Skola Las Palmas

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av maud, 22 januari 2007.

 1. maud

  maud Medlem

  Hej! Min son är snart 16år. Ska kanske flytta ner och börja Skola i Las Palmas. Är det någon som kan ge mej råd var jag ska vända mej. Vill sätta honom i en Spansk Skola. Han kan inte språket.
  Hoppas på många råd. Tack på förhand...
   
 2. Cina

  Cina Medlem

 3. n/a

  n/a Medlem

  Tänk minst 2 ggr innan du sätter en 16åring i en ny skola i ett nytt land och utan att han kan språket.

  Jag personligen skulle aldrig göra det. dels för att han är i en ålder då det inte är lika självklart att spontant skaffa nya kompisar som det är när man är liten.
  Sen för att lära sej ett nytt språk behöver man tid till att assimilera sej i den nya miljön, få förtroende för att våga prata det och en massa andra saker.

  Här är det inte som i Sverige med hemspråkslärare osv. Jag har hjälpt vänner som har småbarn i spansk skola och det har varit tufft för dem, föräldern förstår inte vad läraren förklarar, hur det går för deras barn i skolan och barnen ligger aldrig på samma nivå eftersom de inte kan första språket.

  Låt ditt barn sluta grundskola och gymnasiet i Sverige, studera spanska på allvar under tiden och kom sen. Det är mitt ärliga råd.

  Jag flyttade hit när min dotter gick sista året på gymnasiet i Sverige. Sen kom hon efter mej och började arbeta här, träffade en spanjor och nu studerar hon i en spansk skola på spanska och pratar det flytande.

  En sak till som inte är som hemma är det med engelskan. Jag har inte mött en enda elev här som har vettig engelskundervisning. Ibland tror jag att lärarna själva inte kan det ens. Låt han få engelskan i Sverige.

  Har en spansk väninna som är engelsklärare och jätteduktig på grammatik men fy för uttalet!!!

  Förlåt om jag låter negativ men dessa är mina åsikter. Jag vet ju inget om din son, han kanske är van att flytta och kan flera språk och anpassar sej lätt överallt.
  Då säger jag inget men är han en vanlig svensk tonåring utan dessa erfarenheter sa skulle jag vänta.

  Annars finns det ju alltid den svenska eller norska privatskolan. men den svenska skolan ligger i San Agustin och gymnasiet studerar men på distans. Dyrt men ett alternativ och jag tror man kan få bidrag från Sverige till det.

  Den norska ligger i Arguineguin och är en skola med massor av elever och alla nivåer.

  Lycka till och prata med dina barns lärare i Sverige också.
  Hör gärna av dej om du kommer ner


   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  När jag bodde på Mallorca satte jag min dotter och son i spansk skola, detta eftersom den svenska skolan var i Palma och vi bodde på den norra sidan så blev skolan för långt bort.

  Nåväl, idag hade jag aldrig gjort det eftersom det var MYCKET tufft för de bägge 6 och 9 år.

  De fick gå till en speciallärare ofta, dit även spanska barn vars föräldrar var från fastlandet och marokanska barn gick. De spanska barnen gick dit eftersom de inte var van vid det mallorquinska språket som pratades där och fick därför extra lektioner i mallorqinska.

  Mina barn är halvspanska och kunde redan då hyfsat med spanska men eftersom de inte kunde mallorquinska som pratades i skolorna där blev det jätte tufft för dem. Kan då tänka mig att det måste bli ännu mer tufft för ett barn som pratar endast svenska och sätta i en spansk klass.

  Skulle i så fall om du nu har bestämt dig för att flytta ner rekommendera svenska skolan på Kanarieöarna. Har en bekant som har haft sin son där nere och det har funkat bra. Men det är ju alltid svårt med barn för man vill ju att de ska må bra och ha kompisar.

  Skulle göra som en annan forumare skrev, vänta tills ditt barn slutar skolan och sedan flytta ner. han är ju 16 år så det är ju snart han slutar gymnasiet.

  /Anna
   
 5. Cina

  Cina Medlem

  Det ser ut som den Spanska skolan noll förklaras, tror ni att de Canariska barnen inte har någon bra skolgång.

  De svenskar som jag känner till har sina barn på Spanska skolor och det har funkat perfekt.

  Canarierna har också fått anpassat sig till invandrarbarnen från t.ex Sverige som kommer till ön

  Fråga din son vad han vill, och välj vad som känns bäst för er.
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Cina: Vet inte om ditt inlägg är riktat mot mig, för i så fall har du missförstått mig totalt!

  Jag nollförklarar inte den spanska skolan.

  Känner vänner som har sina barn i den och den skolan är precis lika bra som den svenska.

  Med mitt inlägg ville jag bara säga hur mina barn upplevde sin skolgång på Mallorca, och det var en jobbig tid i deras liv!

  Men det behöver ju inte betyda att andra barn upplever samma. Ville bara dela med mig mina erfarenheter.

  /Anna som ääälskar allt vad spanien, G.C & Mallorca heter..
   
 7. Cina

  Cina Medlem

  Så var det för dig Ana och för mina vänner var det annorlunda. Jag tror det kan vara svårt att råda.

  Den 16 åriga killen tycker jag ska få bestämma själv det vore det bästa, eller hur? Han vet nog vad han önskar.

  Hur länge de ska leva på ön kanske har betydelse plus att det är rätt dyrt att sätta sitt barn på Svenska skolan på Gran Canaria.

  Kram på er.
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Av en händelse "ramlade" jag över en artikel om just skolor på Kanarieöarna och det lät inte så upplyftande:(

  hoppas att det inte är för negativt.

  Anneli
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Hej Det där är kommunala skolor, många väljer att ha sina barn på Spanska privatskolor. För de barnen går det bättre. Att det ser ut så här är att det är stor arbetslöshet på Kanarieöarna.

  Föräldrar mår dåligt, jätte höga hyror, höga lån mm. Detta är då resultatet av hur det går för barnen i kommunal skolan. Tråkigt att barnen måste få ta smällen
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis