i byn där vi bodde. Läkarbesöket kostade kring 8 000 pesetas och det var värt varje peseta att få hjälp så snabbt.(Jag hade fått lunginflammation och vatten i lungsäcken och tillfrisknade så pass att jag kunde åka hem en vecka senare).
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

 4. tjollan

  tjollan Medlem

  I mångt och mycket så är det hjälpen på plats som du får av resebolaget när du köper en reseförsäkring av dom. Säg att det blir en "större olycka" och du då inte är kapabel eller i sinne nog att fixa och dona då får du hjälp. Är man en framåt person så kan det ju ordna sig ändå men när olyckan är framme så är det lätt att man inte tänker lika klart och är lika fokuserad som annars.

  Förhoppningarna och i dom flesta fallen så är det att ingenting händer men dock så händer det saker ibland och då är hjälpen guld värd.
   
 5. Trams

  Trams Medlem

  Man kan ju hoppas att någon annan får mer hjälp i från resebolaget när olyckan e framme än vad jag fick. Jag var å pratade med reseledaren när min som låg på sjukhuset i Las Palmas å vi bodde på Los arcos i PDi..Det ända jag fick till svar att jag skulle ha ordnat med kortet som hette E111 tidigare å heter Europakortet nu tror jag innan vi åkte ner. Sen så sa hon bara att det ordnar sig.. Om du behöver hjälp med översättningen får du ringa våran servicetelefon så kan någon där översätta. Och jag ville veta hur man går till väga med tex..efter resan vart ska jag skicka papper osv.. Ja ja det ordnar sig....Den hjälpen fick vi!
   
 6. tjollan

  tjollan Medlem

  Tråkit att du har dålig erfarenhet av reseförsäkrings hjälpen, vi fick mosatta upplevelsen. Kanon hjälp med allt. Men som sagt det är väll olika och så gäller det att stå på sig!
  Försöka vara diplomatiks och framför allt stark! MEn det beror ju på vad man är med om och så.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis